. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Annamária J. (Amy1) ID 139575
Oblasť: Svätý Jur
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.2.2010
Naposledy: 30.3.2015 13:22
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)

TORTY

torta pre mamu :)


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus aj plnku som robila podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904 Korpus sa kráásne upiekol a bol vynikajúci, iný už robiť ani nebudem :) a plnka tiež super. Torta mala naozaj úspech, takže sa týmto chcem poďakovať autorke receptu :)

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2010, 7:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

prvý pokus o poťahovanú tortu


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa: "čokoládová torta zo 600g čokolády", K2, MMF

POSTUP PRÍPRAVY

korpus aj plnku som robila podľa receptu, ktorý je medzi mojimi pridanými receptami - čokoládová torta zo 600g čokolády (akurát do tejto som pridala ešte banány). Poťah je K2 a kvetinky sú z MMF

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 20.4.2010, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marhuľový koláč - veľmi rýchly a jednoduchý, nedá sa pokaziť



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200g práškového cukru, 200g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 1 vanilkový cukor, zavárané marhule (prípadne čerstvé ak máme no potom ich treba pred pečením posypať viac cukrom), trocha masla na vymastenie plechu.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: oddelíme bielky od žĺtkov. Odvážime si 200g práškového cukru. Polovicu cukru dáme do bielkov, vyšľaháme tuhý sneh, druhú polovicu cukru dáme do žĺtkov a tiež vyšľaháme, po vyšľahaní nalejeme žĺtky ku bielkom. Odvážime si 200g polohrubej múky, do ktorej nasypeme kypriaci prášok a premiešame. Zmes múky a kypriaceho prášku vsypeme do zmesi bielkov a žĺtkov a zľahka premiešame (len kým nemá zmes jednotnú farbu - proste to s miešaním nepreháňame). Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou (ja som vysypala plech polohrubou múkou). Na povrch naukladáme marhule. Ak máme tie zavárané, nemusíme cukrovať, stačí nasypať polovicu balíka vanilkového cukru (druhú polovicu odložíme po upečení). Ak však máme čerstvé marhule, treba ich ešte posypať kryštálovým cukrom. Pečieme na 160-180 stupňov, záleží od typu rúry. Ja som piekla na 160 stupňov. Pečieme 30 minút. Po upečení a vybraní koláča z trúby ho ešte teplý posypeme zvyškom vanilkového cukru - miestnosť nám zaplaví krásna vôňa vanilky.\r\nU nás tento koláč zmizol v podstate okamžite, takže možno sa oplatí robiť rovno dva naraz :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 26.4.2018, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Marlenka - fantastická a nie veľmi náročná


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na túto marlenku mi poslal kolega mailom. Môžem povedať že je sto krát lepšia ako kupovaná. Ja nie som až tak veľmi na sladké, ale jej som sa naozaj nevedela dojesť :) CESTO: 250g masla, 3 vajcia, 300 g kryštálového cukru, 400 g hladkej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 100 ml mlieka, 3 polievkové lyžice medu KRÉM: 500 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc krupice, 2 polievkové lyžice kryštálového cukru, 200 g masla, polovica plechovky salka, NA DOKONČENIE: 100g mletých orechov, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Takže najprv cesto : v hrnci rozpustíme maslo, pridáme med, cukor, mlieko a dôkladne premiešame. V inej miske zmiešame spolu múku so sódou - po premiešaní pridáme k zmesi ktorú máme v hrnci. Všetko premiešame. Počas miešania máme sporák stále zapnutý. Potom ako je všetko spojené sporák vypneme a keď zmes už nie je vrelá - no mala by byť stále teplá , pridáme celé vajcia. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto rozdelíme na tri plechy, pričom na každom ho rozotrieme na tenko a dáme piecť do trúby na 200 stupňov, 8-10 minút. Upečené a vychladnuté pláty poukladáme na seba a orežeme okraje (odrezky nevyhadzujeme, ešte ich budeme potrebovať). Krém: z mlieka, cukru a krupice uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do vlažnej pomaly primiešame zmäknuté maslo a salko. Potom jeden plát pokvapkáme rumom, potrieme 1/3-nou krému, priložíme druhý plát, a zľahka primačkneme, potom zasa krém a plát, končíme vrstvou krému. A teraz prichádzajú na radu odrezky, ktoré rozdrobíme a zmiešame s pomletými orechami a touto zmesou bohato posypeme vrchnú vrstvu. Hotovú marlenku necháme v ladničke aspoň niekoľko hodín uležať, najlepšie do druhého dňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 203 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (80) posledné: 20.7.2012, 16:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Korytnačková torta od Zuzana Z.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

X

POSTUP PRÍPRAVY

Ďakujem Zuzane Z. za inšpiráciu. Všetkým veľmi chutila, dnes som ju doniesla do roboty a jednu som nechala doma priateľovi a všetci si veľmi pochvaľovali.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (7) posledné: 31.3.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Čokoládová torta zo 600g čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 200g čokolády (60-70%-nej), 200g masla, 1PL instantnej kávy, 170g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy, 400g cukru, 25g tmavého kakaa, 3 vajcia, 75 ml bieleho acidka (alebo cmaru)\\\\r\\\\nGENEŠOVÝ KRÉM: 300ml smotany na šľahanie, 400g čokolády (60-70%nej), 1PL cukru, 1PL medu, 50g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z internetu, no pozmenila som krém. Recept na krém mám z TV paprika a je naozaj fantastický. Táto torta je samá čokoláda. Ja som ju piekla priateľovi na 30-tku, lebo ten je na čokoláde závislý :), Je naozaj lepšie, ak je použitá čokoláda 60-70%-ná je to veľmi poznať na chuti. Prípadne sa môže skombinovať do korpusu, 100g 60-70%-nej a 100g klasickej čokolády na varenie. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nTakže POSTUP:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKruhovú formu si vymastíme maslom, a kraje vysypeme strúhankou. Na spodok dáme papier na pečenie.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKORPUS:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n200g čokolády nalámeme do hrnca, pridáme 200g masla nakrájaného na kocky a všetko zohrievame vo vodnom kúpeli. 1PL instantnej kávy zalejeme vriacou vodou a keď sa nám čokoláda s maslom rozpustia, prilejeme zaliatu kávu a miešame, kým sa masa nespojí. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nV inej miske zmiešame sypké suroviny (je naozaj najlepšie, keď sa sypké suroviny miešajú najprv zvlášť). Takže do misy dáme 170g hladkej múky, 1PL prášku do pečiva a 1/2PL jedlej sódy, 400g cukru a 25g kakaa a miešame tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky. \\\\r\\\\nDo ďalšej misky rozbijeme 3 vajcia a pridáme 75ml bieleho acidka (alebo cmaru) a spolu trocha vyšľaháme (zmes stačí napeniť). \\\\r\\\\nPotom zmes vajec a cmaru prilejeme do misky s múkou a na to prilejeme zmes rozpustenej čokolády a zmiešame. Po premiešaní nalejeme celú zmes do tortovej formy a dáme piecť do trúby vyhriatej na 160° (pri teplovzdušnej na 140°C) a pečieme 1 hodinu a pol. \\\\r\\\\nKým sa korpus pečie, pripravíme si krém.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKRÉM:\\\\r\\\\nVo vodnom kúpeli rozpustíme 400g 60-70%-nej čokolády, pridáme 50g masla, 300g smotany na šľahanie (stačí aj 1 kelímok - na ňom sa píše 270ml), pridáme 1 PL cukru a 1PL medu a pomaličky miešame. Keď je už v zmesi aj šľahačka, nemusíme zmes rozpúšťať v kúpeli, môžme to dať aj na sporák, rýchlejšie sa to tak spojí a zmes sa nám neprihorí, no treba miešať. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nDOKONČOVANIE:\\\\r\\\\n To že je korpus upečený, zistíme tak, že doňho pichneme špajdlou a keď sa neprilepí cesto, korpus je upečený. Vyberieme na dosku, preklopíme, aby sme ľahko dali preč papier na pečenie, odnímeme formy, korpus by mal ísť von veľmi ľahko, a stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. po vychladnutí rozrežeme na polovicu (kto má odvahu môže rezať aj na 3 časti), a naplníme krémom, ktorý by mal byť tiež vychladnutý, no neminieme všetok, lebo zo zvyškom budeme natierať tortu. Keď je plnka na korpuse, zakryjeme vrchom korpusu a natierame zvyškom krému (najlepšie sa natiera plochým príborovým nožom) a dáme do chladničky stuhnúť. \\\\r\\\\nNetreba sa báť natrieť tortu krémom, naozaj krásne stuhne ako čokoládová poleva a krém čo je vnútri ostane krásne vláčny ako náplň v bonbónoch. :) \\\\r\\\\nZdobenie je už na každom zvlášť. Ja som si vyrobila z pravého marcipánu rybku (lebo môj drahý je znamenie ryba) a zo zvyšku som urobila ružičky. bol to môj prvý pokus s marcipánom takže to nieje nič extra, ale hlavné je, že to splnilo účel a potešilo oslávenca :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.3.2016, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu