končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo - makový mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 30 dkg cukru, 1 Hera, 1 prášok do pečenia, 2 vajcia, plnka: jablká, mak, škorica POSTUP PRÍPRAVY Heru vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečenia a vajcia a dobre si cesto vypracujeme. Rozdelíme si ho na dve časti. Jednu časť vyvaľkáme, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a rozotrieme naň plnku z postrúhaných jabĺčok, pomletého maku a škorice. Druhú časť si tiež vyvaľkáme a nakrájame na pásiky, ktoré potom kladieme na plnku do mriežkového tvaru. A šup do trúby. Koláčik je jednoduchý, ale výborný :-)Vyskúšajte!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ajkin ovocný koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 200g polohrubej múky, 200g cukru, 4 vajíčka, prášok do pečenia, 1dl oleja, 1dl mlieka, zavárané ovocie, 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky a cukor vymiešame 2. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej a mlieko, vymiešame 3. Z bielkov ušľaháme sneh a pridáme do cesta 4. Vylejeme na plech a dáme piecť na 220 - 250 stupňoch cca 8 minút (s týmto receptíkom sa mi cesto vždy podarilo :-)) 5. Na koláč naukladáme zavárané ovocie podľa chuti (našim mlsným jazýčkom sa osvedčila kombinácia marhule, jahody, ananás ;-)) 6. Šťavu z kompótu doplníme vodou na objem 1l, pridáme 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru a uvaríme do hustej hmoty (ale zase nie moc hustej, aby sa dala vyliať na koláč ;-)) 7. Nalejeme na koláč a necháme vychladnúť. Koláčik je raz-dva hotový a je výborný. Verte, že sa na plechu dlho neohreje :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborná jablková štrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta (alebo si ho tie šikovnejšie maminy pripravia samé :-)) 4 stredne veľké jabĺčka 5 lyžíc strúhanky 2 - 3 lyžice práškového cukru škorica maslo múka na rozvaľkanie POSTUP PRÍPRAVY 1. Jabĺčka si olúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame so škoricou (so škoricou nemusíte šetriť, dodá super chuť a arómu ;-)) 2. Do rajničky si dáme rozpustiť maslo a zľahka na ňom, za stáleho miešania, osmahneme strúhanku (stmavne a začne krásne rozvoniavať) 3. Po odstavení rajničky pridáme práškový cukor (podľa chuti - ja dávam 2 lyžice, radšej potom prisypnem navrchu) a dobre premiešame 4. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi tak 1 mm 5. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú strúhanku a na ňu rozložíme postrúhané jabĺčka so škoricou. 6. No a už len zrolujeme, na oboch koncoch zatlačíme, aby nám nevytiekla šťavička z jabĺk, a šup na plech a do trúby (ja dávam na plech papier na pečenie) Pečieme na 200 - 220 stupňoch asi 30 - 40 minút do svetlohneda. Hotové dielko posypeme cukrom a je pripravené na papanicu. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |