. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika G. (niniel) ID 112385
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.9.2009
Naposledy: 12.9.2009 19:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Moriak na francúzsky spôsob Príloha: Gratinované zemiaky a broskyňový šalát s krabím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Moriak na francúzsky spôsob moriak (3-4 kg) 200 g ryže hrozienka mandle škorica kuracie pečienky 300g soľ muškátový oriešok 100g masla olej Gratinované zemiaky: 1 kg zemiakov 250 ml smotany 200g tvrdého syra soľ, korenie čerstvé bylinky (petr. vňať, trebuľka, bazalka, tymián, majorán, rozmarýn atď..) Broskyňoý šalát s krabím mäsom: broskyňový kompót s rozpolenými broskyňami 2 balenia krabích tyčiniek surimi 1 vajce muškátový oriešok štipka karí korenia 1 maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Moriak na francuzsky spôsob:
Moriaka umyjeme, vyberieme drobky a deň pre pečením necháme dobre nasoleného odležať v chladničke.
Na druhý deň si pripravíme ryžu (uvariť alebo udusiť) do polomäkka. Na rozpustenom masle orestujeme sparené hrozienka, mandle, kuracie pečienky a dochutíme to škoricou a muškátovým orieškom. Vzniknutú zmes zmiešame s ryžou, naplníme ňou moriaka.Otvor zašijeme. Moriaka pečieme cca 3 hodiny, záleží od veľkosti. Bude dobre prepečený ak použijeme teplomer a počas pečenia ho budeme otáčať.
Gratinované zemiaky:
Zemiaky očistíme, osušíme a nakrájame na plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom. Osolíme ich, polejeme olejom a dáme do rúry piecť na cca 20 min. zatiaľ si nastrúhame syr a zmiešame ho so smotanou a čerstvými bylinkami. Po dvadsiatich minútach zmesou polejeme zemiaky a necháme zapiesť do zlata.
Broskyňový šalát s krabím mäsom):
Rozpustíme si polovicu masla a orestujeme na ňom na polky prekrojené tyčinky surimi.asi pol minúty restujeme a potom pridame 1 vajce, muškátový oriešok a stipku karí korenia. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa. druhou polkou rozpusteného masla polejeme pripravené polky broskýň na každú dáme trocha tyčiniek.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2009, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Šampiňónová omáčka na špagety



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 balenie čerstvých šampiňónov -250 ml smotany -200 g tvrdého syra -100 g masla -zemiakový škrob -bazalka -provensálske byliny -koriander -soľ -čierne a biele korenie -vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté, osušené a pokrájané huby restujeme na rozpustenom masle. Keď huby zmäknú, pridáme smotanu a postrúhaný syr a varíme, pokiaľ sa syr celkom nerozpustí. Pridáme koreniny, v ľubovoľnom množstve, podľa toho akú intenzitu chuti chcete dosiahnuť. nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a eštš chvíľu povaríme. Hotovou omáčkou prelejeme pripravené špagety. Recept som vymyslela sama a zatiaľ sú všetci, čo ochutnali živý:) Prajem dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu