
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kuskusový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Kuskus, vývar, stonkový zeler, granátové jablko, čerstvý špenát, orechy, syr Zálivka: 1lyžica medu, 3 lyžice oleja, 4 lyžice citrónovej šťavy, korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuskus zalejeme vývarom a nechať napučať. Na zálivku zmiešame suroviny, pridať jablko, zeler pokrájaný špenát, Kuskus, na sucho opražené orechy. Dochutíme soľou, korením a medom. Podávame zo syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Cestovinový šalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny alebo kuskus, vývar, Dresing: 2 lyžice horčice, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice vínneho octu, šťava a kôra z pol citróna, 3 lyžice oleja, soľ, korenie cherry paradajky, papriku žltú, jarnú cibuľu, bazalku, petržlenovú vňať POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny opražíme na oleji zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Pripravýme dresing a do dresingu vkladáme račiny,papriku,cibuľu,bazalku a vychladnutú cestovinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové ježePOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250g cukor práškový, 250g múka hladká, 0,5 PDP, 1 vanilkový cukor KARAMEL 100g cukor kryš. 2dcl voda vriaca MARINÁDA 1,5 Hera, 450g cukor práš. 5 pol. lyžíc kakao 15 lyžíc mlieko, kokos na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Z cukru a vriacej vody upáliť karamel. Po vychladnutí vyšľaháme 5 bielkov na sneh a 5 žĺtkov s cukrom na penu. Do vyšlahaných žĺtok pomaly pridať karamel, potom múku a bielká, upiecť Na druhý deň cesto rozkrájať, natáčať od čokolády a obaliť v Kokosové. Marinádu robiť nad parou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kari KarfiólPOTREBNÉ PRÍSADY 250g karfiól, 40g celozrnná hnedá ryža, 30g šošovica, olej, 1/2 ČL sušený cesnak, 1/2 ČL sušená cibuľa, 1/2 ČL mletá sladká paprika, korenie, 1ČL kokosový olej, 30g cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL kari, 1/2 ČL garam masala, 1/4 ČL kurkuma, 1/4 ČL rímský kmín, 1/2 ČL mletý koriander, 1/2 ČL cejlonská škorica, 50g sterilizované krájané rajčiny, 70g cherry rajčiat, 150g Kokosové mlieko soľ POSTUP PRÍPRAVY Ryžu a šošovicu uvariť. Karfiól rozobrať na ružičky. Okoreniť cesnakom, cibuľou, paprikou, soľou korením a olejom. Uložiť na plech s papierom na pečenie. Piecť 180℃,15-20min.Na panvici opražiť cibuľu, nasakaný cesnak, korenie.Pridať konzervové rajčiny aj cherry,priliať kokosové mlieko , soľ a variť 5min. Do základu pridať ryžu, šošovicu. Servírovať z pečeným karfiólom. ZDROJ:CESTA K OPRAVDOVÉMU JÍDLU ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ryžový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín POSTUP PRÍPRAVY Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
ŠalátPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 5 špekáčok, 1šalátová uhorka, 1cibuľa, 2papriky, 2rajčiny Marináda 6 lyžíc kečupu 6 lyžíc oleja 6 lyžíc vody 6 lyžíc horčice 1 lyžička cukru 1 lyžička soli 3 lyžice sojovej omáčky 3 lyžice worcesrovej omáčky Toto uvaríme na omáčku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marináda na mäskoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia 2 rovné lyžičky soli 3/4 lyžičky mletého čierneho korenia 3/4 lyžičky papriky 3/4 lyžičky papriky štipľavej 3/4 lyžičky vegety 3/4 lyžičky kari 1 malú lyžičku horčice 1 malú lyžičku dreveného kmínu 1 malú lyžičku worcester omáčky 1 malú lyžičku kečupu 1 malú lyžičku sojovej omáčky 2 polievkové lyžice oleja 1 polievkovú lyžicu solamilu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová Mokka tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec 300g práškového cukru 10 lyžíc silnej horúcej kávy 200g polohrubej múky 1PDP 1 vanilkový cukor 100g mletých vlašských orechov 20g margarínu a 50g hrubej múky na formu **** Plnka: 2,5dl vychladnutej kávy ( Vitakáva alebo Melta) 1 žĺtok 1 vanilkový cukor 2 lyžice polohrubej múky 30g cukru 200g masla alebo hery 100g práškového cukru 50g mletých orechov 1 lyžica rumu POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešame do peny za postupného pridávania horúcej kávy. Nakoniec primiešame s pdp orechami a snehom z bielkov. Tortovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou naplníme cestom a upečieme na 180´asi 50min. Plnka: Do vychladnutej kávy dáme žltok vanilkový cukor a múku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom pridáme orechy, rumu a dobre vymiešame. K tomuto maslovému základu postupne primiešavame vychladnutú kašu až vznikne hladký krém. Tortu prekrojíme môžeme potrieť pikantným džemom natrieme plnkou. Taktiež potrieme vrch a boky potom obsypeme orechami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Bryndzový quichePOTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept p. Magálovej ja som bryndzu vymenila za mascarpone.**** 200 g špaldovej múky 40 g hladkej múky 125 g studeného masla soľ 3-5 PL vody drvená rasca Na plnku: 1 menšia brokolica 200 g bryndze 200 g kyslej smotany 2 vajcia 2 hrste orechov 100 g údenej slaninky*** POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame , vodu pridávame podľa potreby tak, aby vzniklo hladké cesto. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme postáť v chladničke. Brokolicu krátko povaríme v osolenej vode a nakrájame. Slaninku nakrájame na kocky a opečieme. Plnku pripravíme tak , že zmiešame bryndzu so smotanou a vmiešame celé vajcia. Cesto vyvaľkáme a vložíme do formy . Poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry približne na 10 min. Po predpečení cesto vyberieme a posypeme polovicou posekaných orechov, opečenou slaninkou a poukladáme brokolicu. Zalejeme bryndzovou plnkou a pečieme ešte asi 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení posypeme nasekanými orechmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Marhuľové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Biele cesto: 8 vajec, 25 dkg cukor prášk. 25 dkg múky polohrubej, 1/2 prášku do pečiva, 2 štamperlíky oleja, 2 štamperlíky rumu Tmavé cesto: 6 vejec, 20 dkg cukru práš. 2 lyžice kakaa a dovážiť do 20 dkg múky polohrubej, 1/2 prášku do pečiva, 1 štamperlík oleja, 2 štamperlíky rumu 3 poháre zavaraných marhúľ, 2 poháre lekvaru marhuľového, šťava z kompótu, rum na poliatie POSTUP PRÍPRAVY pridám No konečne sa k tomu dostávam. Toto je môj najobľúbenejší koláčik. Zo surovín upečieme piškóty. Na biele cesto: cukor 2 celé vajcia a 6 žĺtkov do peny, potom pridáme olej rum múku a pdp. Na koniec sneh zo 6 bielkov. Na tmavé cesto: cukor 2celé vajcia a 4 žltka do peny olej rum múku s kakaaom a nakoniec sneh zo 4 bielkov upečieme. Na ďalší deň prekrojíme biele cesto vodorovne. Spodnú časť natrieme lekvárom uložíme tmavé cesto ktoré polejeme 100 ml šťavy a 2 štamperlíky rumu. Uložime marhúľe prerezenú časť bieleho cesta znovu natrieme lekvárom a pretočíme na koláč. Vrch necháme asi 2 hodiny obschnúť, potom prekryjeme vrch alobalom a zaťažíme najlepšie knihami. Necháme do ďalšieho dňa postáť aby koláč nasiakol chuťou marhúľ. Môžeme poliať čokoládou. Prajam dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.10.2017, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |