. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Kr B. (tina2222) ID 137026
Oblasť: Pezinok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.2.2010
Naposledy: 14.8.2012 10:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 25
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

TORTY

Sliepka v košíku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

svetlý piškót, karamelový a vanilkový krém, smartflex velvet

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2011, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Coca-cola muffins


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 100ml oleja, 100 ml Coca-coly, 1/2 balíčka Coca-cola gumených cukríkov, 2 lyžicky kakaa. Náplň: 300 ml Coca-coly, 1 zlatý klas, 1/2 balíčka Coca-cola gumených cukríkov, cukor podľa chuti. Okrem toho: papierové košíčky na muffiny

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, colu, múku s práškom do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do vzniknutej hmoty. Gumené cukríky nakrájame na malé kúsky a primiešame do cesta. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, ktoré plníme hotovým cestom cca do 2/3. Dáme piecť na cca 20 minút. Upečené plníme krémom (používam zdobiace vrecko s dlhou špičkou): V 300 ml coly rozmiešame zlatý klas. Dáme variť spolu s druhou polovicou gumených cukríkov. Prichutíme cukrom. Varíme do zhustnutia. Po odstavení ihneď krémom plníme muffiny.
Pozn. recept je robený na 15 ks muffín. Ja mám formu len na 12 ks, preto mi vždy časť cesta zvýši :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tučniaci z úlikov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 1 dávku - cca 22 ks: 1 veľké balenie piškót, 1 malé balenie piškót, 375g masla (nie margarín), 100 g práškového cukru (+/- podľa chuti), rumová aróma, 300 ml plnotučného mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 tyčinka ledové kaštany, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 svetlé a 2 tmavé čokoládové polevy, WI na čiapočky.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nastrúhame na jemnom strúhadle veľký sáčok piškót. Pridáme 250g masla, 100 g práškového cukru, rumovú arómu a dobre premiešame. Na začiatku je zmes veľmi sypká a zdá sa, že sa snáď ani nespojí, ale spojí sa :-) Zmes musí byť pevná, inak by sa lepila na formičku. Formičku na včelie úle poriadne vysypeme práškovým cukrom. Z hmoty si urobíme 22 guličiek, po jednej vtláčame do formičky a tvarujeme úliky. Za každým si formičku nanovo vysypeme cukrom.
V mlieku rozmiešame cukor, puding, nalámeme kaštany a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vymiešame s 125g masla a cukrom. Môžeme pridať aj rumovú arómu. Hotový krém naplníme do zdobiaceho vrecka a rovnomerne rozdelíme do hotových úlikov. Každý úlik zospodu uzatvoríme piškótou. Z polovice namáčame do bielej a z druhej polovice do tmavej čokoládovej polevy. Dozdobíme čiapkami, očkami a zobáčikmi.
Inšpiráciu som našla niekde na internete - je možné, že aj tu, takže ďakujem pôvodnej autorke receptu, aj keď som si ho trošku poupravila podľa chutí mojej famílie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.2.2011, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

FC Barcelona znak



POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus (robila som podľa receptu od niektorej z vás, dievčatá. Ale žiaľ si už nepamätám od ktorej, tak sa prosím nehnevajte :-): 4 vajcia, 240g práškového cukru, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150ml oleja, deci vriacej vody, kakao, mandľová aróma. Náplň: 1 tortová šľahačka, 2 kiwi jogurty, 1 jemný tvaroh, práškový cukor, kiwi, želatínový stužovač, džem a maslovo-pudingový krém na potretie, White Icing na poťah, gelovky Wilton

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus: žĺtka vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Do zmesi pridáme vyšľahané bielky. Polovicu cesta ofarbíme kakaom a striedavo nalievame do formy s priemerom 26cm. (Ešte raz ďakujem za tento recept, je fakt super, všetkým veľmi chutil).
Náplň: tvaroh zmiešame s jogurtami, ochutíme cukrom. Kiwi nakrájame na malé kúsky. Šľahačku, ktorú sme chladili aspoň 24 hodín vopred, vyšľaháme do tuha. Spojíme tvarohový a šľahačkový krém. Pripravíme podľa návodu stužovač a zamiešame do neho oba spojené krémy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Vianočka pre pekárov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čokoládový korpus, punčovina, náplň: banánový krém (2 tortové šľahačky, 2 nízkotučné tvarohy, 2 banánové jogurty, želatínový stužovač, banánky v čokoláde, banány, banánová aróma). Postavičky: K2 + WI, poťah: WI. Váha: 4,5 kg.

POSTUP PRÍPRAVY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.12.2010, 8:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Košík ruží


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 čokoládové korpusy po 10 vajec, Milena krém (8 tyčiniek Milena, 0,5 kg cukru, 8 vajec - nad parou, 1 kg masla, rumová aróma), ríbezľový džem, ruže a výpleť K2, obrúsok a motýle WI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2010, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Prsia


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Dva korpusy po 10 vajec, ananasovy krem (1 l tortovej smotany na slahanie 38% tuku, 0,5 kg tvarohu, 1 ananasovy jogurt, 1 konzerva ananasu, broskynovy dzem), K2 hmota

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánový tunel, broskyňová tvarohová torta a torta s lesným ovocím


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Banánový tunel: 3 balíčky BB keksov, 2 Zlaté klasy, 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, 250 g masla, 2-3 banány, rumová aróma Broskyňová tvarohová torta: 1 kúpený tortový korpus (alebo doma pečený korpus z 2 vajec), 0,5 kg jemného nízkotučného tvarohu, 1 smotana na šľahanie, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 konzerva broskýň, cukor. Torta s lesným ovocím: 1 kúpený korpus, 750 g jogurtu s príchuťou lesného ovocia, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 balenie mrazenej zmesi lesného ovocia, cukor na dochutenie, 1 balenie želé dort Dr. Oetker

POSTUP PRÍPRAVY

Banánový tunel: zo Zlatého klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s maslom a rumovou arómou. Na alobal si uložíme BB keksy na striedačku tmavý a svetlý - po šírke vždy 3 keksíky, po dĺžke koľko nám vyjde (minieme len polovicu keksíkov). Prvú vrstvu potrieme tenkou vrstvou krému a zakryjeme druhou vrstvou, na ktorú natrieme zvyšný krém. Do stredu položíme banány. Uchopíme oba konce alobalu po dlhšej strane rolády a pritlačíme ich k sebe. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke. Na záver polejeme čokoládovou polevou, alebo len potrieme krémom, ak nám ešte nejaký zostal.

Broskyňová torta: na dno tortovej formy dáme hotový korpus - jemne ho poprskáme šťavou z broskýň. Smotanu si vyšľaháme do tuha, tvarohy rozmiešame s cukrom. Vo vyššej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu na obale, pridáme zmes tvarohu a šľahačky a navrstvíme na korpus. Zdobíme broskyňami. Kto chce, môže broskyne pomiešať aj do krému. Tortu treba chladiť najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla.

Torta s lesným ovocím: na dno tortovej formy dáme korpus. Pripravíme si krém: jogurty vmiešame do pripraveného želatínového stužovača a navrstvíme na korpus. Dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny. Medzitým rozmrazíme lesnú zmes, odvapkáme a naukladáme na krém. Zalejeme želatínou želé dort a znovu dáme do chladničky - tiež najlepšie nechať stuhnúť cez noc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2010, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Sushi


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g sushi ryže, ryžový ocot, soľ, cukor, 2 sushi riasy, 100 g surového filetu z lososa, 1 avokádo, wasabi - hotovú pastu alebo prášok, sójová omáčka, sterilizovaný zázvor.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale, zmiešame so zmesou ryžového octu, soli a cukru (pomer uvedený na obale od ryže) a necháme vychladnúť. Vychladnutú ryžu rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice tvarujeme pomocou polievkovej lyžice valčeky veľkosti cca 4 cm. Ak sa ryža lepí, tvarujeme valčeky navlhčenými rukami. Na bambusovú podložku si rozprestrieme riasu, ktorú sme predtým jemne navlhčili vodou. Na riasu nanesieme cca do 2/3 dĺžky ryžu - asi 0,5 - 1cm vrstvu. Lososa si nakrájame na tenké plátky. Na každý valček položíme plátok lososa. Rovnako položíme plátok lososa do stredu riasy s ryžou a zatočíme ako roládu. Ja dávam okrem lososa aj avokádo pokrájané na pásiky. Sushi dáme cca na polhodinku do chladničky - teda aspoň nám chutí lepšie vychladené. Podávame s pastou wasabi (dá sa kúpiť hotová, ale ja kupujem wasabi v prášku, ktorú rozrábam s vodou), sójovou omáčkou (myslím, že sa volá Kikkomen, alebo taký nejaký podobný názov) a sterilizovaným zázvorom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu