
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Tvarohový nepečený dezertPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g jemného tvarohu, 20 g želatíny, 2 vanilínové cukry, 150 g masla, 150 g práškového cukru okrúhle piškóty, scedené sterilizované marhule alebo broskyne, kompótová šťava. Poleva: rozpustená čokoláda, maslo. POSTUP PRÍPRAVY Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Potom doň pridáme tvaroh, vanilínový cukor, želatínu pripravenú podľa návodu a spolu premiešame. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Striedavo do nej dávame časť plnky, piškóty namočené do kompótovej šťavy a scedené broskyne. Naplnenú formu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom masu z formy vyklopíme, odstránime fóliu a polejeme čokoládovou polevou. Recept mám od jednej známej, ktorá je cukrárka. Je to vynikajúci dezert, ale ja som pouzila obyčajný tvaroh a nevedela som ho vymiešať do hladka, takže som nebola moc spokojná. Ale chuťovo mu nič nechýbalo a vďaka broskyniam z konzervy som mala takéto usmiate kúsky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2012, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Živánska ako ju robím ja ;)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravč. pleca, 500 g brav. karé, 500 g slaniny, 500 g cibule. Na omáčku: 1 čaj.lyž. č.korenia, 1 čaj.lyž. čer.papriky, 2 čaj.lyž. soli, 1 PL štipľavej paprikovej pomazánky, 5 PL kečupu, 1 konzerva paradajkového pretlaku 1-2 PL horčice, 0,5 l červ.vína, 2 dcl oleja. POSTUP PRÍPRAVY Hovorí sa "Koľko ľudí - toľko chutí" a platí to aj na recepty. Musela som obvolať pol rodiny, aby som zistila ten správny (pre mňa) postup, aby som urobila živánsku, ako ju poznám z detstva ja. Spája sa mi totiž s krásnymi chvíľami a ľudmi, ktorých som milovala. Na internete som našla kopu rôznych receptov, pre mňa najdesivejší bol ten, kde sa plátok mäsa zabalil s cibuľou, slaninou a zemiakmi do alobalu. Samozrejme, že každý má svoj štýl, ale pre mňa je len jedna živánska a tak Vám tu ponúkam, dovolím si povedať, náš rodinný recept: Mäso nakrájame na plátky a naklepeme, všetky prísady zmiešame a naložíme do nich mäso na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame slaninu a cibuľu na plátky a do vymasteného plechu ukladáme mäso a prekladáme slaninou a cibuľou. Navrstvíme, zalejeme omáčkou v ktorej sa marinovalo mäso a prykryté dáme pomaly piecť približne na 1,5-2 hodiny (podľa mäsa). Podľa potreby podlejeme vínom. Podávame s čerstvým chlebom. (Ak máte radšej zemiaky, tak si ich dajte. Ale jedlo stratí to kúzlo.) Foto pridám asi až v sobotu, neviem nájsť z posledného pečenia a teraz idem robiť znovu. Ešte niečo: toho vína sa nemusíte báť, počas pečenia sa z neho alkohol odparí a ostane len skvelá chuť. ;) ! Doplnila som do prísad na omáčku paradajkový pretlak, zdalo sa mi to moc riedke ;) ale fotiť som nestíhala. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2013, 8:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchý tortový krém z balkónuPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia21 dkg kryšt. cukru(zdalo sa mi to moc sladké, tak som dala len 12 dkg, ale to už aj podľa chuti)1 Hera POSTUP PRÍPRAVY Krém je veeeľmi jednoduchý a zvládla som ho v pohode aj keď neviem upiecť ani hrnčekový koláč. Z balkónu- lebo mi ho suseda povedala na balkóne ,) . Budem písať celý postup ako to musela vysvetliť ona mne, lebo som antitalent na pečenie... Vyberieme z chladničky Heru a nakrájame na menšie kusy, aby rýchlejšie oteplela. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu, do menšieho dáme CELÉ vajcia a cukor a rozšlaháme metličkou (je to lepšie ako s ručným šľahačom, verte mi) kým to nepripomína redší puding(cca 5-8 min.). Potom nechať asi tak 5 minút vychladnúť, popritom miešať ale netreba stále. Keď už kaša nie je horúca a Hera chladná môžeme to spolu vyšľahať, znovu metličkou, do hladkého krému. Celé to trvá asi 15 minút. Potom už len natrieť na tortový korpus potretý lekvárom. Do polovice krému si môžete pridať trochu kakaa a urobiť 1 poschodie biely krém 1 poschodie kakaový krém. Trochu si nechajte na potretie torty zvonku a ozdobiť môžete podľa chuti a fantázie. Ja som dala len 2-farebnú čokoládovú ryžu. A piatkové prekvapko pre manžela mám hotové. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.4.2011, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |