Martina O. (jody) ID 139136 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Kastrólová Krkovička
[ recept č. 24079 zo dňa 28.2.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčová krkovička, cibuľa, cesnak, lečo, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, olej, petržlenová vňať, zelerová vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne. Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá. Podávame so špagetami uvarenými al dente. Dobrú chuť. |
 | Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (1.6.2010, 17:06) |
Tak toto si viem predstavit so zemiakovou kasou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (13.3.2010, 6:03) |
idem to dnes urobiť,robíme plastové okná=máme aj murára,tak špekulujem,čo uvariť...ďakujem za nápadík,idem kúpiť ešte lečo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina O. (jody) ID 139136 (14.3.2010, 13:43) |
Tak daj vedieť, ako chutilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:52) |
Dobre vedieť,ja robievam kastrolovú roštenku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina O. (jody) ID 139136 (11.3.2010, 19:57) |
však jasné, len krkovica je lacnejšia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | melania l. (lararuby) ID 130989 (11.3.2010, 21:50) |
Ale skúsim z tej krkovice ,ja lečo dávam na varené zemiaky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (8.3.2010, 21:44) |
Toto jedlo milujem. Robievam to dosť podobne. Ja dávam vňate vždy až na konci, keď sa jedlo už nevarí, ale do tohoto jedla mi nenapadlo dať ju. Zaujímavá kombinácia že so špagetami to skúsim. Ja k tomu robievam pečené zemiaky a na tanieri na mäsko capnem trocha smotany zmiešanej s bielym jogurtom. My to voláme že srbský rezeň.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina O. (jody) ID 139136 (11.3.2010, 19:55) |
Ja si to takto pamätám z detstva, teda so špagetami, akurát som vždy zeleninu oškrabala a jedla len špagety a suché mäso. A tá vňať je preto uprostred, lebo sa pokúšam variť podľa 5 elementov a tak to nejako vyšlo, xixi.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (2.3.2010, 8:37) |
tak toto by som si hned dala...mnaaaaaaaam....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |