Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
(na 4 porcie) 600g šampiňónov, 500ml mlieka, 2 vajcia, 100g hladkej múky, 70g tvrdého syra, olej, soľ, zelenina na obloženie, maslo Omáčka: smotana na varenie, syr v črievku, Niva, oregano, hl. múka (ja dávam aj kukuricu)
POSTUP PRÍPRAVY
Šampiňóny umyjeme, ošúpeme a odkrojíme im spodok nožičiek. V miske urobíme z mlieka, vajec a hl. múky hustejšie cestíčko. Do cestíčka primiešame nahrubo nastrúhaný syr. V hlbšom hrnci rozohrejeme olej, do ktorého vkladáme hlavičky húb, ktoré sme si predtým obalili v cestíčku. Rýchlo osmažíme dozlata a ihneď vyberáme, aby zbytočne nenasiakli olejom. Na teplý tanier poukladáme vysmažené hlavičky šampiňónov a obložíme zeleninou udusenou na masle. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou. Omáčka: Smotanu si vymiešame s múkou (množstvo podľa toho kto má rás ako husté :D), keď je dosť teplá pridáme syr v črievku, nastrúhanú Nivu a oregano. Necháme prejsť varom a hneď odstavíme. Kto chce, tak nakoniec pridá kukuricu :D
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
KOMENTÁRE (2) posledné: 1.6.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |