
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky 2 lyžičky kypriaceho prášku 2 lyžice vriacej vody 1/2 hrnčeka mlieka 3 žľtky 1/2 hrnčeka práškového cukru 80 g masla,rastlinného tuku 1/2 hrnčeka práškového cukru do bielkov 3 bielky čerstvé slivky škorica tuk na potretie formy strúhanka na vysypanie POSTUP PRÍPRAVY Maslo roztopíme.Strednú tortovú formu hojne potrieme tukom a vysypeme strúhankou.Žľtky vymiešame s práškovým cukrom dopenista.Do misky preosejeme múku,zalejeme vriacou vodou/doležité/ ,po minúte pridáme mlieko a všetko premiešame/najlepšie robotom pri stredných otáčkach/ .Keď zmes vymiešame dohladka ,za stáleho miešania pridáme vymiešané žľtky ,roztopené maslo a kypriaci prášok .Miesime, kým nezískame hladké a lesklé cesto.Preložíme ho do pripravenej formy,vložíme do teplej rúr y,ale nie horúcej rúry a pečieme pri 160.Zľahka upečený korpus vyberieme a necháme chladnúť.Na vychladnuté cesto poukladáme veľmi husto polovice sliviek,jemne posypané škoricou,prikryté tuhým snehom z bielkov a práškového cukru a vrátime do teplej rúry. Teraz pečieme pri 110-120 a pri pootvorených dvierkach asi na 1 cm približne 20 min.,kým sa sneh trochu vysuší. Ja som dala potom na vrch ako dekoráciu granko..no a chuť tá bola mňam a môj manžel ho chce teraz každý deň:)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2009, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Snehový oválPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia 200 g kryštálového cukru 2 lyžice jemného kukuričného škrobu Krém: 250 ml smotany na šlahanie 100 g horkej čokolády K tomu: ovocie podla sezóny papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY 1.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh ,prípadne cukor a ešte chvíľu šlaháme. 2.Do snehu zľahka primiešame kukuričný škrob 3.Na plech dáme papier na pečenie na ktorý nakreslíme 2 rovnaké ovaly 4.pomocou cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou nastriekame sneh na ovál 5.Pečieme pri teplote 100 stupňov asi 35-40 minút a asi 20 minút pri pootvorených dvierkach 6.Necháme vychladnúť v otvorenej rúre. Krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |