
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krémové ananásové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru, 4 polievkové lyžice polohrubej múky, štipka soli, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 1 polievková lyžica oleja****\r\nPlnka: 1 liter mlieka, 8 polievkových lyžíc hladkej múky, 4 žĺtka, 2 ks vanilkový cukor, 300 g masla, 300 g kryštálový cukor****\r\n2 konzervy ananásu, marhuľový džem, 2 šľahačky, stužovač šľahačky/stužovač želatíny, biela čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Piškóta (2x): vyšľaháme si bielky so štipkou soli dotuha, pridáme kryštálový cukor a prešľaháme, potom žĺtky, prešľaháme, olej a opäť prešľaháme. Nakoniec pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a jemne vmiešame do snehu. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. (každá rúra pečie inak, mne sa piškóta upečie za 15 min: 7 min. na 200°C a dopiecť na 180°C). Piškóty si upečieme 2. Prvú potrieme marhuľovým džemom a položíme na ňu druhú piškótu, ktorú si polejeme ananásovým rozvarom. Kľudne si upečte piškótu, akú zvyknete. Mne sa napr. tie čo do nich ide aj horúca voda a žĺtky sa miešajú zvlášť, nedaria. Ananásový rozvar: dáme si variť šťavu z 2 konzerv ananásu s kryštálovým cukrom (podľa chuti). Ja som dala 4 polievkové lyžice a cvrkla som aj trošku rumovej esencie. Kľudne môžte dať aj trochu citrónovej alebo pomarančovej šťavy a chvíľu povarte. Stačí 5-7 min, nepotrebujeme hustý sirup. Na piškóty natrieme plnku, ktorú pripravíme nasledovne: Z mlieka, cukru, múky a žĺtok si uvaríme puding a po vychladnutí do neho zašľaháme maslo. Táto plnka je krémová, nestuhne tak, že by sa z nej dali krájať úhľadné rezy, ale je krémová. Ja pečiem na veľkom plechu (32 x 40 cm), ak máte menší plech, bude vám stačiť aj menej plnky. A tí, ktorí máte radšej menej sladké, dajte do plnky menej cukru. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.5.2015, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Sovička :)POTREBNÉ PRÍSADY čoko korpus: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 6 lyžíc vody, 40 dkg KC, 20 dkg výberovej múky, 1 PDP// čoko plnka: 6 vajec, 3 lyžice kakaa, 20 dkg KC, 50 dkg masla POSTUP PRÍPRAVY Korpus: vymiešame žĺtky, cukor, kakao a vodu, vmiešame do nich vyšľahaný sneh z bielkov, múku s PDP a upečieme// Plnka: Nad parou vyšľaháme vajcia, kakao a cukor. Po vychladnutí pridáme maslo, ktoré sme vymiešali do peny. Na upečený plát natrieme krém, na to poukladáme na kolieska pokrájané banány a na ne znova krém. Ak robíme len zákusok, polejeme ho čokoládou. Sovička mala 1kg, kniha 4 kg. Robila som 3 piškótky, 2 z toho len z polovičnej dávky. Plnku z 3 dávok. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2011, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Najjednoduchšie tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone, 500 ml šľahačky, 100 g PC, piškóty, uvarená káva, mandľová esencia, kakao, škorica ak máte radi POSTUP PRÍPRAVY 500ml smotany na šľahanie ušľaháme s 50g práškového cukru a postupne pridáme k 500g mascarpone vymiešanému s 50g práškového cukru. Už len na plech poukladáme piškótiky, na každú lyžičkou nalejeme trošku kávy s mandľovou esenciou (ja ich nenamáčam, lebo sa mi potom zdajú rozmočené), potrieme krémom a už len vrstvíme. Neviem či na MMB tento recept už je, ja ho veľmi obľubujem, lebo jednoduchší už ozaj asi nieto, nemá čo na ňom nechutiť a hlavne doň nejdú surové vajíčka, čo ja veľmi nemusím. Dobrú chuť :) Na fotke už veľmi asi neláka, ale je to posledný "dobitý" kúsok čo ostal....takmer som nestihla odfotiť :P ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 25.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Moje croissantyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky (ja som dala asi 3/4), O,5 l vody, 1 čerstvé droždie, 130 g KC, 1 a pol-2 PL soli, 250 g masla, na vrch som dala strúhaný syr POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si klasický kvások (voda + cukor + droždie). Prilejeme k múke a vypracujeme cesto. Dočítala som sa, že má byť tuhšie, aby sa napokon nestalo, že sa nám s maslom spojí, ale mne sa celé 1kg zdalo dosť veľa. Vyvaľkáme si obdĺžnik, do stredu ktorého položíme maslo (to som predtým v sáčku valčekom roztlačila na placku) a zabalíme ho. Trošku rozvaľkáme. Preložíme ho napolovicu alebo na tretinky a opäť rozvaľkáme. (ja som preložila 2krát na tretinky). Keď už máme dosť, dáme ho odpočinúť do chladničky. Ja som ho dala na celú noc v sáčku a nádherne nakyslo. Urobíme si z neho guličky, vyvaľkáme kruhy, narežeme na trojuholníčky a zvinieme do slimáčikov. Potrebovala som zbehnúť do mesta, tak ma čakali na plechu a pekne za 2 hodinky ešte narástli. Potrela som ich vajíčkom s vodou a posypala syrom. Piekla som pri 220°C 14 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2011, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Smotanový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 poháre hladkej múky, 4 vajcia, 1 pohár cukru, 2 lyžice oleja, 1 lyžička jedlej sódy, 4 lyžice medu, 1 pohár mletých orechov, 4 lyžice kyslej smotany Krém: 500 ml kyslej smotany, 1 pohár práškového cukru, citrónová kôra, uvarený čierny čaj POSTUP PRÍPRAVY Múku nasypeme do misy, dáme do nej vyšľahané vajcia s cukrom. Med ohrejeme v mikrovlnke, vmiešame doň sódu s kvapkou octu. Pridáme do misy spolu s olejom a orechmi a primiešame smotanu. Všetko zmiešame, vypracujeme tuhé cesto a necháme ho 1/2 hod. v chladničke vychladnúť. Na vymazanom plechu pečieme tenké korpusy (5-7ks). Každú vrstvu korpusu po upečení natrieme čiernym čajom a krémom a posypeme citrónovou kôrou. Zo zvyškov a odrobiniek urobíme mrveničku a posypeme ňou koláč. Cez noc necháme postáť v chladničke a na druhý deň môžme podávať. Ja som do krému použila 750ml kyslej smotany, tých 500 sa mi zdalo málo, ale cukru som viac nepridávala. Dobrú chuť ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2015, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() KaramelováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý) POSTUP PRÍPRAVY Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame. Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:) Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.3.2012, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Prvá čoko futbalkaPOTREBNÉ PRÍSADY Piškóta : klasická kakaová z 9tich vajíčok + zo 6tich na "podstavec" Plnka na jednu dávku (robila som som zo štyroch, takže 4krát): 1dcl šľahačky, 100 g čokolády, 180 g masla, 120 g práškového cukru, rum alebo čokoládový likér Nepravý marcipán: na bielu časť hmoty som použila cca 6 lyžíc práškového cukru, 6 lyžíc sušeného mlieka, 1 lyžičku medu, 1 lyžičku oleja a asi 2 a pol lyžice vody (do tmavej + kakao) POSTUP PRÍPRAVY Plnka: v šľahačke si rozpustíme čokoládu a po vychladnutí pridáme k vymiešanému maslu s práškovým cukrom. Nakoniec pridáme čokoládový likér. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 31.12.2010, 14:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
PRIBINÁČIKPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 Zlatý klas, 400 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 20 g masla, 2 tvarohy (dala som tie klasické "kocky"), 1 šľahačková smotana, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY V mlieku s cukrom a maslom uvaríme Zlatý klas a po vychladnutí krému do neho vmiešame tvaroh a vyšľahanú šľahačku. Veľmi jednoduchý receptík a milovníkom Pribináčika ho určite odporúčam. Už som vyskúšala kadečo, ale tento po stuhnutí v chladničke chutí ako ten pravý - aspoň moje chuťové poháriky ho vnímajú tak. Bolo by škoda nepodeliť sa oň. Ja som "na skúšku" (vždy si recept radšej preverím :D ) robila z polovičnej dávky, ale šľahačku som dala celú, lebo sa mi zdal príliš hustý.To si už rozhodnete podľa chuti. Ešte raz odporúčam pre tvarohovo naladených papkáčov a dúfam, že bude chutiť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 23.10.2013, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 8 (zobrazuje sa 1-8) |