. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana Š. (Jana1308) ID 13527
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.3.2007
Naposledy: 10.11.2019 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 66
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 4
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

MLETÉ MÄSO

Moje lasagne - nemusíte predvárať!



POTREBNÉ PRÍSADY

2 krabičky rajčinového pretlaku (zvykla som si na krabičkový hustý pretlak, tuším je chorvátsky, je oveľa chutnejší ako ten z plechoviek) 13-15ks lasagní (závisá od plechu) 500g mletého mäsa (môžete použiť aj kuracie rezne) 2strúčiky cesnaku plátky syra, alebo môže byť aj eidam kt. sa potom postrúha. Na bechamel omáčku potrebujeme: 100g masla (olej), cca 300g hladkej múky na 1,8l vody (mlieka), bazalku, 2strúčiky cesnaku, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Najlepšie je deň pred tým si napacovať zmes z mletého mäsa + 1xpretlaku, 1lyžice oleja, cesnaku, dochutíme soľou a korením tak, ako zvyknete podľa seba robiť fašírky, kt. poriadne premiešame a necháme v chladničke aby sa nám všetky prísady do seba "navoňali"...........

Na miesto mletého mäsa, môžete kľudne použiť aj kuracie rezne, kt. úplne ale úplne na tenulilinké plátky narežete a tiež ich môžete napacovať do rovnakej zmesi ako je vyššie uvedené, príp. ako zvyknete pacovať mäso ...čo chladnička dala ,-) (to robí skôr môj muž ,-)

Lasagne nemusíte predvárať, mám to odskúšané a aspoň ušetríte čas ,-)

Plech alebo jansku misu vytrieme pretlakom (ak nemáte, môžete použiť aj kečup, nič sa nestane)
Na neho poukladame plátky lasagni tak, aby sa trochu prekrývali a hlavne pokryli celú plochu plechu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.11.2012, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Sypaný tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

½ l polohrubej múky 35 dcl kryštálového cukru 1 kypriaci prášok 500 g jemného hrudkovitého tvarohu hrsť hrozienok 4 celé vajcia 1 vanilínový cukor ½ l mlieka 100 g rastlinného alebo stuženého tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Pekáč vymastiť rastlinným tukom.
Do múky vsypať kryštálový cukor a kypriaci prášok. Polovicu zmesi nasypeme lyžičkou na plech.
Do tvarohu dáme hrozienka. Túto zmes navrstvíme rukou na múkovú zmes.
Vajcia rozšľaháme s vanilínovým cukrom a nakoniec pridáme mlieko a rozšľaháme. Žufankou nalejeme zmes na plech.
Na vrch opäť nasypeme druhú polovinu múkovej zmesi.

Strúhadlo dáme vopred do mrazničky spolu s rastlinným tukom. Na vrch koláča nastrúhame rastlinný tuk.
Dáme piecť pri 180°C na cca 30-35 minút.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2011, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ohnivá čertova panvička



POTREBNÉ PRÍSADY

200g bravčového pliecka 400g kuracích rezňov 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazulí najlepšie v chilli omáčke (aj nemusí) 4 stredné cibule 6 strúžkov cesnaku 200 g šampiónov alebo plechovka sterilizovaných 50ml olivového oleja 2 chilli papričky /môže byť aj korenie 1 pórik 100ml piva 1 pohárik strúhaného chrenu (podľa chuti každého - aj nemusí byť) soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pokrájame na kocky, klobásku na tenké kolieska, šampióny olúpeme a pokrájame nakúsky
Papriky vyčistíme a nakrájame na prúžky, cesnak a cibuľu nakrájame na malé kocky.

Na rozpálenom oleji osmažíme klobásku a mäso, potom ich vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme papriky, šampiony a restujeme tak 3 -5 minút. Potom späť vložíme mäso, na kúsky nakrájané chilli papričky alebo lyžičku chilli korenia, podlejeme mierne pivom a pár minút podusíme. Pridáme plechovku fazulí (podľa potreby aj s trochou nálevu) a prehrejeme. Okoreníme podľle chuti.

Môžeme podávať na panvičke ozdobené jemnými koliečkami pórku a husto posypaným čerstvých a nastrúhaným chrenom, alebo klasicky s hranolkami, zemiakmi, ryžou alebo pečivom.

Prajem dobrú chuť a budem vďačná za Vaše info ako sa Vám mňamka podarila!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocná rýchlovka na horúce letné dni, či noci ,-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2balíčky detských piškót 2sáčky akéhokoľvek pudingu (mlieko, cukor... podľa návodu pudingu) rôzne ovocie (viď obrázok) želatina

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je na plech cca 25 x 35 cm .

Na dno plechu poukladáme detské piškoty v dvoch vrstvách.
Jednu vrstvu piškot položíme a tú druhú dáváme obrátene do medzier, ktoré medzi piškotmi vznikly.

Uvaríme si puding z dvoch sáčkov podľa návodu (môže byt akejkoľvek chuti, akú máte radi) a nalejeme ho hneď na položené piškoty.
Počkáme, až puding vychladne a poukladáme na neho rôzne ovocie (viď obrázok) tak,
aby sa dal potom narezat na dortičky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.7.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu