
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() TIRAMISÚ originál-od talianky žijúcej v RakúskuPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mascarpone syra, QuimiQ, 2 šľahačky v prášku, dlhé cukrárenské piškóty-ja som použila veľké balenie SAVOIARDI, 3 vajíčka, 150g kryštáľového cukru, káva, amaretto popríp. iný koňak/rum, želatína v prášku, mlieko,smetafix POSTUP PRÍPRAVY Dáme šľahať vajíčka s cukrom, vo väčšej miske si zmiešame mascaropne s QuimiQ-om. Keď sú vajíčka dobre vyšľahané, zmes vylejeme do misky s ostatnými ingredienciami, dobre premiešame. Medzitým si do menšieho pohárika najeleme asi deci mlieka, dáme zohriať do mikrovlnky, vysypeme želatínu v prášku a necháme nabobtnať. Občas premiešavame, aby sa dobre rozpustila. Pripravíme si plech s vyšším odnímateľným okrajom alebo inú dezertnú misku. Piškóty jeden po druhom namáčame v teplom mlieku, do ktorého sme pridali nessku alebo presso kávu a alkohol. Ja pridávam ešte cappuccino alebo kávu 3v1, piškótom to dodá ešte lepšiu chuť :) ukladáme ich jeden vedľa druhého až vytvoríme vrstvu na spodku nádoby. Medzitým si dáme šľahať 2 šľahačky v prášku s 300 ml studeného mlieka. Pridáme smetafix, primiešame do zmesi. Primiešame aj želatínu rozpustenú v mlieku, ktorú prelejeme cez sitko-aby sa nám do krému náhodou nedostali hrudky. Premiešame a navrstvíme na piškóty, aby boli pekne zakryté. Opakujeme ďalšiu vrstvu piškót. Navrstvíme zvyšný krém, zarovnáme. Posypeme horkým kakaom, uložíme do chladničky najmenej na 5 hodín(najlepšie cez noc). Dobrú chuť!:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 7.6.2013, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Banánové strieškyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balíčky BB keksov, 1 vrecúško tortovej plnky v prášku (vanilkovej), mlieko, práškový cukor, 3-4 banány, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice oleja POSTUP PRÍPRAVY Podľa návodu pripravíme z prášku, 250 ml mlieka a 2-3 lyžíc cukru vanilínový krém.Ja som pridala ešte za lyžicu-dve ramy, plnka bude vláčnejšia:) Na pás alobalu (asi 70 cm dlhý) uložíme tesne vedľa seba v 3 radoch po 7 keksov. Natrieme ich mliekom a polovičným množstvom krému. Na krém uložíme rovnakú vrstvu keksov a tiež ich natrieme mliekom a krémom. Na stredný pás položíme rovnaké kusy banánov. Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do strechy. Zabalený koláč necháme v chlade stuhnúť. Čokoládu polámeme na kusy, dáme do kovovej misy, pridáme olej a vo vodnom kúpeli ju za stáleho miešania roztopíme. Polevou oblejeme pripravený koláč a keď stuhne, pokrájame ho na rezy. Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 24.12.2010, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Kokosová tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 300 g práškového cukru, 8 PL vody, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva , Plnka:, 4 dl mlieka, 4 PL polohrubej múky, 250 g masla, 200 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 100 g kokosovej múčky POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vymiešajte s polovicou práškového cukru do peny. Za stáleho miešania postupne pridajte vodu, preosiatu múku premiešanú s práškom do pečiva a vmiešajte sneh z bielkov vyšľahaný so zvyškom cukru. Cesto vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a v mierne vyhriatej rúre upečte. Vychladnutý korpus vyklopte, prekrojte na tri časti a naplňte dvoma tretinami plnky. Vrch aj boky natrite zvyšnou plnkou, posypte kokosovou múčkou a ľubovoľne ozdobte. Plnka: Z mlieka a múky uvarte hustú kašu. Maslo vymiešajte s práškovým cukrom do peny a vmiešajte do vychladnutej kaše. Pridajte citrónovú šťavu, kokosovú múčku a vymiešajte do hladka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 10.8.2010, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Francúzske karamelové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 50 ml oleja.\r\nPlnka: 1 liter vody, 3 zlaté klasy, 130 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 7 bielkov.\r\nŠľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku. POSTUP PRÍPRAVY Bielky s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky, olej a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech a upečieme. \r\n7dl vody dáme zovrieť do väčšieho hrnca, pridáme 70 g kryštálového cukru a 1 vanilkový cukor, a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaté klasy, potom to vylejeme do hrnca a uvaríme kašu. Do horúcej kaše postupne zapracujeme tuhý sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice vmiešame kakao.\r\nNa cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec natrieme tuhú šľahačku, ktorú si pripravíme takto: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a necháme rozvariť a vychladnúť. Do studeného karamelového mlieka zašľaháme šľahačky v prášku. Natrieme a vidličkou ozdobíme, alebo postrúhame čokoládu. Koláčik je vynikajúci:))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 2.3.2011, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Jogurtovo-tvarohovo-čučoriedkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g jemného tvarohu (ja som použila odtučnený Kapucín), 1 šľahačka v prášku, 150 ml mlieka+ na želatínu a na namáčanie piškót, želatína v prášku, smetafix-nemusí byť, čučoriedkové jogurty (ja som použila 1 veľký Clever a 3 zvolenské), 2 vanilkové cukry-kto má radšej sladšie, môže pridať, balík dlhých dezertných piškót ako na tiramisú-Savoiardi, popríp iné. POSTUP PRÍPRAVY V deci teplého mlieka si necháme napučať želatínu, necháme rozpustiť. Aby sa dobre rozpúšťala, nenecháme vychladnúť, vždy po určitom čase ohrievame v mikrovlnke -cca 15 sekúnd, miešame, aby sa dokonale rozpustila. Zmiešame tvarohy, jogurty, šľahačku pripravenú zo 150 ml mlieka, cukry. Pripravíme si nádobu-najlepšie plech s odnímateľným okrajom. Piškóty namáčame do teplého mlieka, ktoré si môžme ochutiť nejakým sirupom, čučoriedkovým alebo černicovým džúsom-ja som použila šťavu zo zaváraných černíc- a ukladáme jeden vedľa druhého. Do "plnky" opatrne vmiešame rozpustenú želatínu, a až potom ju nanesieme na vrstvu piškót, rozotrieme. Nasleduje druhá vrstva piškót, a nakoniec vrchná vrstva plnky. Vyrovnáme. Necháme asi hodinku v chladničke, potom môžme ozdobiť nejakým kompótom :))) dezertík je najlepší odležaný cez noc, môže sa papať ale aj po 4 hodinách... Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2017, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Zaľúbená torta (kakaovo-banánová)POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 7 vajec, 10 lyžíc kryštálového cukru, 7 lyžíc polohr. múky, 3 lyžice hlad. múky, kakao, pol balíčka PDP PLNKA: 500ml mlieka, 1 zlatý klas, lyžica hladkej múky, 250g masla, 5 lyžíc kryštálového cukru, lekvár, škorica, banány, rum(nemusí byť, ale môžete použiť aj iný koňak:) POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si uvaríme puding z mlieka, cukru, zlatého klasu, múky. Kým chladne, upečieme si korpus, kakao pridávame podľa toho, aké máme radi cesto:)) Po upečení si dáme šľahať maslo s cukrom, pridávame vychladnutý puding, pridáme rum a škoricu podľa chuti. Korpus prekrojíme na polovicu, natrieme lekvárom, potom krémom, poukladáme banány nakrájané na kolieska, potrieme krémom. Priložíme druhú polovicu krému, postup zopakujeme. Vrch aj boky torty sú potreté krémom, boky môžeme vysypať kokosom, vrch ozdobiť zvyšným krémom a poliať čokoládou:) dobrú chuť!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.10.2011, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |