končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Moriak na francúzsky spôsob Príloha: Gratinované zemiaky a broskyňový šalát s krabím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Moriak na francúzsky spôsob moriak (3-4 kg) 200 g ryže hrozienka mandle škorica kuracie pečienky 300g soľ muškátový oriešok 100g masla olej Gratinované zemiaky: 1 kg zemiakov 250 ml smotany 200g tvrdého syra soľ, korenie čerstvé bylinky (petr. vňať, trebuľka, bazalka, tymián, majorán, rozmarýn atď..) Broskyňoý šalát s krabím mäsom: broskyňový kompót s rozpolenými broskyňami 2 balenia krabích tyčiniek surimi 1 vajce muškátový oriešok štipka karí korenia 1 maslo POSTUP PRÍPRAVY Moriak na francuzsky spôsob: Moriaka umyjeme, vyberieme drobky a deň pre pečením necháme dobre nasoleného odležať v chladničke. Na druhý deň si pripravíme ryžu (uvariť alebo udusiť) do polomäkka. Na rozpustenom masle orestujeme sparené hrozienka, mandle, kuracie pečienky a dochutíme to škoricou a muškátovým orieškom. Vzniknutú zmes zmiešame s ryžou, naplníme ňou moriaka.Otvor zašijeme. Moriaka pečieme cca 3 hodiny, záleží od veľkosti. Bude dobre prepečený ak použijeme teplomer a počas pečenia ho budeme otáčať. Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, osušíme a nakrájame na plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom. Osolíme ich, polejeme olejom a dáme do rúry piecť na cca 20 min. zatiaľ si nastrúhame syr a zmiešame ho so smotanou a čerstvými bylinkami. Po dvadsiatich minútach zmesou polejeme zemiaky a necháme zapiesť do zlata. Broskyňový šalát s krabím mäsom): Rozpustíme si polovicu masla a orestujeme na ňom na polky prekrojené tyčinky surimi.asi pol minúty restujeme a potom pridame 1 vajce, muškátový oriešok a stipku karí korenia. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa. druhou polkou rozpusteného masla polejeme pripravené polky broskýň na každú dáme trocha tyčiniek. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.9.2009, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Šampiňónová omáčka na špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 balenie čerstvých šampiňónov -250 ml smotany -200 g tvrdého syra -100 g masla -zemiakový škrob -bazalka -provensálske byliny -koriander -soľ -čierne a biele korenie -vegeta POSTUP PRÍPRAVY Umyté, osušené a pokrájané huby restujeme na rozpustenom masle. Keď huby zmäknú, pridáme smotanu a postrúhaný syr a varíme, pokiaľ sa syr celkom nerozpustí. Pridáme koreniny, v ľubovoľnom množstve, podľa toho akú intenzitu chuti chcete dosiahnuť. nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a eštš chvíľu povaríme. Hotovou omáčkou prelejeme pripravené špagety. Recept som vymyslela sama a zatiaľ sú všetci, čo ochutnali živý:) Prajem dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.11.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |