končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
TORTY |
Výborná citrónovo jablková tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1,5 pohára polohrubej múky, 1 pohár kr.cukru, 5 vajec, 1 citrón, 2 ČL prášku do pečiva, 4 PL Solamylu, ¼ pohára oleja, 4 PL horúcej vody Jablková plnka: 1,5 kg jabĺk, 2 Zlaté klasy, 5 PL kr.cukru, 100 ml vody Na vrch: pripravenú šľahačku z 1 balenia šľahačky v prášku a mlieka POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľahajte ručným šľahačom s cukrom, počas miešania pridajte horúcu vodu a pomaly aj olej, a šľahajte tak dlho až dostanete tuhú penu. Citrón postrúhajte na strúhadle, vytlačte šťavu a pridajte kôru aj šťavu do vaječnej zmesi. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a Solamylom a jemne vmiešajte do vyšľahaných vajec. Cesto dajte do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C asi 35 min. \\r\\n\\r\\nJablková masa: \\r\\nJablká umyte, ošúpte a postrúhajte na strúhadle, pridajte cukor. Dajte do hrnca, pridajte 100 ml vody a varte asi 20-30 min. Do horúcich rozvarených jabĺk vsypte Zlaté klasy rozmiešané v malom množstve vody a dôkladne vymiešajte do zhustnutia. \\r\\n\\r\\nUpečené cesto prekrojte pozdĺžne na 2 pláty. Spodný plát cesta natrite jablkovou masou a uložte naň druhý plát. Nechajte v sklade hodinu stáť. Najlepšie je to plniť v tortovom kruhu, aby sa neroztekalo. \\r\\n\\r\\nPo stuhnutí vrch a boky potrite šľahačkou, vidličkou po bokoch nakreslite vlnky. Vyzdobte kúskami citróna a v chlade nechajte 1-2 hod. stáť.\\r\\n\\r\\nVynikajúco osviežujúca a ľahká! Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.8.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Chudobný rytierPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY starší chlieb, hustejšie palacinkové cesto, olej, šľahačka, ovocie alebo lekvár, granko. POSTUP PRÍPRAVY Chlebík pokrájaný na krajce namáčame v palacinkovom ceste (môžme ho popichať vidličkou, aby sa lepšie napil), a vyprážame na panvici na oleji. Podávame natretý lekvárom alebo s ovocím a ozdobený šťahačkou a posypané grankom. Chutí ako gofry :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Tvarohové prekvapeniePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY - zopár starších rožkov, prekrojených po dĺžke na polovice, olej - na plnku: tvaroh (množstvo podľa počtu rožkov), práškový cukor, 1 vanilkový cukor, žĺtok, môžu byť aj hrozienka - hustejšie palacinkové cesto (mlieko, vajíčka, cukor, soľ, múka) POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si hustejšie palacinkové cesto. Netreba ho veľa, stačí tak zo 2 deci mlieka, samozrejme podľa počtu rožkov, ktoré pripravujete. Tvaroh vymixujeme so žĺtkom, cukrom a hrozienkami. Naplníme ním rožky. Potom ich obalíme v palacinkovom ceste a vypražíme na oleji. Výborná pochúťka! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vyprážaný syrový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY starší chlieb, 1 mladú cibuľku alebo pór, 1 roztierateľný syr, 1 vajce, šunka podľa chuti, soľ alebo vegeta, olej, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku alebo pór nakrájame nadrobno, zmiešame so syrokrémom, vajcom, nadrobno nakrájanou šunkou, vegetou, dochutíme soľou, natrieme na plátky chleba, natretou stranou otlačíme do strúhanky, opečieme z tejto strany na oleji a podávame s čerstvou zeleninou. Výborná večera alebo výdatné raňajky máte hotové! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.1.2017, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kura pod perinouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na veľký plech potrebujeme: kuracie prsia – rezne, staršie rožky (asi 8 ks), 4 vajcia, mlieko (asi 5dl), rôzne koreniny (čierne, Divina, grilovacie korenie, hubové korenie...podľa chuti), cibuľa, majoránka, soľ, olej. POSTUP PRÍPRAVY Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti, rozložíme na olejom pomazaný plech. Pripravíme si plnku. Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme v mlieku namočené nakrájané rožky, nadrobno nakrájanú cibuľku, zamiešame do toho žĺtka, okoreníme podľa chuti, dosolíme, pridáme majoránku a túto zmes natrieme na mäso. Šup do vyhriatej rúry a upečieme do chrumkava. Podávame s uhorkovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.1.2011, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |