končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MLETÉ MÄSO |
Moje lasagne - nemusíte predvárať!POTREBNÉ PRÍSADY 2 krabičky rajčinového pretlaku (zvykla som si na krabičkový hustý pretlak, tuším je chorvátsky, je oveľa chutnejší ako ten z plechoviek) 13-15ks lasagní (závisá od plechu) 500g mletého mäsa (môžete použiť aj kuracie rezne) 2strúčiky cesnaku plátky syra, alebo môže byť aj eidam kt. sa potom postrúha. Na bechamel omáčku potrebujeme: 100g masla (olej), cca 300g hladkej múky na 1,8l vody (mlieka), bazalku, 2strúčiky cesnaku, soľ POSTUP PRÍPRAVY Najlepšie je deň pred tým si napacovať zmes z mletého mäsa + 1xpretlaku, 1lyžice oleja, cesnaku, dochutíme soľou a korením tak, ako zvyknete podľa seba robiť fašírky, kt. poriadne premiešame a necháme v chladničke aby sa nám všetky prísady do seba "navoňali"........... Na miesto mletého mäsa, môžete kľudne použiť aj kuracie rezne, kt. úplne ale úplne na tenulilinké plátky narežete a tiež ich môžete napacovať do rovnakej zmesi ako je vyššie uvedené, príp. ako zvyknete pacovať mäso ...čo chladnička dala ,-) (to robí skôr môj muž ,-) Lasagne nemusíte predvárať, mám to odskúšané a aspoň ušetríte čas ,-) Plech alebo jansku misu vytrieme pretlakom (ak nemáte, môžete použiť aj kečup, nič sa nestane) Na neho poukladame plátky lasagni tak, aby sa trochu prekrývali a hlavne pokryli celú plochu plechu. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 25.11.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sypaný tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY ½ l polohrubej múky 35 dcl kryštálového cukru 1 kypriaci prášok 500 g jemného hrudkovitého tvarohu hrsť hrozienok 4 celé vajcia 1 vanilínový cukor ½ l mlieka 100 g rastlinného alebo stuženého tuku POSTUP PRÍPRAVY Pekáč vymastiť rastlinným tukom. Do múky vsypať kryštálový cukor a kypriaci prášok. Polovicu zmesi nasypeme lyžičkou na plech. Do tvarohu dáme hrozienka. Túto zmes navrstvíme rukou na múkovú zmes. Vajcia rozšľaháme s vanilínovým cukrom a nakoniec pridáme mlieko a rozšľaháme. Žufankou nalejeme zmes na plech. Na vrch opäť nasypeme druhú polovinu múkovej zmesi. Strúhadlo dáme vopred do mrazničky spolu s rastlinným tukom. Na vrch koláča nastrúhame rastlinný tuk. Dáme piecť pri 180°C na cca 30-35 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2011, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Ohnivá čertova panvičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g bravčového pliecka 400g kuracích rezňov 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazulí najlepšie v chilli omáčke (aj nemusí) 4 stredné cibule 6 strúžkov cesnaku 200 g šampiónov alebo plechovka sterilizovaných 50ml olivového oleja 2 chilli papričky /môže byť aj korenie 1 pórik 100ml piva 1 pohárik strúhaného chrenu (podľa chuti každého - aj nemusí byť) soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na kocky, klobásku na tenké kolieska, šampióny olúpeme a pokrájame nakúsky Papriky vyčistíme a nakrájame na prúžky, cesnak a cibuľu nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji osmažíme klobásku a mäso, potom ich vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme papriky, šampiony a restujeme tak 3 -5 minút. Potom späť vložíme mäso, na kúsky nakrájané chilli papričky alebo lyžičku chilli korenia, podlejeme mierne pivom a pár minút podusíme. Pridáme plechovku fazulí (podľa potreby aj s trochou nálevu) a prehrejeme. Okoreníme podľle chuti. Môžeme podávať na panvičke ozdobené jemnými koliečkami pórku a husto posypaným čerstvých a nastrúhaným chrenom, alebo klasicky s hranolkami, zemiakmi, ryžou alebo pečivom. Prajem dobrú chuť a budem vďačná za Vaše info ako sa Vám mňamka podarila!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 26.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocná rýchlovka na horúce letné dni, či noci ,-)POTREBNÉ PRÍSADY 2balíčky detských piškót 2sáčky akéhokoľvek pudingu (mlieko, cukor... podľa návodu pudingu) rôzne ovocie (viď obrázok) želatina POSTUP PRÍPRAVY Recept je na plech cca 25 x 35 cm . Na dno plechu poukladáme detské piškoty v dvoch vrstvách. Jednu vrstvu piškot položíme a tú druhú dáváme obrátene do medzier, ktoré medzi piškotmi vznikly. Uvaríme si puding z dvoch sáčkov podľa návodu (môže byt akejkoľvek chuti, akú máte radi) a nalejeme ho hneď na položené piškoty. Počkáme, až puding vychladne a poukladáme na neho rôzne ovocie (viď obrázok) tak, aby sa dal potom narezat na dortičky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.7.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |