
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
TORTY |
Soňa T. (rexo) ID 108927 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Orechová Mokka torta[ recept č. 60346 zo dňa 13.11.2017 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec 300g práškového cukru 10 lyžíc silnej horúcej kávy 200g polohrubej múky 1PDP 1 vanilkový cukor 100g mletých vlašských orechov 20g margarínu a 50g hrubej múky na formu **** Plnka: 2,5dl vychladnutej kávy ( Vitakáva alebo Melta) 1 žĺtok 1 vanilkový cukor 2 lyžice polohrubej múky 30g cukru 200g masla alebo hery 100g práškového cukru 50g mletých orechov 1 lyžica rumu POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešame do peny za postupného pridávania horúcej kávy. Nakoniec primiešame s pdp orechami a snehom z bielkov. Tortovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou naplníme cestom a upečieme na 180´asi 50min. Plnka: Do vychladnutej kávy dáme žltok vanilkový cukor a múku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom pridáme orechy, rumu a dobre vymiešame. K tomuto maslovému základu postupne primiešavame vychladnutú kašu až vznikne hladký krém. Tortu prekrojíme môžeme potrieť pikantným džemom natrieme plnkou. Taktiež potrieme vrch a boky potom obsypeme orechami. |