. .. .. .. .. .. .
. .

Rýchly citrónový koláčik - RECEPT 39284

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 137730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Rýchly citrónový koláčik


[ recept č. 39284 zo dňa  ]


Rýchly citrónový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

V originál recepte sú troška iné gramáže, ja som si ich prispôsobila, lebo sa mi cesta zdalo vela na zapekaciu misu.. Takže: Na CESTO resp. základ (je to v podstate mrvenička) - 230g polohrubej múky, asi pol šálky roztopeného masla (pridávať po troškách, možno budete potrebovať viac, možno menej), asi 180g práškového cukru. Na PLNKU: cca 200g cukru (ja som dala trstinový a troška menej, nech to nie je také sladké), štvrť šálky polohrubej múky, 1 ČL pr.do peč., 4 vajcia, pol šálky poctivo vytlačenej citrónovej šťavy :) A ideme na postup:)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla na americkom foodblogu a hneď som ho aj musela vyskúšať, keďže mám rada svieže nepresladené dezertíky.. Dopiekla som asi pred 20timi minútami, samozrejme že som ho hneď aj degustovala :)) a je taký vynikajúci, že sa oň musím s Vami podeliť :)
Receptík je na klasickú zapekaciu misu typu jenské sklo - ja som robila v keramickej. Robila som ho prvýkrát, takže som postup nefotila, ale keďže má autorka receptu na blogu aj pár fotiek z postupu, tak ich pridávam, aby ste mali veselšie čítanie :)) keď ho budem piecť nabudúce, pridám svoje fotky :))
Pridávam poznámku po rannej degustácii: spodné cestíčko mi ostalo aj po odstáti tvrdé asi ako keksík, takže pre "slabšiochrupých" :))))) odpočrúčam vyliať citrónovú vrstvu na predpečený piškót alebo tenký korpus :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zmiešame múku s cukrom a pridáme maslo (nemusí byť úplne roztopené, stačí mäkké aby sa Vám s ním ľahšie pracovalo)
vytvoríme mrveničku a uplácame ju na dno vymastenej a jemne pomúčenej formy (ja som zabudla a aj tak to išlo v pohodke von). Dáme do rúry predhriatej na 200 stupňov, ja som mala na 180 a piekla som cca 10 minút (treba to sledovať), kým bol základ pekne do zlata upečený. Medzitým si urobíme plnku
vajíčka si jemne rukou prešľaháme nech sa spoja a vlejeme ich do cukru, múky s pr.do peč. a citrónovej šťavy. Nalejeme na predpečený korpus kludne aj horúci a šupneme naspäť do rúry. Teraz som znížila teplotu na 160stupňov a nechala cca 2O minút dopiecť.
Vytiahneme z rúry, necháme vychladiť, poprášime práškovým cukrom a dáme schladiť do chladničky.. Mňam!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Polienko so sekerou pre otca | Rýchly citrónový koláčik | Jahodové Tiramisu >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 (26.10.2011, 20:56)
Môžem sa spýtať aká veľká je tá zapekacia misa, v ktorej ho robievate? Ďakujem!
ODPOVEDAŤ
Daniela P. (matusova danka) ID 69554 (21.4.2011, 9:47)
vcera som ho upiekla, no nepodaril sa. ten "keksik" na spodku je dost tvrdy a kolac sa od neho odlepuje. takze mam osobitne citronovu piskotu (ale dost nizku) a chrumkavy keksik, ktory vsak zvlastne chuti.
zdalo sa mi, ze tam ide velmi vela muky (230g). nepomylili ste sa? :-o
ODPOVEDAŤ
Majka G. (mayqa) ID 137730 (21.4.2011, 18:43)
v originál recepte je ešte viacej múky, preto som dávala menej.. tiež som do receptu neskôr dopisovala, že aj mne ten spodok vyšiel akosi tvrdo a že odporúčam naliať citrónovú vrstvu na iný základ.. neviem kde sa stala chyba - no mne ten spodok velmi chutil (ako maslový keksík) a citrónová vrstva sa mi teda vôbec neodlepovala :-o ale tvrdé to teda bolo statočne :-D :-D neviem čo sa mohlo stať :´(
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.4.2011, 9:49)
Maji, kolacik vyzera velmi chutne (jidlo)...asi ho dnes upeciem.
ODPOVEDAŤ
Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 18:26)
Saška, je vynikajúci, určite vyskúšajte (Y) akurát som zistila, že tá spodná vrstva ostala akási tvrdá, asi ako keksík.. myslela som, že cez noc zmäkne, ale nie :´( mne to nevadí, ja si rada pochrumkám, ale chúďa moja mamina ho nemohla prehrýzť ,-) ,-) nabudúce skúsim dať citrónovú vrstvu na predpečený piškót alebo na obľúbený tenší korpus.. nech je jemnučký, mäkkučký.. Dajte vedieť ako ste ho urobili Vy, som zvedavá :) ďakujem za komentárik (F) (F) (F) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (18.4.2011, 19:05)
Maji, ja nie som velmi skusena pekarka ,-) ...ja vzdy len podla receptu. Ta spodna vrstva to je nieco ako crumble, nie? Muz aj dcera maju silne zuby, tak nech chrumu.
ODPOVEDAŤ
Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 21:23)
ano ano, niečo ako crumble.. až na to že ja som pravdepodobne spravila chybu keď som to poctivo silno naťapkala na pekáč :-D :-D ,-) ,-) ked som robila drobenkový koláčik tak bol vynikajúci jemný a toto sa mi akosi nepodarilo ,-) ,-) ale chuť je výborná, treba vyskúšať (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Maria M. (misqs17) ID 166394 (17.4.2011, 21:30)
aj vyzera osviezujuco..mnam..urcite vyskusam :) :-)
ODPOVEDAŤ
Majka G. (mayqa) ID 137730 (18.4.2011, 18:27)
stojí za to (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu