. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana H. (TereZzka) ID 14559
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2007
Naposledy: 11.1.2024 15:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohový nepečený dezert



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g jemného tvarohu,
20 g želatíny,
2 vanilínové cukry,
150 g masla,
150 g práškového cukru okrúhle piškóty,
scedené sterilizované marhule alebo broskyne,
kompótová šťava.
Poleva: rozpustená čokoláda,
maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Potom doň pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Striedavo do nej dávame časť plnky, piškóty namočené do kompótovej šťavy a scedené broskyne. Naplnenú formu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom masu z formy vyklopíme, odstránime fóliu a polejeme čokoládovou polevou.

Recept mám od jednej známej, ktorá je cukrárka. Je to vynikajúci dezert, ale ja som pouzila obyčajný tvaroh a nevedela som ho vymiešať do hladka, takže som nebola moc spokojná. Ale chuťovo mu nič nechýbalo a vďaka broskyniam z konzervy som mala takéto usmiate kúsky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2012, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Živánska ako ju robím ja ;)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravč. pleca,
500 g brav. karé,
500 g slaniny,
500 g cibule.
Na omáčku:
1 čaj.lyž. č.korenia,
1 čaj.lyž. čer.papriky,
2 čaj.lyž. soli,
1 PL štipľavej paprikovej pomazánky,
5 PL kečupu,
1 konzerva paradajkového pretlaku
1-2 PL horčice,
0,5 l červ.vína,
2 dcl oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Hovorí sa "Koľko ľudí - toľko chutí" a platí to aj na recepty. Musela som obvolať pol rodiny, aby som zistila ten správny (pre mňa) postup, aby som urobila živánsku, ako ju poznám z detstva ja. Spája sa mi totiž s krásnymi chvíľami a ľudmi, ktorých som milovala. Na internete som našla kopu rôznych receptov, pre mňa najdesivejší bol ten, kde sa plátok mäsa zabalil s cibuľou, slaninou a zemiakmi do alobalu. Samozrejme, že každý má svoj štýl, ale pre mňa je len jedna živánska a tak Vám tu ponúkam, dovolím si povedať, náš rodinný recept:

Mäso nakrájame na plátky a naklepeme, všetky prísady zmiešame a naložíme do nich mäso na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame slaninu a cibuľu na plátky a do vymasteného plechu ukladáme mäso a prekladáme slaninou a cibuľou. Navrstvíme, zalejeme omáčkou v ktorej sa marinovalo mäso a prykryté dáme pomaly piecť približne na 1,5-2 hodiny (podľa mäsa). Podľa potreby podlejeme vínom. Podávame s čerstvým chlebom. (Ak máte radšej zemiaky, tak si ich dajte. Ale jedlo stratí to kúzlo.)
Foto pridám asi až v sobotu, neviem nájsť z posledného pečenia a teraz idem robiť znovu.

Ešte niečo: toho vína sa nemusíte báť, počas pečenia sa z neho alkohol odparí a ostane len skvelá chuť. ;)

! Doplnila som do prísad na omáčku paradajkový pretlak, zdalo sa mi to moc riedke ;) ale fotiť som nestíhala.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2013, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jednoduchý tortový krém z balkónu



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia21 dkg kryšt. cukru(zdalo sa mi to moc sladké, tak som dala len 12 dkg, ale to už aj podľa chuti)1 Hera

POSTUP PRÍPRAVY

Krém je veeeľmi jednoduchý a zvládla som ho v pohode aj keď neviem upiecť ani hrnčekový koláč. Z balkónu- lebo mi ho suseda povedala na balkóne ,) . Budem písať celý postup ako to musela vysvetliť ona mne, lebo som antitalent na pečenie...
Vyberieme z chladničky Heru a nakrájame na menšie kusy, aby rýchlejšie oteplela.
Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, do menšieho dáme CELÉ vajcia a cukor a rozšlaháme metličkou (je to lepšie ako s ručným šľahačom, verte mi) kým to nepripomína redší puding(cca 5-8 min.). Potom nechať asi tak 5 minút vychladnúť, popritom miešať ale netreba stále. Keď už kaša nie je horúca a Hera chladná môžeme to spolu vyšľahať, znovu metličkou, do hladkého krému. Celé to trvá asi 15 minút. Potom už len natrieť na tortový korpus potretý lekvárom. Do polovice krému si môžete pridať trochu kakaa a urobiť 1 poschodie biely krém 1 poschodie kakaový krém. Trochu si nechajte na potretie torty zvonku a ozdobiť môžete podľa chuti a fantázie. Ja som dala len 2-farebnú čokoládovú ryžu. A piatkové prekvapko pre manžela mám hotové. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 14.4.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu