končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
POLIEVKY |
Cícerova polievka na povzbudenie imunityPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 pl olivovy olej, 1 mala cibula, 1 stredna mrkva, 1 stopka zo stopkoveho zeleru,2 konzervy ciceru, 1 pecena hlavka cesnaku, 2 pl cerstvo nakrajaneho rozmarinu, 2 ks kuracieho bujonu, morska sol, biely alebo cierny peper, stava z jedneho citronu (polovica pre mna stacila) , pol pohara nakrajanej petrzlenovej vnate PECENY CESNAK: cesnak rozoberieme na struciky a odkrojime z nich vrchnu cast. Nemusime ocistit. Umiestnime struciky na alobal, a pokvapkame olivovym olejom. Zabalime, a dame do rury na 20 minut 200c. Po upeceni ho vytlacime a pridame sol,1 kl na jemno nakrajanej petrzlenovej vnate s peprom. Vydlickou rotlacime. POSTUP PRÍPRAVY Cibulu, mrkvu a zeler nakrajame a poprazime kratko na olivovovm oleji. Asi tak po 10tich minutach pridame cicer, vyvar z bujonov a predpeceny cesnak. Povarime na pomalom ohni cca 20 min. Po uvareni polievku rozmixujeme, a este povarime, dochutime. Na koniec do nej pridame citronovu stavu aj s petrzlenovou vnatou. Premiesame a hotovo...Dobru chut. Polievku nechcem chvalit, ale mam ich vsteky odskusane z mimibazaru, a ta je vazne mnam. P.S.: Ospravedlnujem sa za vsetky moje pravopisne chyby, ale zijem mimo Slovenska uz vyse 10 rokov a som nutena rozpravat dalsich 5 jazykov. Viem ze by ma moja slovencinarka asi metlou nahanala :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 10.12.2012, 9:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bananovy chlebik :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 dozrety babanan, 3 CL oleja ( ja som pouzila olivovy), 50g praskoveho cukru, 110g hladkej muky, 1 zarovnana CL sody bikarbony, 1 vajce, hrozienka , 1 CL vanilkovej esencie - ja som pouzila vanilkovy cukor, aj tak bolo dobre. POSTUP PRÍPRAVY Recetik mam z anglickeho detskeho programu, je velmi lahky, takze som ho aj piekla s pomocou mojho 2.5 rocneho Adamka. banan popucime vidlickou, zmiesame so vestkymi prisadami, a vlejeme do maslom vymastenej nadoby, ktora sa tu v anglicku vola loaf tin. Je to nieco ako mansi srnci chrbat, akurat ze je plochy na spodku. pecieme 30 - 40 minut vo vyhriatejrure ( v elektrickej na 180C, a v normalnej 200). V elektrickej rure som to mala hotove za 30 min. mamka mi ma poslat ten srnci chrbat, takze ak ho v nom upeciem dam vediet ako vyslo. Chlebik na to ze je jednoduchy je prekvapujuco dobry. Tu ho davaju detom teply s vanilkovou zmrzkou, alebo studeny s vanilkovym pudingom. ja som ho mala iba tak ku kave bol fajny :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.3.2010, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Kuracie kridla Chlapska pochutka VYBORNEEE...ALE VAZNE :))POTREBNÉ PRÍSADY kuracie kridielka, vegeta, med, mleta cervena paprika, trochu palivej cervenej papriky alebo chili omacka npr. tobasco a pod., veeela cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si kuracie kridielka, odstranime konce (nemusime, ja stale robim). Do jednej misky dame asi pol deci/deci oleja. Zalezi to na mnozstve kridiel, ja pouzivam cca. 1.2 kg. do oleja pridame 2 PL vegety, 2PL cervenej papriky, 2PL medu, trochu mletej chilli alebo kavovu lyzicku tobasca ( tiez zalezi podla chuti, ja to niekedy uplne vynecham ak viem ze sa do toho pusti aj moj dvoj rocny) a aspon 8 prelisovanych strucikov cesnaku. Vsetko zmiesame aby nam z toho vznikla husta hmota ktoru vylejeme na kridla a vsetko dokladne premiesame. Mozeme nechat v chladnicke na hodinku abo cez noc abo vobec nie aj tak budu chutne. Vysipeme na pekac a dame do rury. Pecieme kym nebudu krasne chrumkave. Ja peciem v elekt. rure s fenom na 140C priblizne 40 min. Je to VELMI CHUTNE ani by ste neverili...Ja to robievam ked pridu kamosi mojho muza a az sa tak zaprasi po kridielkach. Baby ak chcete ochutnat tak si odlozte pred podavanim, minule zmyzli behom 2 minut a to ich iba jedli traja :))rnrnP.S.: Ze kolko coho davam som si iba tak typla, davam vsetkeho hodne....cim viac tym lepsie SU SUPER AJ NA GRILOVACKU ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2011, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |