. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.4.2010
Naposledy: 8.1.2014 11:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 10
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 5
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)

TORTY

Výborná citrónovo jablková torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1,5 pohára polohrubej múky, 1 pohár kr.cukru, 5 vajec, 1 citrón, 2 ČL prášku do pečiva, 4 PL Solamylu, ¼ pohára oleja, 4 PL horúcej vody Jablková plnka: 1,5 kg jabĺk, 2 Zlaté klasy, 5 PL kr.cukru, 100 ml vody Na vrch: pripravenú šľahačku z 1 balenia šľahačky v prášku a mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľahajte ručným šľahačom s cukrom, počas miešania pridajte horúcu vodu a pomaly aj olej, a šľahajte tak dlho až dostanete tuhú penu. Citrón postrúhajte na strúhadle, vytlačte šťavu a pridajte kôru aj šťavu do vaječnej zmesi. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a Solamylom a jemne vmiešajte do vyšľahaných vajec. Cesto dajte do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C asi 35 min. \\r\\n\\r\\nJablková masa: \\r\\nJablká umyte, ošúpte a postrúhajte na strúhadle, pridajte cukor. Dajte do hrnca, pridajte 100 ml vody a varte asi 20-30 min. Do horúcich rozvarených jabĺk vsypte Zlaté klasy rozmiešané v malom množstve vody a dôkladne vymiešajte do zhustnutia. \\r\\n\\r\\nUpečené cesto prekrojte pozdĺžne na 2 pláty. Spodný plát cesta natrite jablkovou masou a uložte naň druhý plát. Nechajte v sklade hodinu stáť. Najlepšie je to plniť v tortovom kruhu, aby sa neroztekalo. \\r\\n\\r\\nPo stuhnutí vrch a boky potrite šľahačkou, vidličkou po bokoch nakreslite vlnky. Vyzdobte kúskami citróna a v chlade nechajte 1-2 hod. stáť.\\r\\n\\r\\nVynikajúco osviežujúca a ľahká! Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Chudobný rytier


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

starší chlieb, hustejšie palacinkové cesto, olej, šľahačka, ovocie alebo lekvár, granko.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík pokrájaný na krajce namáčame v palacinkovom ceste (môžme ho popichať vidličkou, aby sa lepšie napil), a vyprážame na panvici na oleji.
Podávame natretý lekvárom alebo s ovocím a ozdobený šťahačkou a posypané grankom. Chutí ako gofry :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DETSKÉ ŠPECIALITY

Tvarohové prekvapenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

- zopár starších rožkov, prekrojených po dĺžke na polovice, olej - na plnku: tvaroh (množstvo podľa počtu rožkov), práškový cukor, 1 vanilkový cukor, žĺtok, môžu byť aj hrozienka - hustejšie palacinkové cesto (mlieko, vajíčka, cukor, soľ, múka)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si hustejšie palacinkové cesto. Netreba ho veľa, stačí tak zo 2 deci mlieka, samozrejme podľa počtu rožkov, ktoré pripravujete.
Tvaroh vymixujeme so žĺtkom, cukrom a hrozienkami. Naplníme ním rožky. Potom ich obalíme v palacinkovom ceste a vypražíme na oleji.
Výborná pochúťka!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Vyprážaný syrový chlieb


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

starší chlieb, 1 mladú cibuľku alebo pór, 1 roztierateľný syr, 1 vajce, šunka podľa chuti, soľ alebo vegeta, olej, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku alebo pór nakrájame nadrobno, zmiešame so syrokrémom, vajcom, nadrobno nakrájanou šunkou, vegetou, dochutíme soľou, natrieme na plátky chleba, natretou stranou otlačíme do strúhanky, opečieme z tejto strany na oleji a podávame s čerstvou zeleninou. Výborná večera alebo výdatné raňajky máte hotové!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura pod perinou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na veľký plech potrebujeme: kuracie prsia – rezne, staršie rožky (asi 8 ks), 4 vajcia, mlieko (asi 5dl), rôzne koreniny (čierne, Divina, grilovacie korenie, hubové korenie...podľa chuti), cibuľa, majoránka, soľ, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti, rozložíme na olejom pomazaný plech.
Pripravíme si plnku. Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme v mlieku namočené nakrájané rožky, nadrobno nakrájanú cibuľku, zamiešame do toho žĺtka, okoreníme podľa chuti, dosolíme, pridáme majoránku a túto zmes natrieme na mäso. Šup do vyhriatej rúry a upečieme do chrumkava. Podávame s uhorkovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2011, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu