. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Irča G. (ika05) ID 105889
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2009
Naposledy: 13.9.2009 13:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 lyžičky kypriaceho prášku 2 lyžice vriacej vody 1/2 hrnčeka mlieka 3 žľtky 1/2 hrnčeka práškového cukru 80 g masla,rastlinného tuku 1/2 hrnčeka práškového cukru do bielkov 3 bielky čerstvé slivky škorica tuk na potretie formy strúhanka na vysypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo roztopíme.Strednú tortovú formu hojne potrieme tukom a vysypeme strúhankou.Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista.Do misky preosejeme múku,zalejeme vriacou vodou/doležité/ ,po minúte pridáme mlieko a všetko premiešame/najlepšie robotom pri stredných otáčkach/ .Keď zmes vymiešame dohladka ,za stáleho miešania pridáme vymiešané žľtky ,roztopené maslo a kypriaci prášok .Miesime, kým nezískame hladké a lesklé cesto.Preložíme ho do pripravenej formy,vložíme do teplej rúr y,ale nie horúcej rúry a pečieme pri 160.Zľahka upečený korpus vyberieme a necháme chladnúť.Na vychladnuté cesto poukladáme veľmi husto polovice sliviek,jemne posypané škoricou,prikryté tuhým snehom z bielkov a práškového cukru a vrátime do teplej rúry. Teraz pečieme pri 110-120 a pri pootvorených dvierkach asi na 1 cm približne 20 min.,kým sa sneh trochu vysuší.
Ja som dala potom na vrch ako dekoráciu granko..no a chuť tá bola mňam a môj manžel ho chce teraz každý deň:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2009, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Snehový ovál



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia 200 g kryštálového cukru 2 lyžice jemného kukuričného škrobu Krém: 250 ml smotany na šlahanie 100 g horkej čokolády K tomu: ovocie podla sezóny papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh ,prípadne cukor a ešte chvíľu šlaháme.
2.Do snehu zľahka primiešame kukuričný škrob
3.Na plech dáme papier na pečenie na ktorý nakreslíme 2 rovnaké ovaly
4.pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame sneh na ovál
5.Pečieme pri teplote 100 stupňov asi 35-40 minút a asi 20 minút pri pootvorených dvierkach
6.Necháme vychladnúť v otvorenej rúre.

Krém:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu