
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Katarína G. (ciapka) ID 11312 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ajkin ovocný koláčik[ recept č. 1824 zo dňa 21.7.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 200g polohrubej múky, 200g cukru, 4 vajíčka, prášok do pečenia, 1dl oleja, 1dl mlieka, zavárané ovocie, 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY 1. Žĺtky a cukor vymiešame 2. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej a mlieko, vymiešame 3. Z bielkov ušľaháme sneh a pridáme do cesta 4. Vylejeme na plech a dáme piecť na 220 - 250 stupňoch cca 8 minút (s týmto receptíkom sa mi cesto vždy podarilo :-)) 5. Na koláč naukladáme zavárané ovocie podľa chuti (našim mlsným jazýčkom sa osvedčila kombinácia marhule, jahody, ananás ;-)) 6. Šťavu z kompótu doplníme vodou na objem 1l, pridáme 2 zlaté klasy, 2 - 3 lyžice kryštálového cukru a uvaríme do hustej hmoty (ale zase nie moc hustej, aby sa dala vyliať na koláč ;-)) 7. Nalejeme na koláč a necháme vychladnúť. Koláčik je raz-dva hotový a je výborný. Verte, že sa na plechu dlho neohreje :-) |