
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banánovo-karamelová roláda - jednoduchá a vynikajúúúúca :)POTREBNÉ PRÍSADY Krém - 15 Dkg kryš.cukru, 125 ml šľah.smotany, 200 g masla, Cesto - 5 vajíčok, 5 PL poloh.múky, 5 PL cukru, 1/2 prášku do pečíva, 2 banány, čokoláda na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme karamelový krém - cukor rozpustíme na karamel a pomaličky dolievame smotanu - stále miešame, až kým sa nám karamelové hrudky úplne nerozpustia a nevznikne nám hladučká tekutá hmota ( trvá to aj 15 minút).Potom odstavíme a dáme vychladnúť na izbovú teplotu, občas premiešame.Potom vmiešame maslo ( ja rozmixujem s metličkou s ponorným mixérom - je naozaj hladučký a jemný) a odložíme do chladu stuhnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme sneh z bielkov a nakoniec múku s práškom do pečiva - pečieme na mastnom papieri alebo vymastenom plechu cca 20 minút na 180°C v teplovzduške alebo podľa skúseností :) Ešte teplý korpus zvinieme do rolády, po vychladnutí rozvinieme a natrieme krémom a na začiatok cesta položíme banány, ktore pekne opäť zrolujeme (koncom nadol) Keď sa Vám zvýši krém, môžte natrieť aj povrch a posypať čokoládou , orieškami alebo celú poliať čokoládou - už podľa vlastnej fantázie ale aj bez všetkého chutí výýýborne.Tak dobrú chuť :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.11.2012, 10:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
![]() Zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné v šupke uvarené zemiaky, 1,5 čl soli , 1 čl mletej rasce , 1 pl oleja 1 pl octu, 300 ml vody , 500g múky (ja dávam 400g hladkej, 100g celozrnnej) 1,5 čl sušeného droždia POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky postrúhame, pridáme soľ, rascu, ocot, olej, zalejeme vodou a pridáme múku a droždie. Pečieme na programe 1, cca. 3 hodiny 20 minút, tmavá kôrka, 1 Kg (ja mám pekáreň Moulinex Home bread baguette).Piekla som ho prvý krát predvčerom a ešte dnes je super, ako čerstvý a chutí naozaj výborne, vyskúšajte.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.4.2012, 12:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |