Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Výborná citrónovo jablková torta
[ recept č. 28258 zo dňa 15.6.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1,5 pohára polohrubej múky, 1 pohár kr.cukru, 5 vajec, 1 citrón, 2 ČL prášku do pečiva, 4 PL Solamylu, ¼ pohára oleja, 4 PL horúcej vody Jablková plnka: 1,5 kg jabĺk, 2 Zlaté klasy, 5 PL kr.cukru, 100 ml vody Na vrch: pripravenú šľahačku z 1 balenia šľahačky v prášku a mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Celé vajcia vyšľahajte ručným šľahačom s cukrom, počas miešania pridajte horúcu vodu a pomaly aj olej, a šľahajte tak dlho až dostanete tuhú penu. Citrón postrúhajte na strúhadle, vytlačte šťavu a pridajte kôru aj šťavu do vaječnej zmesi. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a Solamylom a jemne vmiešajte do vyšľahaných vajec. Cesto dajte do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C asi 35 min. \\r\\n\\r\\nJablková masa: \\r\\nJablká umyte, ošúpte a postrúhajte na strúhadle, pridajte cukor. Dajte do hrnca, pridajte 100 ml vody a varte asi 20-30 min. Do horúcich rozvarených jabĺk vsypte Zlaté klasy rozmiešané v malom množstve vody a dôkladne vymiešajte do zhustnutia. \\r\\n\\r\\nUpečené cesto prekrojte pozdĺžne na 2 pláty. Spodný plát cesta natrite jablkovou masou a uložte naň druhý plát. Nechajte v sklade hodinu stáť. Najlepšie je to plniť v tortovom kruhu, aby sa neroztekalo. \\r\\n\\r\\nPo stuhnutí vrch a boky potrite šľahačkou, vidličkou po bokoch nakreslite vlnky. Vyzdobte kúskami citróna a v chlade nechajte 1-2 hod. stáť.\\r\\n\\r\\nVynikajúco osviežujúca a ľahká! Dobrú chuť!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
takto to vyzerá na reze |
![]() |
takto to mozte upravit na bokoch |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (27.8.2010, 22:00) |
ta je krasna.... kedy mi to uslo....? ani som si jej nevsimla....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (15.6.2010, 18:46) |
Slávka tá musela byť chutne osviežujúca a tá piškóoota mňam, také my ľúbime, lebo sú jemnučké, je to vlastne obdoba vatovej piškóty - supeeeer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka D. (SlavkaPupavka) ID 146435 (16.6.2010, 6:12) |
no veru, fajná bola, a hlavne aj potešila, lebo to bola narodeninová a oslávenec má zo všetkého najradšej jablká. Predtým som mu robila jablkovú nepečenú tortu s piškótami, tak toto bola trochu zmena.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |