
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rýchly citrónový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY V originál recepte sú troška iné gramáže, ja som si ich prispôsobila, lebo sa mi cesta zdalo vela na zapekaciu misu.. Takže: Na CESTO resp. základ (je to v podstate mrvenička) - 230g polohrubej múky, asi pol šálky roztopeného masla (pridávať po troškách, možno budete potrebovať viac, možno menej), asi 180g práškového cukru. Na PLNKU: cca 200g cukru (ja som dala trstinový a troška menej, nech to nie je také sladké), štvrť šálky polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 4 vajcia, pol šálky poctivo vytlačenej citrónovej šťavy :) A ideme na postup:) POSTUP PRÍPRAVY Recept som našla na americkom foodblogu a hneď som ho aj musela vyskúšať, keďže mám rada svieže nepresladené dezertíky.. Dopiekla som asi pred 20timi minútami, samozrejme že som ho hneď aj degustovala :)) a je taký vynikajúci, že sa oň musím s Vami podeliť :) Receptík je na klasickú zapekaciu misu typu jenské sklo - ja som robila v keramickej. Robila som ho prvýkrát, takže som postup nefotila, ale keďže má autorka receptu na blogu aj pár fotiek z postupu, tak ich pridávam, aby ste mali veselšie čítanie :)) keď ho budem piecť nabudúce, pridám svoje fotky :)) Pridávam poznámku po rannej degustácii: spodné cestíčko mi ostalo aj po odstáti tvrdé asi ako keksík, takže pre "slabšiochrupých" :))))) odpočrúčam vyliať citrónovú vrstvu na predpečený piškót alebo tenký korpus :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 26.10.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |