. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč - RECEPT 29499

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 158829 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Hruškový koláč


[ recept č. 29499 zo dňa  ]


Hruškový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

170 g hladkej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva., 75 g práškového cukru., vanilínový cukor., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., štipka soli., vajce., 100 g mäkkého masla alebo margarínu. Na tvarohovú náplň: 500 g tvarohu na pečenie., 2 – 3 PL práškového cukru., vanilínový cukor., 4 žĺtky., PL zemiakového škrobu., trochu nastrúhanej citrónovej kôry., 4 bielky., Na ovocnú náplň: 3 – 4 olúpané a na plátky nakrájané hrušky., 250 ml hruškového nektáru., tortové číre želé., 2 – 3 PL práškového cukru., Na ozdobenie: 250 ml smotany na šľahanie., škoricový cukor., smeta-fix., niekoľko lístkov na ozdobu (mäty)., tmavá poleva.,

POSTUP PRÍPRAVY

Na prípravu cesta dáme na dosku postupne všetky suroviny a najprv nožom a po čiastočnom spojení surovín ručne vypracujeme cesto, ktoré dáme asi na hodinu do chladničky. Z cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske plát s priemerom 30 cm. Pomocou valčeka ho prenesieme do vymastenej tortovej formy s priemerom 26 cm. Cesto vytlačíme asi cm pod okraj formy. Na prípravu tvarohovej náplne najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Tvaroh, práškový a vanilínový cukor, žĺtky, solamyl a citrónovú kôru premiešame. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka vmiešame do tvarohu. Náplň rozotrieme na cesto, uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry. Po upečení necháme vychladnúť. Doba pečenia asi 55 – 65 minút. Na ovocnú náplň dáme krátko povariť hrušky v hruškovom nektári. Ak sú už mäkké, pridáme tortové želé a cukor. Necháme prejsť varom a za občasného zamiešania necháme vychladnúť. Na tvarohovú náplň naukladáme hrušky a nalejeme želé. Necháme tuhnúť asi 2 hodiny v chladničke. Opatrne oddelíme orkaj formy. Smotanu, škoricový cukor a smeta-fix ušľaháme dotuha. Dáme do mikroténového vrecka, odstrihneme roh a špirálovito nastriekame na koláč “húseničky”. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malinký rožtek a na papier na pečenie nastriekame oči, ústočka a tykadlá. Pred servírovaním dozdobíme zelenými lístkami. Uchovávame v chlade.
<< Audinka pre Kiku | Hruškový koláč | Borůvkový táč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.7.2010, 23:51)
ja uz som dnes pozerala ze to je z casopisov vsetko..... aj mi to je v podstate jedno... len ona je pozastavena... co ta spravila? hm
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (17.7.2010, 18:28)
:-)to je chutné (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (upravené 17.7.2010, 21:46)
*-) http://vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.com/2009/11/hruskovy-kolac.html uz som tu fotku predtym videla....inde, nie tu, myslim ze niekde v Sarme alebo inom casopise, cize toto foto urcite nie je tvoje *-)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (17.7.2010, 18:39)
a ja som videla inde aj tuto pani nick barbina2222 tusim....
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:27)
hmmm *-)vyzerá to divne, podľa mňa sú všetky fotky odniekiaľ stiahnuté, všetky sú veľmi zvláštne ako rodinné tak aj inzertné, o receptoch ani nevravím....dnes zaregistrovaná *-) *-) a tá barbina 2222 pozastavená....hmmm
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu