
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zuzana H. (TereZzka) ID 14559 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Živánska ako ju robím ja ;)[ recept č. 6227 zo dňa 10.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravč. pleca, 500 g brav. karé, 500 g slaniny, 500 g cibule. Na omáčku: 1 čaj.lyž. č.korenia, 1 čaj.lyž. čer.papriky, 2 čaj.lyž. soli, 1 PL štipľavej paprikovej pomazánky, 5 PL kečupu, 1 konzerva paradajkového pretlaku 1-2 PL horčice, 0,5 l červ.vína, 2 dcl oleja. POSTUP PRÍPRAVY Hovorí sa "Koľko ľudí - toľko chutí" a platí to aj na recepty. Musela som obvolať pol rodiny, aby som zistila ten správny (pre mňa) postup, aby som urobila živánsku, ako ju poznám z detstva ja. Spája sa mi totiž s krásnymi chvíľami a ľudmi, ktorých som milovala. Na internete som našla kopu rôznych receptov, pre mňa najdesivejší bol ten, kde sa plátok mäsa zabalil s cibuľou, slaninou a zemiakmi do alobalu. Samozrejme, že každý má svoj štýl, ale pre mňa je len jedna živánska a tak Vám tu ponúkam, dovolím si povedať, náš rodinný recept: Mäso nakrájame na plátky a naklepeme, všetky prísady zmiešame a naložíme do nich mäso na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame slaninu a cibuľu na plátky a do vymasteného plechu ukladáme mäso a prekladáme slaninou a cibuľou. Navrstvíme, zalejeme omáčkou v ktorej sa marinovalo mäso a prykryté dáme pomaly piecť približne na 1,5-2 hodiny (podľa mäsa). Podľa potreby podlejeme vínom. Podávame s čerstvým chlebom. (Ak máte radšej zemiaky, tak si ich dajte. Ale jedlo stratí to kúzlo.) Foto pridám asi až v sobotu, neviem nájsť z posledného pečenia a teraz idem robiť znovu. Ešte niečo: toho vína sa nemusíte báť, počas pečenia sa z neho alkohol odparí a ostane len skvelá chuť. ;) ! Doplnila som do prísad na omáčku paradajkový pretlak, zdalo sa mi to moc riedke ;) ale fotiť som nestíhala. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (12.10.2013, 8:39) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (12.10.2013, 7:20) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana k. (dženy) ID 41937 (30.7.2008, 22:08) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |