
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
PIŠKÓTOVÉ TAJOMSTVOPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 500g hladká múka, 200g maslo, 100g prášk.cukor, 80g kakao, 1 PRDOPEC, 200ml mlieko PLNKA : 1 l mlieko, 140g hrubá múka, 1 Zlatý klas, 2 žĺtky, 350g maslo, 350g kryšt.cukor, 2 vanilky, veľké piškóty, káva+rum POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín uvedených na cesto, vymiesiť hladkú hmotu. Rozdeliť na 2 časti, vyvaľkať a dať piecť do vyhriatej rúry. Cesto po upečení je tvrdé. Krém uvariť z mlieka, múky, Zlatého klasu, žĺtok, vanil.+kryšt.cukru hustú kašu. Nechať vychladnúť a potom primiešať maslo. Na vychladnutý plát natrieť 1/2 krému nato poukladať piškóty namočené v zmesi káva+rum. Zvyšok plnky dať na vrch a priložiť druhý plát. Ja som si nechala trochu plnky aj na vrch, ale vy môžete na vrch dať čokoládovú polevu. Odložiť do chladničky, pláty potom zmäknú...... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() SUPER RÝCHLY * MARHUĽOVÝ K O L Á Č *PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY CESTO : 400g polohrubej múky, 2 vajcia, 200g práškového cukru (krupicového), 1 pohár (7dcl) marhuľového kompótu, 2 ČL sódy bikarbóny POLEVA : 125g palmarínu, 70g kakaa, 210g práškového cukru, 50ml vody POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia a cukor spolu vyšľaháme do peny, pridáme šťavu z kompótu a postupne primiešať múku so sódou bikarbónou. Nakoniec do cesta pridáme marhule a všetko spolu zmixujeme. Vylejeme na plech vymastený, pomúčený. Piecť vo vyhriatej rúre. Mierne vychladnutý koláč polejeme polevou : tuk, kakao, cukor a vodu dáme do menšieho hrnca a zohrievame. Keď začne vrieť, na miernom ohni ju za stáleho miešania ešte asi 10 minút varíme. Zmes vylejeme na koláč. Fotka sa veľmi nevydarila, no koláč bol mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 28.9.2012, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() ZMRZLINKA z môjho detstvaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 2 PL práškový cukor, 2 PL rumu, 1 čokoláda na varenie, 1 šľahačka POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() *RUMOVO-ČAJOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 8 vajec, 20dkg práškový cukor, 1 vanil.cukor, 1 PL rumu, 18dkg polohrubá múka, 1 PDP * NÁLEV: 1,5dcl silného čaju, 1dcl rumu, 10dkg kryštál.cukor, 2 PL kakao * PLNKA: 25dkg maslo, 2 celé vajcia, 10dkg práškový cukor, 2 PL kakao * džem a čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Žĺtky sa vymiešajú s práškovým a vanil.cukrom. Pridáme rum, vyšľaháme. Primiešame múku zmiešanú s PDP a nakoniec zľahka vmiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto rozdelíme na dva plechy, vystlané papierom na pečenie. (Ja radšej šľahám každú piškótu zvlášť, aby boli rovnaké.) Dáme piecť do vyhriatej rúry (180 stupňov, cca 20minút). Po upečení z jednej piškóty zoškrabeme "kožu", najlepšie za horúca. Po vychladnutí piškóty zlepíme džemom (ja som použila ríbezľový), navrchu bude tá zoškrabaná piškóta. * NÁLEV: Všetky uvedené prísady poriadne zmiešame, hlavne aby sa rozpustil cukor. Zoškrabanú piškótu celú polejeme týmto nálevom. * PLNKA: Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a kakaom. Do takejto hmoty po trošičke pridávame rozšľahané vajíčka (po lyžičke). Plnku natrieme na zlepené piškóty a vrch polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() BZINSKÉ FÁNKYPOTREBNÉ PRÍSADY 10 žĺtkov + 1 celé vajce + štipka soli + cca 30 - 35 dkg hladká múka (špeciál) + 1PL umu + 1,5PL šľahačka (33%) + 2 PL práškový cukor (zarovnané lyžice) + 1l olej + 2 veľké dierkované sítka POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené suroviny dáme do misky a vypracujeme polotuhé cesto. Ja som sa s ním trápila viac ako 1/2 hodinky. To cesto totiž musí byť pekne hladké a keď je dobre vypracované, tvoria sa v ňom bublinky. Potom to cesto rozdelíme na malé kúsky (ako menšia cibuľka) cca 16-20ks. Cesto musí byť zakryté, aby nevyschlo. Postupne cesto vaľkáme (okrúhly tvar). Keďže som nato bola sama, vyvaľkala som si všetky cestíčka (nezabudnite, že musia byť zakryté). Do užšieho, no vysokého hrnca dáte olej a ten musí byť poriadne horúci. Na okrúhlych cestíčkach (v strede) urobíte radielkom aspoň 5 čiar - pásikov (cesto sa nesmie pretrhnúť cez okraj). Snažte sa kraje cesta trošku poprepletať (cez pásiky) do stredu. Takto narezané cesto vložte do sítka, uzavrite druhým sítkom a vložte, ponorte do horúceho oleja. Cesto v oleji narastie preto zvoľte väčšie sítka). Fánky sú upečené rýchlo, vyberte ju na plech. Pripravte si ďalší kus a hlavne nezabudnite mať surové cesto stále prikryté. Nezľaknite sa, olej bude peniť! Po upečení si zarobte trocha práškového cukru+ vanil cukor. Fánky sa ukladajú do servítok (vsajú prebytočný olej) a nakoniec sa pocukrujú. Keď ich budem robiť nabudúce pridám aj foto postup, teraz som ich robila sama a nestíhala som......slovne sa to ťažko vysvetľuje :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 9.7.2012, 14:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() ORECHOVÉ TRUBIČKYPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY recept od Lucii H. (Luc2) POSTUP PRÍPRAVY xx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() * ANANÁSOVO-ČOKOLÁDOVÉ REZY *POTREBNÉ PRÍSADY 1.CESTO : 4 vajcia, 200g práškového cukru, 100ml vody, 100ml oleja, 2 PL kakaa, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva 2.CESTO : 160g stuženého tuku (CERA), 125g sušeného mlieka, 125g práškového cukru, čokoláda na varenie PLNKA : 1 veľký balík piškót, 1 konzerva (500g) ananásu, 50ml rumu, 200g mletých orechov, 100g práškového cukru, 100ml mlieka, 50g čokolády POSTUP PRÍPRAVY 1.CESTO : Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme kakao, postupne vodu, olej, múku s kypriacim práškom a napokon tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a pomúčený plech a upečieme (180 stupňov - cca 30min.) treba to sledovať - každá rúra je iná. PLNKA : Šťavu z ananásu zlejeme, zmiešame s rumom a vylejeme na piškóty. Pomleté orechy premiešame s cukrom, zalejeme horúcim mliekom. Pridáme k piškótam a do zmesi vmiešame na kúsky pokrájaný ananás a posekanú čokoládu. Plnku natrieme na vychladnuté cesto. CESTO.2 : Stužený tuk (CERA), práškový cukor a sušené mlieko spracujeme na hladkú hmotu. Rozvaľkáme hmotu na papieri na pečenie (na veľkosť plechu), prenesieme na koláč, stiahneme papier a cesto rukou popritláčame. Povrch koláča polejeme roztopenou čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 27.5.2012, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() KOKOSOVÉ OČKÁPOTREBNÉ PRÍSADY 120g práškový cukor, 4 žĺtky z vajec uvarených na tvrdo, 80g maslo, 100g kokos, 1PL rum, čokoláda na varenie, kokos na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky (vychladnuté) dobre popučiť vidličkou, potom pridať maslo, cukor, rum a kokos. Poriadne vypracovať hmotu, ktorú treba dať stuhnúť do chladničky (cca 1/2 hodinky). Potom zo stuhnutej hmoty tvoriť guľky, ktoré treba potom obaliť v kokose a do každej urobiť jamku (použila som nato opak varechy). Do jamôk naliať roztopenú čokoládu a šup s tým znova do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Fašírky z vločiek a syra :)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Farebné kysnuté koláčePRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |