. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Martina O. (jody) ID 139136
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.2.2010
Naposledy: 27.6.2010 23:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

OMÁČKY

Veľkonočná kaša s hrudkou



POTREBNÉ PRÍSADY

• údené hydinové mäso • 500 g hrach žltý lúpaný • 2 strúčky cesnak • 2 ks zemiaky • 10 ks rožky • 2 ks cibuľa • olej • 3 ks vajcia • soľ • 3 dcl mlieko • vločky ovsené • strúhanka • kurkuma • petržlenová vňať • múka • majorán

POSTUP PRÍPRAVY

Údené mäso uvaríme s dvomi nadrobno nakrájanými cesnakmi domäkka. Necháme v tej istej vode vychladnúť.

Hrach s dvoma ošúpanými zemiakmi uvaríme bez soli domäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme na kašu, zalejeme vodou z údeného mäsa (aj s cesnakom), zahustíme zátrepkou z vody a múky a nakoniec, keď už sme všetko vypli, prisypeme v ruke podrvený majorán.

Rožky nakrájame na kocky. Cibuľku nadrobno si medzitým opečieme na oleji a pridáme k rožkom. Zalejeme mliekom, osolíme, pridáme kurkumu, vňať, vajcia, za hrsť vločiek a vymiesime na hustejšie cesto. Ak je riedke, prisypeme strúhanku. Rukou formujeme väčšie guľky, alebo hrudky a kladieme na vymastený plech. Podlejeme trochou vody a pomaly pečieme. Najskôr som to piekla prykrité, potom odokryté a cca po každých 20 minutách som špajdlou skúšala, či sa už cesto nelepí.

Jednu hrudku nakrájame na malé knedličky, rozložíme na tanier, priložíme riadnu porciu kaše, obložíme tenkými plátkami mäsa a vrch ešte posypeme opraženou cibuľkou. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.11.2010, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Opekaná polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

• zemiaky • mrkva • brokolica • hrášok • cesnak • olej • krupica • ovsené vločky • soľ, vegeta • červená paprika • petržlenová vňať • rasca celá

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu (okrem hrachu) nakrájame na plátky. V hrnci nasucho opečieme krupicu a ovsené vločky (tak za hrsť z oboch). Pozor, nech to nespálite! Je to rýchlo hotové, stále miešame. Keď zmes zmení farbu, presypeme ju do kovovej misky a necháme chladnúť.

Medzitým v tom istom hrnci na oleji opekáme všetku zeleninu, po chvíli pridáme cesnak, opekáme, rascu a stále opekáme. Posolíme, opekáme. Šprcneme trochu studenej vody, len toľko, aby to nepriháralo, za hrsť petržlenovej vňate, lyžicu papriky, podlejeme horúcou vodou a necháme cca 15 minút variť.

Nakoniec rozmiešame vychladnutú opečenú zmes múky a vločiek so studenou vodou a vlejeme do polievky. Povaríme cca 5 min. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rýchla rolka



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové pliecko slanina oravská horčica červená paprika cesnak sušený petržlenová vňať oregano (pamajorán) čierne korenie soľ olej

POSTUP PRÍPRAVY

Z pliecka sa kadejakým pozdĺžnym narezávaním posnažíme urobiť aký taký, hrboľatý, ale predsa plát. :-) Vyrežeme veľmi tuhé časti. Zostatok, ak chcete, naklepte, ja som neklepala. Namazala som horčicou, posypala všetkými koreninami a bylinkami, pokládla plátkami slaniny a stočila do rolky. Môže tam ísť hocičo iné, ja som ale v chladničke viac ako slaninu nemala. Zviazala som to za udatnej pomoci mojej polovičky niťou.

Rolku som potrela olejom a nechala chvíľu odpočívať. Piekla som to v tzv. konvektomate (niečo ako veľká presklená remoska) z každého boku po 2O minút. V trúbe to tipujem na hodinu a pol s občasným polievaním a podlievaním. Ako prílohu som zvolila pečené zemiaky a tzv. "anglickú zeleninu". Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.4.2010, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pripečení slimáci



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracie prsia, 5 strúčkov cesnaku, 5 - 6 plátkov Schwarzwaldskej šunky (alebo oravskej slaniny), vegeta, 1 rajčina, 1 paprika, 2 plátky ementálu, 2 PL olej, 1 PL worchester, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na tenké rezne a tie potom ešte po dĺžke na polovicu, aby sme mali pásy na slimáky. Rovnako pokrájame šunku po dĺžke na polovicu a syr na tretiny. Všetku zeleninu nakrájame na drobno alebo nastrúhame. Na plátok mäsa dávame trochu vegety (máličko alebo vôbec, šunka je slaná), petržlenovú vňať, trochu z každej zeleniny, syr, šunku a stočíme "na slimáka" a spojíme špáradlom.
Zostanuvšiu zeleninu premiešame s troškou oleja a worchesterovou omáčkou. Slimáky poukladáme na plech, lyžičkou na ne povkladáme zvyšok zeleniny a upečieme do chrumkava. Podávame so zemiakovou kašou a akýmkoľvek zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.4.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové s hubami a tajnou prísadou



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso, cibuľa, šampióny alebo iné huby, soľ, rasca, čierne korenie, olej, škrobová múčka, petržlenová vňať, štiplavá paprika, tajná prísada (v texte :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso (podľa mňa akékoľvek, ja som zasa mala doma krkovicu) nakrájame na rezne alebo na pásiky, cibuľu nadrobno. Na oleji speníme cibuľku, pridáme celú rascu, kto má ako rád, ja dávam polievkovú lyžicu kopcom a dusíme spolu s cibuľou, keď je opečená, posypeme mletým korením. Pridáme mäso, zprudka opečieme, posolíme, pridáme vňať, pálivú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme.

Keď je mäso polomäkké, pridáme huby. Ja som mala zavárané šampióny, ale je to úplne jedno. Keď je všetko mäkké, v troche vody (ja mám rada veľa omáčky a nie príliš hustej, takže podľa toho si prispôsobte množstvá) rozpustíme škrob a primiešame korenie, trochu soli, štipku vňate a papriky a zahustíme. Tesne pred vypnutím šprcneme do jedla trochu nálevu z kyslých uhoriek. Len trošku, možno pol deci, tak aby to nebolo kyslé. Zvýrazní a podčiarkne všetky chute v jedle. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová cesnačka



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva, petržlen, zeler, kapusta, cibuľa, cesnak, soľ, olej, mletá paprika, petržlenová vňať, ovsené vločky, domáce cestoviny

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme cestoviny. Vývar z nich odložíme. Na oleji podusíme cibuľku a následne na tenké plátky nakrájanú (alebo nastrúhanú) zeleninu. Pridáme hrsť vločiek, posolíme (kto má radšej, pridá vegetu alebo bujónovú kocku), posypeme petržlenovou vňaťou a zalejeme horúcim vývarom z cestovín. Varíme cca 10 minút.
Pretlačený cesnak zmiešame s trochou oleja, soli, štipkou vňate a trochou červenej papriky. Do polievky pridáme vo chvíli, keď sme ju už vypli. Servírujeme s uvarenými cestovinami. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.3.2010, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Kastrólová Krkovička



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, lečo, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej, petržlenová vňať, zelerová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne. Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá. Podávame so špagetami uvarenými al dente. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 6.3.2012, 18:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu