končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
TORTY |
Sliepka v košíkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY svetlý piškót, karamelový a vanilkový krém, smartflex velvet POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 6.4.2011, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Coca-cola muffinsPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 100ml oleja, 100 ml Coca-coly, 1/2 balíčka Coca-cola gumených cukríkov, 2 lyžicky kakaa. Náplň: 300 ml Coca-coly, 1 zlatý klas, 1/2 balíčka Coca-cola gumených cukríkov, cukor podľa chuti. Okrem toho: papierové košíčky na muffiny POSTUP PRÍPRAVY Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Vajíčka oddelíme. Žĺtky vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, colu, múku s práškom do pečiva a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do vzniknutej hmoty. Gumené cukríky nakrájame na malé kúsky a primiešame do cesta. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, ktoré plníme hotovým cestom cca do 2/3. Dáme piecť na cca 20 minút. Upečené plníme krémom (používam zdobiace vrecko s dlhou špičkou): V 300 ml coly rozmiešame zlatý klas. Dáme variť spolu s druhou polovicou gumených cukríkov. Prichutíme cukrom. Varíme do zhustnutia. Po odstavení ihneď krémom plníme muffiny. Pozn. recept je robený na 15 ks muffín. Ja mám formu len na 12 ks, preto mi vždy časť cesta zvýši :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2011, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tučniaci z úlikovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 dávku - cca 22 ks: 1 veľké balenie piškót, 1 malé balenie piškót, 375g masla (nie margarín), 100 g práškového cukru (+/- podľa chuti), rumová aróma, 300 ml plnotučného mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 tyčinka ledové kaštany, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 svetlé a 2 tmavé čokoládové polevy, WI na čiapočky. POSTUP PRÍPRAVY Do misky nastrúhame na jemnom strúhadle veľký sáčok piškót. Pridáme 250g masla, 100 g práškového cukru, rumovú arómu a dobre premiešame. Na začiatku je zmes veľmi sypká a zdá sa, že sa snáď ani nespojí, ale spojí sa :-) Zmes musí byť pevná, inak by sa lepila na formičku. Formičku na včelie úle poriadne vysypeme práškovým cukrom. Z hmoty si urobíme 22 guličiek, po jednej vtláčame do formičky a tvarujeme úliky. Za každým si formičku nanovo vysypeme cukrom. V mlieku rozmiešame cukor, puding, nalámeme kaštany a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vymiešame s 125g masla a cukrom. Môžeme pridať aj rumovú arómu. Hotový krém naplníme do zdobiaceho vrecka a rovnomerne rozdelíme do hotových úlikov. Každý úlik zospodu uzatvoríme piškótou. Z polovice namáčame do bielej a z druhej polovice do tmavej čokoládovej polevy. Dozdobíme čiapkami, očkami a zobáčikmi. Inšpiráciu som našla niekde na internete - je možné, že aj tu, takže ďakujem pôvodnej autorke receptu, aj keď som si ho trošku poupravila podľa chutí mojej famílie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 21.2.2011, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
FC Barcelona znakPOTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus (robila som podľa receptu od niektorej z vás, dievčatá. Ale žiaľ si už nepamätám od ktorej, tak sa prosím nehnevajte :-): 4 vajcia, 240g práškového cukru, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 150ml oleja, deci vriacej vody, kakao, mandľová aróma. Náplň: 1 tortová šľahačka, 2 kiwi jogurty, 1 jemný tvaroh, práškový cukor, kiwi, želatínový stužovač, džem a maslovo-pudingový krém na potretie, White Icing na poťah, gelovky Wilton POSTUP PRÍPRAVY Korpus: žĺtka vyšľaháme s 1/2 cukru, pridáme olej, vodu a múku premiešanú s práškom do pečiva. Do zmesi pridáme vyšľahané bielky. Polovicu cesta ofarbíme kakaom a striedavo nalievame do formy s priemerom 26cm. (Ešte raz ďakujem za tento recept, je fakt super, všetkým veľmi chutil). Náplň: tvaroh zmiešame s jogurtami, ochutíme cukrom. Kiwi nakrájame na malé kúsky. Šľahačku, ktorú sme chladili aspoň 24 hodín vopred, vyšľaháme do tuha. Spojíme tvarohový a šľahačkový krém. Pripravíme podľa návodu stužovač a zamiešame do neho oba spojené krémy. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vianočka pre pekárovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čokoládový korpus, punčovina, náplň: banánový krém (2 tortové šľahačky, 2 nízkotučné tvarohy, 2 banánové jogurty, želatínový stužovač, banánky v čokoláde, banány, banánová aróma). Postavičky: K2 + WI, poťah: WI. Váha: 4,5 kg. POSTUP PRÍPRAVY * ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 1.12.2010, 8:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Košík ružíPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 čokoládové korpusy po 10 vajec, Milena krém (8 tyčiniek Milena, 0,5 kg cukru, 8 vajec - nad parou, 1 kg masla, rumová aróma), ríbezľový džem, ruže a výpleť K2, obrúsok a motýle WI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2010, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
PrsiaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Dva korpusy po 10 vajec, ananasovy krem (1 l tortovej smotany na slahanie 38% tuku, 0,5 kg tvarohu, 1 ananasovy jogurt, 1 konzerva ananasu, broskynovy dzem), K2 hmota ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový tunel, broskyňová tvarohová torta a torta s lesným ovocímPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Banánový tunel: 3 balíčky BB keksov, 2 Zlaté klasy, 0,5 l mlieka, 4 lyžice cukru, 250 g masla, 2-3 banány, rumová aróma Broskyňová tvarohová torta: 1 kúpený tortový korpus (alebo doma pečený korpus z 2 vajec), 0,5 kg jemného nízkotučného tvarohu, 1 smotana na šľahanie, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 konzerva broskýň, cukor. Torta s lesným ovocím: 1 kúpený korpus, 750 g jogurtu s príchuťou lesného ovocia, 1 želatínový stužovač Dr. Oetker, 1 balenie mrazenej zmesi lesného ovocia, cukor na dochutenie, 1 balenie želé dort Dr. Oetker POSTUP PRÍPRAVY Banánový tunel: zo Zlatého klasu, mlieka a cukru si uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame s maslom a rumovou arómou. Na alobal si uložíme BB keksy na striedačku tmavý a svetlý - po šírke vždy 3 keksíky, po dĺžke koľko nám vyjde (minieme len polovicu keksíkov). Prvú vrstvu potrieme tenkou vrstvou krému a zakryjeme druhou vrstvou, na ktorú natrieme zvyšný krém. Do stredu položíme banány. Uchopíme oba konce alobalu po dlhšej strane rolády a pritlačíme ich k sebe. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke. Na záver polejeme čokoládovou polevou, alebo len potrieme krémom, ak nám ešte nejaký zostal. Broskyňová torta: na dno tortovej formy dáme hotový korpus - jemne ho poprskáme šťavou z broskýň. Smotanu si vyšľaháme do tuha, tvarohy rozmiešame s cukrom. Vo vyššej miske si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu na obale, pridáme zmes tvarohu a šľahačky a navrstvíme na korpus. Zdobíme broskyňami. Kto chce, môže broskyne pomiešať aj do krému. Tortu treba chladiť najlepšie cez noc, aby poriadne stuhla. Torta s lesným ovocím: na dno tortovej formy dáme korpus. Pripravíme si krém: jogurty vmiešame do pripraveného želatínového stužovača a navrstvíme na korpus. Dáme zachladiť aspoň na 2 hodiny. Medzitým rozmrazíme lesnú zmes, odvapkáme a naukladáme na krém. Zalejeme želatínou želé dort a znovu dáme do chladničky - tiež najlepšie nechať stuhnúť cez noc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2010, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
SushiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g sushi ryže, ryžový ocot, soľ, cukor, 2 sushi riasy, 100 g surového filetu z lososa, 1 avokádo, wasabi - hotovú pastu alebo prášok, sójová omáčka, sterilizovaný zázvor. POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si ryžu podľa návodu na obale, zmiešame so zmesou ryžového octu, soli a cukru (pomer uvedený na obale od ryže) a necháme vychladnúť. Vychladnutú ryžu rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice tvarujeme pomocou polievkovej lyžice valčeky veľkosti cca 4 cm. Ak sa ryža lepí, tvarujeme valčeky navlhčenými rukami. Na bambusovú podložku si rozprestrieme riasu, ktorú sme predtým jemne navlhčili vodou. Na riasu nanesieme cca do 2/3 dĺžky ryžu - asi 0,5 - 1cm vrstvu. Lososa si nakrájame na tenké plátky. Na každý valček položíme plátok lososa. Rovnako položíme plátok lososa do stredu riasy s ryžou a zatočíme ako roládu. Ja dávam okrem lososa aj avokádo pokrájané na pásiky. Sushi dáme cca na polhodinku do chladničky - teda aspoň nám chutí lepšie vychladené. Podávame s pastou wasabi (dá sa kúpiť hotová, ale ja kupujem wasabi v prášku, ktorú rozrábam s vodou), sójovou omáčkou (myslím, že sa volá Kikkomen, alebo taký nejaký podobný názov) a sterilizovaným zázvorom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2012, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložená misaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.11.2010, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |