
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Pide alebo arabsky chlieb podla Slavka H. (Archaa)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31036&user=84161 POSTUP PRÍPRAVY dakujeeem.. bol fantasticky.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Moja prvá poťahovanáPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi pekne ďakujem všetkým žienkam a mužičkom, ktorí sem prispievajú svojimi receptmi a nápadmi. Učila som sa, študovala.. a len vďaka vám som mohla vytvoriť túto tortičku... \r\nďakujem POSTUP PRÍPRAVY x ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 3.6.2010, 18:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Besbarmak (mas pat prstov)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovadzieho masa, bobkovy list, cierne korenie cele, 500 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 vajce, sol, cibula, mlete cierne korenie, 6 - 8 zemiakov, 4 velke cibule POSTUP PRÍPRAVY Presny preklad znamena - Besbarmak - mas pat prstov a znaci, mas pat prstov, s ktorymi jeme (v kazachstane sa jedava rukami, u nas doma uz vidlickou :)). Do velkeho hrnca si dame varit hovadzie masko, osolime. Po zovreti odoberieme puriny a stiahneme ohen na minimu. Pridame bobkovy list, cierne korenie cele a varime. Ked je masko uvarene, vyberieme ho von a vlozime cele zemiaky a nechame uvarit (nie rozvarit) a vyberieme. Medzitym, ako sa masko vari si pripravime cesto. Je to slizove cesto - muku, vajce, stipka soli, vlazna voda. vypracujeme a nechame odpocivat asi pol hodinku. Rozdelime si ho casti (kazdy take, ake uzna za vhodne) a rozvalkame akykolvek tvar na tenucko. Nakrajame kocky (ziadne presne velkosti, take ake sa podari :)) Z bujonu odoberieme asi pol litra az liter do druheho hrnca, nechame prevriet a pridame ciblku nakrajanu na mesiaciky. Dostatocne okorenime a este chvilku varime, aby bola cibulka makka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Naša rýchla čína :)POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie mäso – asi ¼ kg – napácujeme. Pác: trošku oleja, ¼ čaj. lyžička kari, ¼ čaj. lyžička červenej papriky, trošku sójovej omáčky. Odležať do chladničky, najlepšie do druhého dňa. Čínske rezance (najlepšie váječné), ja som nemala, tak som použila váječné špagety 500 g. Do vriacej vody: soľ a pol čaj. lyžičky kurkumy. Priama príprava: 3 strúčiky cesnaku, 2 väčšie mrvky, 1 väčšia cibuľa, ¼ kapusty, namočené hríby (každý podľa svojej chuti, nemusia byť sušené, ale akékoľvek), 2 dcl kur. vývaru (dá sa namiesto vývaru pridať aj voda z hríbov), korenie na čínu, my sme pridali aj 7 korení na steak (rozdrvili na jemno). POSTUP PRÍPRAVY Cesnak nakrájame na malé kúsky, premiešame s korením na čínu, vhodíme do rozpálenej panvice (wok), do ktorej sme pridali asi 1 lyžičku oleja (nemusí byť veľa) a usmažíme, pokým nám nezačne krásne voniať. Potom vhodíme mrkvu, nastrúhanú na veľkom struháku a chvíľku smažíme. Do ošmahnutej mrkvy vhodíme cibuľu, ktorú sme si pokrájali na mesiačiky (v zimných mesiacoch, v letných dávame zelenú cibuľku, ale až na samí záver). Premiešame a chvíľku opražíme (počas miešania sme pridali rozdrvené korenie). Pridáme mäso (napácované na kúsky) a smažíme. Vhodíme hríby, trošku porestujeme a pridáme uvarené špagety. Premiešame a podlejeme vývarom. Nezakrývame, nedusíme, len miešame. Pridáme na jemno nakrájanú kapustu a ešte chvíľku necháme smažiť. \r\nUpozorním: nesťahujeme oheň, všetko sa robí veľmi rýchlo. \r\nPodávame. Prajem dobrú chuť. Nám to všetkým veľmi chutilo. Dokonca aj malá povedala, že toto je výborné. a to už je čo povedať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |