
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Monika G. (niniel) ID 112385 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Moriak na francúzsky spôsob Príloha: Gratinované zemiaky a broskyňový šalát s krabím mäsom[ recept č. 17862 zo dňa 12.9.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY Moriak na francúzsky spôsob moriak (3-4 kg) 200 g ryže hrozienka mandle škorica kuracie pečienky 300g soľ muškátový oriešok 100g masla olej Gratinované zemiaky: 1 kg zemiakov 250 ml smotany 200g tvrdého syra soľ, korenie čerstvé bylinky (petr. vňať, trebuľka, bazalka, tymián, majorán, rozmarýn atď..) Broskyňoý šalát s krabím mäsom: broskyňový kompót s rozpolenými broskyňami 2 balenia krabích tyčiniek surimi 1 vajce muškátový oriešok štipka karí korenia 1 maslo POSTUP PRÍPRAVY Moriak na francuzsky spôsob: Moriaka umyjeme, vyberieme drobky a deň pre pečením necháme dobre nasoleného odležať v chladničke. Na druhý deň si pripravíme ryžu (uvariť alebo udusiť) do polomäkka. Na rozpustenom masle orestujeme sparené hrozienka, mandle, kuracie pečienky a dochutíme to škoricou a muškátovým orieškom. Vzniknutú zmes zmiešame s ryžou, naplníme ňou moriaka.Otvor zašijeme. Moriaka pečieme cca 3 hodiny, záleží od veľkosti. Bude dobre prepečený ak použijeme teplomer a počas pečenia ho budeme otáčať. Gratinované zemiaky: Zemiaky očistíme, osušíme a nakrájame na plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom. Osolíme ich, polejeme olejom a dáme do rúry piecť na cca 20 min. zatiaľ si nastrúhame syr a zmiešame ho so smotanou a čerstvými bylinkami. Po dvadsiatich minútach zmesou polejeme zemiaky a necháme zapiesť do zlata. Broskyňový šalát s krabím mäsom): Rozpustíme si polovicu masla a orestujeme na ňom na polky prekrojené tyčinky surimi.asi pol minúty restujeme a potom pridame 1 vajce, muškátový oriešok a stipku karí korenia. Zľahka premiešame a odstavíme z ohňa. druhou polkou rozpusteného masla polejeme pripravené polky broskýň na každú dáme trocha tyčiniek. podávame naporciovaného moriaka s kúskom plnky, s gratinovanými zemiakmi a jednou plnenou broskyňou. môžeme prodať aj brusnicovú omáčku z brusníc a škorice. Jedlo na tanieri upravíme, a bude to vyzerať naozaj slávnostne:) pokiaľ chytsáte slávnostnú rodinnú večeru, je toto jedlo pre ňu ako stvorené. Ja ho napríklad robievam na Štefana. |
Monika G. (niniel) ID 112385 (12.9.2009, 19:08) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |