. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21
Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57
spagety s cuketovym pestom (4) 9.3.2019, 13:55
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Čínske rezance podľa Jituš


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 balenia čínskych rezancov z Lidla, 250 g kuracieho mäsa (prsia), 250 g brokolice, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 mrkva, sójová omáčka, korenie na čínu alebo grilovacie korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si vodu v hrnci a po prejdení varom ju odstavíme. Do tejto vody nasypeme čínske rezance a necháme spariť až kým nebudú mäkké. Po zmäknutí ich zlejeme z vody a položíme bokom. Necháme si rozpáliť trochu oleja na woku. Ked je olej a panvica rozpálená, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsia. Zasypeme rezančeky korením a polejeme sójovou omáčkou. Necháme orestovať do mäkka. V prípade potreby podlejeme troškou vody. Keď sú kuracie rezančeky mäkké a orestované, vyberieme ich z woku a na zostávajúcej šťave podusíme brokolicu. Keď je tá už polomäkká, pridáme už sparené rezance. Pridáme ešte trochu korenia a sójovej omáčky, nastrúhanú mrkvu a ešte chvíľu podusíme. Nakoniec pridáme čínsku kapustu, aby zostala chrumkavá. Všetko dobre premiešame a na záver polejeme olivovým olejom. Móžeme pridať aj chilli alebo feferónku, to už podľa chuti. Podávame ihneď.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)

Jitka C. (jitus87) ID 213492 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 21.4.2012, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Vynikajúca pórkovo- syrová omáčka k cestovinám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej,pór, sladká smotana 200 ml, šunka, šampióny, jeden syr v črievku, soľ, korenie, vegeta, oregano, bazalka a samozrejme uvarené cestoviny :)

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici si zohrejeme olej, na ktorom osmažíme do sklovita na krúžky nakrájaný pór. Prikryjeme, chvíľku podusíme a pridáme šunku, a šampióny. Chvíľku dusíme a zalejeme sladkou smotanou. Ochutíme štipkou vegety a ml. korením, prídáme tavený syr a necháme zovrieť. Miešame kým sa syrček neroztopí. Dochutíme soľou, korením, oreganom a bazalkou podľa chuti. Podávame s cestovinou.

PS.: ak by sa vám zdala omáčka trošku riedka, môžete ju zahustiť hladkou múkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Mária L. (marylue1) ID 149240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.2.2016, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Penne carbonara od Jamieho Olivera


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

455g penne...10 plátkov údenej slaniny alebo moravského mäsa, olej, 5 žĺtkov, 100ml šlahačkovej smotany, 125g opostrúhaného parmezánu alebo eidam, soľ a mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

penne uvarte klasickým spôsobom, kým sa varia na troške oleja opražte moravsé mäso alebo slaninu dochrumkava..potom odložte nabok..vyšlahajte žltka so smotanou a syrom, keď sa cestoviny uvaria preceďte ich ale nepreplachujte a hneď zmiešajte s vaječnou zmesou..cestoviny carbonara často pripomínajú cestoviny s praženicou ak pridáte penne hneď, zvyškové teplo bohato stačí na uvarenie vajec a omáčka zostane hladká a hodvábna..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.4.2011, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

VANILKOVÁ MLIEČNA RYŽA - rýchla, jednoduchá a výborná


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček ryže\\r\\n0,5l mlieka\\r\\n1 vanilkový puding\\r\\n50g masla\\r\\ncukor\\r\\n1 vanilkový cukor\\r\\nsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

Postup na mliečnu ryžu je jednoduchý. NEprepláchnutú ryžu dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby ryža bola zaliata, pridáme štipku soli. Varíme na miernom ohni do zmäknutia, ryža musí byť úplne mäkká, bez vody. Medzi tým si uvaríme vanilkový puding, do ktorého pridáme 1 vanilku, cukor, štipku soli. Do uvareného pudingu vmiešame maslo a potom pridávame horúci uvarený puding do ryže. Poriadne premiešame, odstavíme z ohňa.\\r\\nMliečnu ryžu podávame ako teplý alebo studený dezert. Ozdobiť môžeme podľa chuti grankom, škoricou, ovocím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.6.2015, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bezvaječné cestoviny masox sladká smotana 15 dkg šunkovej salámy hladká múka maslo bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť cestoviny, podľa návodu.Do misky vylejeme smotanu a rozmrvíme do nej masox.
Nakrájame salámu (môžeme pridať aj šampiňony alebo kukuricu...).Na masle si opražíme
salámu, zalejeme smotanou s bujónom a varíme,pridáme aj trochu mlieka(aby toho bolo viac).
Cez sitko to zahustíme hl.múkou rozmiešanou v mlieku. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou
zalejeme cestoviny a posypeme bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Monika H. (activa) ID 52436 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

SYROVÁ OMÁČKA NA CESTOVINY


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cesnak podľa chuti, 1 šľahačková smotana, 2x bambino v črievku, 2x niva v črievku (alternatívne klasická niva), bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji jemne osmahneme cesnak, potom zalejeme smotanou na šľahanie, keď sa trošku prehreje, dáme tam syry a necháme ich rozpustiť - treba premiešavať
ak je to moc riedke, stačí dostrúhať napríklad eidam a znova nechať rozpustiť
ak to dojde k varu, dáme bazalku, vypneme a môžeme dať na cestoviny

ak niekto má rád, tak ešte kým sa tam dá smotana a syry, je možné tam dať krevety, alebo šunku na kocečky nakrájanú a osmahnúť, až potom dať smotanu atď

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Andrea S. (tajomna21) ID 32350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.12.2012, 10:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

...nase oblubene slaninkove cestoviny...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny * dobre prerastena slaninka (moze byt aj parmska sunka alebo prosciutto) * cherry rajcinky * kysla smotana * bylinky (napr. oregano, bazalka) * (olivovy olej)

POSTUP PRÍPRAVY

Co rychlo splasit na veceru? Cestoviny! :) nenarocne na cas, pripravu aj suroviny...

1. uvarime si cestoviny
2. na panvici opecieme prerastenu slaninku nakrajanu na pasiky...ku koncu pridame cherry rajcinky prekrojene na polovicky a nechame prehriat..posypeme bylinkami..
3. ak slaninka nepustila vela masti, cestoviny pokvapkame olivovym olejom a servirujeme s troskou kyslej smotany..ak mame, natrhame zopar listkov bazalky...*dobru chut*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 16.2.2011, 1:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

zapekana paradajkova ryza


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Do uvarenej ryze (nie velmi do makka),primiesame paradajkovu drt,syr (cim viac,tym lepsie),hrasok,kukuricu.....podla chuti sa moze pridat akakolvek zelenina alebo je vynikajuca aj s mletym masom.Vobec nieje sucha len treba dat dostatok paradajkovej zmesi.........zapiect........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia J. (sendik) ID 95680 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2011, 18:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Lasagne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť.


Pripravíme si plech na lasagne
Lasagne dopredu nepredvárame
najprv plech potrieme bešamelom
na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni
potom bolognskú omáčku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Pavla P. (paulitaa) ID 210747 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.4.2013, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Boloňské špagety


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 hrnčeka petržlenovej vňate, 2 lyžice olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 1 stredne veľká mrkva pokrájaná nadrobno, 1 zelerová vňať posekaná (ja som nemala, použila som kúsok zeleru), 500 g mletého mäsa (ja používam bravčové, ale originál by malo byť hovädzie), 500 ml hovädzieho vývaru (ale používala som aj zeleninový, aj slepačí a tiež to bolo fajné), 1 a 1/2 hrnčeka červeného vína (ja používam lacné krabicové), 850 g paradajok (môžu byť aj z konzervy), 1 lyžička cukru, soľ, čierne korenie, 500 g špagiet, 2 lyžice strúhaného parmezánu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Miroslava V. (mirjan) ID 18440 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.2.2009, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu