. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

tomáš v. (osturnan) ID 125323
.
Oblasť: Kežmarok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.11.2009
Naposledy: 4.2.2010 14:33
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)

RYŽA A CESTOVINY

Tradičné original talianske lasagne bolognese podľa najtajnejšieho receptu



POTREBNÉ PRÍSADY

olivový olej, cibuľa, petržlen, mrkva, zeler, červené víno, veľká konzerva / alebo dve-tri malé / talianskych prelisovaných paradajok vo vlastnej šťave, mleté mäso, voda, bazalka, muškátový orech, soľ, čierne korenie, mlieko, maslo alebo margarín, hladká múka, plátky bravčovej šunky, plátky tvrdého syra, balíček pravých talianskych cestovín - lasagne, pravý parmezán syr.... a nakoniec veľa peňazí na to všetko a chuť urobiť najlepšie lasagne pod slnkom :)

POSTUP PRÍPRAVY

1. je potrebné ráno byť dobre vyspinkaný, oddýchnutý, a mať chuť si urobiť predprípravu / ja to robím deň vopred / - omáčku bolognese.
Dáme do veľkého hrnca olivový olej, orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku / ja mám na to malý mixér, kde si to všetko posekám na drobno /, pridám nadrobno posekanú mrkvu, zeler a petržlen a miešam až kým mi táto zmes poriadne nezhnedne.

Potom pridám mleté mäso, osolím, pridám čierne korenie, poriadne premiešam a chvíľu varím, potom pridám 2 poháre červeného vína / zvyšok flaše pomaly vypijem, aby som mal trpezlivosť kým sa omáčka dovarí :) / a nechám aspon polhodinku na miernom ohni prevrieť. Nakoniec pridám dve - tri malé talianské prelisované paradajky v štave, nechám prevrieť aspon polhodinku. :)

Potom pridám v rovnakej mierke, čiže 2-3 prázdne plechovky od rajčín VODY a nechám asi hodinku, hodinku a pol poriadne prevrieť na miernom ohni za občasného miešania pod pokrievkou. Nakoniec odstavím a odložím do chladničky. / nemusí sa čakať s robením lasagní až do druhého dňa, ja to robím len zo zvyku :) /

2. na druhý deň vyberiem tuto omáčku z chladničky a ideme robiť lasagne. Pripravím si k tomu balík talianskych cestovín - lasagní / nevarím ich / , na platky nakrájanú bravčovú šunku / najlepšie kockatá šunka / , na plátky nakrajaný eidam syr a pekne hranatý a dostatočne vysoký pekáč, kde to všetko uložíme, tak aby sa nám to počas pečenia v rúre nevylialo. Už nám chýba iba bešamelová omáčka, takže si dáme rozpustiť maslo, alebo margarín do hrnca, potom pridáme hladkú múku a neustále miešame a nakoniec pridáme asi 3-4 poháre mlieka, muškátový orech a soľ a neprestaneme miešať až kým nám nezačne hustnúť a okamžite skladáme z ohna a ideme sa pústiť hned do lasagní.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 11.9.2012, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu