. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelová - RECEPT 38478

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 150730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Karamelová


[ recept č. 38478 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Karamelová


POTREBNÉ PRÍSADY

Celú som ju už odfotiť ani nestihla, tak aspoň takto:) Receptík na zákusok nájdete aj tu na MMB, ale ak sa niekomu nechce hľadať... Piškóta: 6 vajec, 6 PL KC, 5 PL polohrubej múky, 1 PDP, 50 ml oleja, kakao Snehové cesto: 5 bielkov, 250g KC Plnka: 300g KC, 250ml šľahačkovej smotany, 300ml mlieka, 1 Zlatý klas, 5 žĺtkov, 350g masla Poťah- želatínový (odkukaný z www.dortomanie.cz): 60 ml studenej vody, 1 vrchovatá lyžica, sypkej čírej želatíny, 110g svetlého medu, 1 lyžička arómy, asi 1kg PC (ale netreba celý)

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky vyšľaháme s KC, pridáme žĺtky, olej, postupne múku s PDP a kakao. Rozdelíme na polovicu a upečieme 2 pláty, 5 bielkov s cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, rozotrieme na mastný papier a pri miernej teplote v rúre usušíme. Cukor do plnky skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej pridáme vymiešané maslo a oba krémy zmiešame.
Na poťah: želatínu necháme 3 min. nabobnať v studenej vode, potom ju prihrejeme, ale nevaríme! Do zohriatej pridáme med a arómu, opäť prihrejeme a nalejeme na cukor. Dosýpame si podľa potreby. Ak sa niekomu veľmi lepí, môže si ruky potrieť tukom. Zapracovanú hmotu necháme oddýchnuť vo fólii asi 6 hod, pri izbovej teplote. Ak by vám veľmi stuhla, stačí vložiť na pár sekúnd do mikrovlnky. Pri vaľkaní podsypávame solamylom. Pracuje sa s ňou výborne, ak si ju nenahreje príliš dlho a potom musíte čakať, kým vychladne :P Ale výsledok stojí za to:)

Na tortu som robila všetko z dvojitej dávky. Teda okrem poťahu. Toho je až-až. Torta mala priemer 30cm a stačila mi na ňu polovica. Chutilo :) Dúfam, že niekoho inšpiruje ,)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Rovnaká pre svokričku :)
Pre kamaráta a jeho vyvolenú :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krstiny - moja prva | Karamelová | Formula >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hana S. (hankahc) ID 69374 (15.3.2012, 12:30)
ja by som sa chcela opytat tej karamelovej plnky, ked si skrameliujem cukor pridam slahacku necham to vychladnut a potom to vyslaham? alebo to take riedke pridam do tej kasy zo zlateho klasu? ,-) *-)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (csabinka) ID 150730 (20.3.2012, 18:40)
Plnka sa nechá vychladnúť a potom sa len pomaličky pridáva do masla zmiešaného s pudingom zo Zlatého klasu. Vôbec sa nešľahá - nie je až taká riedka, ale zase ani hustá. Ale keď sa to všetko spojí je tak akurát a v chladničke krásne stuhne :-)
ODPOVEDAŤ
Hana S. (hankahc) ID 69374 (25.3.2012, 9:06)
No a ja som to vyslahala, plnka bola super husta, ale na druhy den sa mi "zgrcla", tak uz viem ze netreba slahat, ale chutovo je to vyborne (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 (21.3.2011, 13:07)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Krásna a vyzerá strašne chutne (clamp) (clamp) (clamp)

Ak sa môžem spýtať ,-) ,-) ,-) ten poťah zostane taký žltkavý alebo je prifarbený ??? :-$ :-$ :-$

ešte raz opakujem kráááááásna (^)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (csabinka) ID 150730 (21.3.2011, 13:34)
Ďakujem, potešilo ,-) Poťah som prifarbila. Sám o sebe je ako tie kvietky po boku a na vrchu torty. Je belšia ako falošný marcipán a tie kupované poťahy ako white icing som zatiaľ nemala, tak s nimi neviem porovnať. Ale podľa mňa je biela. (L)
ODPOVEDAŤ
Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 (21.3.2011, 17:54)
Super super teda určite vyskúšam :-$ dúfam že sa mi to aspoň trošku podarí (smich) lebo ja som len taký amatér a ešte k tomu začiatočník ,-)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (csabinka) ID 150730 (21.3.2011, 19:41)
Určite sa podarí. Amatér som aj ja :-) Tie sušené pláty sa nám napr. ani poriadne nepresušili, s mamkou sme ich takmer šmarili do koša :-D Potom sme si povedali, že pečieme pre seba, tak sme ich tam šupli a potreli plnkou a na fotke to vidieť nie je a ani na chuti neubrali ,-)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (csabinka) ID 150730 (21.3.2011, 12:29)
dakujem dievcata, velmi ma tesi, ze sa vam torticka paci :-$ skoda, ze sa cez internet neda aj ochutnavat, ale to by sme za pocitacom sedeli asi cele dni ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.3.2011, 8:16)
(clamp) (clamp) (clamp) Aj ja som robila podobnú http://www.mimibazar.sk/recepty.php?user=75844, ale táto vyzerá v priereze ešte lepšie (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Erika P. (csabinka) ID 150730 (21.3.2011, 12:26)
Fiiiha, pokukala som. (Y) Mam v sebe tolko cukru, ze mi bude tiect cez usi, ale nad vasimi tortickami by som nezavahala ani sekundu...No nadhera!!! A viete ich tak krasne potiahnut a ozdobit. Urcite nieco odkukam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (20.3.2011, 22:17)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (20.3.2011, 21:24)
vydarená tortička (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (20.3.2011, 21:17)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (20.3.2011, 21:12)
(Y) hmmmmmmmmm, suprová (Y) (Y) (Y) mňa určite inšpirovala (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (20.3.2011, 17:59)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 15:25)
moje nervy a to som práve dojedla sladké a teraz mlsanica tu 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu