
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzinka na šťave s hribami a s tarhoňouPOTREBNÉ PRÍSADY hovadzie plece najlepšie asi 1 kg ,horčica,MCK, soľ ,hríby aj sušene ak nie sú iné výborné aj so šampionmi, masox, hubove korenie,tarhoňa POSTUP PRÍPRAVY Narežeme maso na tenšie rezne a jemne naklepeme,osolíme , potrieme horčicou z oboch stran , jemne okoreníme mletým čiernym korenim. Zoberieme vacsiu panvicu a sprudka opecieme aby sa maso stiahlo, potom zalejeme tak aby masko bolo zaliate,pridaame masox a hubove korenie a dusime. Pripravime tarhonu ja ju robim v mikrovlnke a je výborna :D Keď je masko ciastocne udusene /take zuvacie/ pridame hriby a dusime až kým sa masko nerozpada. Podavame s tarhonou . Vynikajuce ! Zelam dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2011, 20:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so 4 druhmi syra a cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY 500g penne alebo aj iný druh cestovín, 10% smotana na varenie 0,5 L, 1 bambino môže byť aj Karička ...., 140 g ostiepok údený, 100g tehly nedenej a 140g nivy a 1-2 struky cesnaku a nakoniec na posypanie petržlenová vňať ale nemusí byť!!! POSTUP PRÍPRAVY Dáme zovrieť vodu na cestoviny a popri tom nastrúhame syr a dáme variť smotanu s bambinom a cesnakom. Tesne pred zovretím smotany postupne pridávame zostávajúce druhy syra až kým omáčka nezhustne, ale pozor omáčku stále miešame aby sa nepripálila , lebo bude horká!! Cestoviny zlejeme a podávame s omáčkou. A nakoniec môžme posypať aj s petržlenovou vňaťou ak má niekto rád !! želám dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Pangas na parePOTREBNÉ PRÍSADY Pangas-filety 2 struky cesnaku sol, rasca pol citronu korenie na ryby /Kotanyi ) POSTUP PRÍPRAVY Rybku rozmrazíme,osušíme. Každu stranu pangasa pokvapkáme citronom , pretlačíme cesnak a dáme pol ČL korenia na ryby a rascu. Necháme odstáť asi pol hodinky a potom šup do paráka na 12 minút. Dobrúú chuť !!! podávame spolu so zemiakmi, alebo si spravíme šalatík a spapáme spolu sním :)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2011, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčoová krkovička na prírodnoPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová krkovička, MČK, soľ, horčica, olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko naklepe na rezne , posolime, natrieme horčicou / nešetríme / a okoreníme, necháme odstáť hodinku dve a potom spravíme na panvici . Pozor !! nepečieme prudko, skôr na miernom ohni a prikryjeme pokrievkou.:)) Podávame s ryžou a marhuľovým kompótom :)) Mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pomaly pečená kačka so žemľovou knedľou a červenou kapustouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na kačku: 1 kačku okolo 2 kg váhy v surovom stave soľ rascu Na žemľovú knedľu: 5 rožkov 100 ml mlieka 50 ml vývaru (ja som rozpustila ¼ kocky kuracieho bio bujónu v horúcej vode) 2 vajcia soľ čierne korenie muškátový orech Na červenú kapustu: 1 malú červenú kapustu 1 cibuľu 1 ČL hladkej múky soľ mletú rascu cukor POSTUP PRÍPRAVY Kačku si deň vopred nasolíme a posypeme rascou,ak nestíhame stačia aj dve hodiny. Osolíme aj vnútro kačky. Na druhý deň,alebo o dve hodiny vložíme kačku do pekáča s pokrievkou a dáme do rúry vyhriatej na 100 stupňov. Necháme piecť 3 hodiny. Pekáč neodkrývame a ani neotvárame rúru. Potom zvýšime teplotu na 120 stupňov a pečieme ešte ďalšie 3 až 3 a pol hodiny. Vyberieme, otvoríme pekáč. Vylejeme tuk, ak ho tam bude veľa a dáme ešte zapiecť pod gril, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Kačacie mäso bude veľmi jemné a šťavnaté:) Žemľovú knedľu si pripravíme tak, že nakrájame rožky na menšie kocky a postupne nasucho ich opečieme na panvici. Vo väčšej miske si zmiešame vajcia, mlieko, vývar a pridáme opečené rožky. Zmiešame rukou. Ochutíme soľou, čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Vytvarujeme 2 menšie knedle, ktoré zabalíme do igelitového vrecka, upevníme tenším špagátikom a dáme variť tak na 20 min do vriacej vody. Červenú kapustu si nakrájame na jemno a dáme ju na osmaženú cibuľku. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, cukrom, mletou rascou, octom (keď ho pridáme na začiatku varenia kapusta si zachová farbu a chrumkavosť) a dusíme asi tak hodinku. Potom ešte dochutíme. Prajeme dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2020, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 5 (zobrazuje sa 1-5) |