
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
ČO DOM DAL |
![]() Bryndzový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, bryndza, kyslá smotana, cibuľa, cesnak, slanina POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si cibuľu, vôbec nemusí byť na drobno, ja ju krájam tak na mesiačiky, a dáme dusiť. Pridáme nakrájanú slaninu a necháme spolu dusiť tak jemne do hneda. Medzitým si vyvaľkáme lístkové cesto a v miske si zmiešame kyslú smotanu s bryndzou (ja som mala 250g). Lístkové cesto dáme na vymastený plech, jemne ho popicháme vidličkou a naň roztrieme bryndzovú zmes a na zmes rozložíme podusenú cibuľu so slaninou. Nakoniec na toto všetko ešte pridáme pokrájaný cesnak a dáme piecť. Keď hotové môžeme podávať so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zapekané zemiaky s kukuricou a nivouPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, konzerva kukurice, niva, cesnak, kyslá smotana, mlieko, maslo, soľ, čerstvá bazalka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si uvaríme v šupke. Keď vychladnú ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu formu vymastíme maslom a dáme jednu vrstvu zemiakov, posolíme, posypeme kukuricou (kto má ako rád), dáme 1 strúčik cesnaku (pretlačený alebo nakrájaný), a posypeme nastrúhanou nivou a na toto všetko dáme kúsky masla. Toto vrstvenie opakujeme kým máme suroviny. Nakoniec to celé zalejeme smotanou, do ktorej sme pridali trochu mlieka a čerstvo nakrájanú bazalku. Zapekáme kým nie je vrch taký hnedo chrumkavý ,). Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.10.2013, 13:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Zelené halušky alebo halušky s medvedím cesnakomPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, viazanička medvedieho cesnaku, polohrubá múka, soľ, bryndza a kto chce môže dať aj slaninu POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky a medvedí cesnak rozmixujeme. Pridáme múku, soľ a vymiešame hladké cesto. Do vriacej vody hádžeme halušky cez haluškovač a keď vyplávajú na povrch, scedíme, zmiešame s bryndzou a kto chce môže aj s podusenou slanikou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.4.2013, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Šampiňóny plnené bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY veľké šampiňóny, bryndza, pór, sušené paradajky POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny zbavíme nožičiek a vydlabeme ich tak aby sa do nich dalo plniť. Pór si na jemno nakrájame a podusíme na oleji, čo je v sušených paradajkách, prípadne ak treba pridáme ešte olej. Nožičky si tiež nakrájame na jemno a pridáme k póru a necháme spolu dusiť kým nie je všetko mäkké. Potom pridáme na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a nakoniec pridáme bryndzu. Keď sa roztopí a všetko spolu pekne premieša, naplníme zmesou šampiňóny a dáme na takých cca. 20min. zapiecť do rúry. Dochucovať ani nebolo treba nakoľko sušené paradajky boli už dobre dochutené a bryndza sama o sebe ma dosť výraznú chuť, ale zase kto má ako rád. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2013, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Zelerová s nivouPOTREBNÉ PRÍSADY hlávka zeleru, niva, cibuľa, olej, bujón, soľ a korenie POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si popražíme cibuľu, pridáme na kocky nakrájaný zeler, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a necháme variť, kým nie je všetko mäkké. Soľou a korením dochutíme až nakoniec keďže niva je dosť slaná a má výraznú chuť. Keď je zeler mäkký, rozmixujeme polievku ponorným mixérom a samozrejme pridáme aj na kúsky nakrájanú nivu, ktorú tiež rozmixujeme. Ja som mala asi tak 140g, no možno menej keďže som z nej odjedala ,) ale pokojne by som dala aj viac keby som mala. Nakoniec, ak treba, ešte dochutíme . Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.11.2012, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Šalát s jemnou salámouPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g jemnej salámy, 2 lyžice worcestrovej omáčky, 1 lyžica octu, 3 lyžice kečupu, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 2 vajcia uvarené na tvrdo, 2 lyžice oleja, 3 až 4 nakladané uhorky, 2 menšie cibule, 250 g tatárskej omáčky POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od kamošky, nakoľko nemám rada zemiakový šalát tak tento je taká príjemná a chutná alternatíva :). Salámu pokrájame na tenké rezančeky. Cibuľu, uhorky a vajcia pokrájame nadrobno. Všetky suroviny a koreniny spolu zmiešame a necháme najmenej tri hodiny odležať v chladničke a potom podávame. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 4.3.2013, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Hráškovo-karfiolováPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, hrášok v konzerve, zemiaky, cesnak (2-3 strúčiky), soľ, korenie, rasca, červená paprika, hl. múka, olej POSTUP PRÍPRAVY Do vody dáme variť nakrájané zemiaky, hrášok (kto má ako rád, ja som dala takmer celú konzervu), na malé ružičky rozobratý karfiol a nastrúhaný alebo pretlačený cesnak. Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme kým nie je všetko mäkké. Prípadne karfiol pridáme trošku neskôr, aby sa nám úplne nerozvaril kým sa uvaria zemiaky. Nakoniec urobíme slabú zápražku s červenou paprikou, prevaríme, ak treba, dochutíme a hotovo. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
![]() Zapekaný chlebaPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb, maslo, šampiňóny, paradajka, šunková saláma, mozarella, sušená bazalka, olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na troche oleja si podusíme na tenko nakrájané šampiňóny. Keď sú mäkké rozložíme ich na krajce chleba, ktoré sme natreli maslom. Na ne položíme na kolieska nakrájané paradajky, plátky šunky a na záver na kolieska nakrájanú mozarellu. Kto má rád, môže mozarellu posypať sušenou bazalkou. Takto pripravené chlebíky dáme zapiecť do vyhriatej rúry kým nie je mozeralla pekne roztopená. Dobrú chuť ,) Samozrejme, že varianty toho čo si kto dá na chleba môžu byť rôzne, no ja som mala v chladničke práve tieto suroviny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.5.2014, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)POTREBNÉ PRÍSADY 0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke. 2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť. 3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť. Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
![]() Baklažán so smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY baklažán, cesnak, paradajka (môže aj nemusí byť), kyslá smotana, olej, soľ, korenie, POSTUP PRÍPRAVY Nakrájame si baklažán na kolieska a posolíme, aby sa vypotil. Potom ho poriadne opláchneme a dáme na panvicu, kde sme si rozohriali olej, baklažán tak trošku opražíme, z jednej aj druhej strany, pridáme nakrájaný cesnak a premiešame. Keďže som mala nazvyš jednu paradajku tak aj tu som pokrájala a pridala, ale nemusí byť. Podliala som to trochou vody a nechala dusiť. Keď sú baklažán aj paradajka mäkké, pridáme kyslú smotanu, dobre premiešame, dochutíme, necháme prevariť a hotovo. Baklažán ma tendenciu sa tak rozpadnúť ale vôbec to nevadí lebo to trošku sám zahustí. Stačí k tomu krajec chleba a a už len dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.5.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |