. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55
Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Figové miňonky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO č. 1 - 6 ks vajcia, 5 PL múka polohrubá, 2 PL kakaa, 6 PL cukor krupica, 2 ČL prášok do pečiva, 1 PL olej, CESTO č. 2 - 3 ks vajcia, 75 g cukor krupica, 1 ČL instantná káva (prášok), 100 ml voda, 100 g masla,100 g čokolády, 150 g múka polohrubá, 1/2 bal prášok do pečiva, 2 poháre džemu, 250 g figy sušené, MLIEČNY MARCIPÁN - 100 - 150 g mlieko sušené Laktino zelené, 100 - 150 g cukor práškový, 1 ks bielok, 1 - 2 ČL sirup kukuričný,amaretto,30 g maslo, ČOKOLÁDOVÁ POLEVA - cca 200 g čokoláda várová, tuk

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.9.2017, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Figová chuťovka



POTREBNÉ PRÍSADY

na 2 porcie : 2 čerstvé figy (nesmú byť mäkké - prezreté), 70g prosciutta, 2 malé guľôčky mozarelly, hrsť rukoly, 2 kusy toastového alebo iného chleba, 2 ks cherry paradajky ... na dresing : 1 PL panenského olivového oleja, 2-3 kvapky balzamikovej redukcie, 1/2 ČL dijonskej horčice, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 1 ČL medu, toastový alebo iný chlebík ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

... pripravte netradičnú večeru či predjedlo ... pripravíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, dijonskej horčice, balzamikovej redukcie, soli, korenia .... čerstvé figy umyjeme, osušíme, nakrojíme do kríža a jemným stlačením pootvoríme, do stredu vložíme guľôčku alebo kúsok mozarelly, prípadne iného syra ... rukolu jemne premiešame s 1 ČL dresingu alebo len pokvapkáme ... rovnako pokvapkáme dresingom figu s mozarelou ... chlebík opečieme v hriankovači alebo a suchej panvici ... naaranžujeme a vychutnávame túto súhru chutí

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nepečené figové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g sušených fíg (nie príliš tvrdých), 80g práškového cukru, šťava z jedného pomaranča, 1/2 dl rumu, 250-300g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

... tento výborný nepečený dezertík mám od moje bývalej kolegyne - zamilovala som sa hneď po prvom ochutnaní ... je to "zdravšia" alternatíva cukroviniek ... sú svieže a výborné .... neodmysliteľne patria u nás k Vianociam ... postup je veľmi jednoduchý : figy zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme cukor, mleté orechy a šťavu z pomaranča a dobre zmiešame ... z masy robíme guľôčky veľkosti vlašského orecha ... obaľujeme v kokosovej múčke alebo v mletých orechoch

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čokoládové a figové kocky s marcipánom



POTREBNÉ PRÍSADY

2x KAKAOVÁ PIŠKÓTA - 2 x 6ks vajec, 2 x 5 PL polohrubej múky, 2 x 2 PL kakaa, 2 x 6 PL cukru kryštál, 2 x 2 KL PDP, 2 x 1 PL oleja, PLNKA - 5ks vajec, 200g cukru kryštál, 300g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 200g várovej čokolády, 200g masla, 1 malý pohárik džemu, MLIEČNY MARCIPÁN - 200g cukor práškový preosiaty, 200g sušené mlieko Laktino zelené, 60g masla, 1 - 2 ks bielok, 1 - 2 KL medu, 2 PL likéru Amaretto, ešte budeme potrebovať 250g sušných fíg, 2 malé poháriky ľubovoľného džemu, POLEVA - 400g várová čokoláda, tuk, 2 balíky bielej polevy

POSTUP PRÍPRAVY

Alebo ako využiť zdanlivú katastrofu vo svoj prospech. Viac v postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 13.4.2013, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Pšenovo - figové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček pšena (jáhly), 2 hrnčeky jalblkového džúsu, 500g sušených fíg, 100g mletách orechov, 150g marcipánu dr. Oetker, na obaľovanie - orechy, mandle, kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tz je výsledok.

Postup v obrázkoch...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 13.4.2013, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Figová pochúťka s jogurtom ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Čerstvé figy * biely jogurt * med / čokoláda / * zelené pistácie / oriešky / *

POSTUP PRÍPRAVY

Zdravý dezertík podľa NIGELLY :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.10.2012, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ROLKY BRIOAUT S NÁPLŇOU FIGOVO/DATLOVOU



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto Filo-ak nemáme po ruke použijeme tenké lístkové cesto/ 12-14 plátkov/, 125g smenu /prípravu mám v receptoch/, 165g lúpaných mandlí,80g vykôstkovaných nasekaných datlí, 80g nasekaných fíg /sušené-mäkké/, 1PL vody z pomarančových kvetov, Na posypanie: sezamové semiačka, alebo práškový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici zohrejeme 1PL smenu, prisypeme mandle a opražíme do zlatohneda.
Odstavíme a necháme vychladnúť.
Datle vykôstkujeme a nasekáme, figy nasekáme.
Dáme do robota, prisypeme opražené mandle, vodu z pomarančových kvetov a vypracujeme na pastu.
Z pasty vypracujeme guličku, následné valček a rozdelíme na toľko častí, koľko máme podlhovastých plátkov cesta .

Z cesta si urobíme podlhovasté pláty 12-13 kusov.
Ak robíme z cesta Filo, potrieme každý plát smenom.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2010, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Figové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 20 dkg hladkej múky, 8 dkg práš. cukru, 1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva (ppd), 2 balíčky van. cukru, 1 vajce, 8 dkg tuku, plnka: 125 g masla, 8dkg práškového cukru, 5 lyžíc šľahačkovej smotany ( ja ju zvyčajne nemám tak dávam mlieko), 12 dkg postrúhaných orechov, 12 dkg fíg (ja dávam to celé kolečko sušených neviem koľko je to gramov)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto, rozváľame a položíme na plech vystlaný alobalom alebo mastným papierom (plnka tečie). Cesto potrieme lekvárom (slivkovým, ríbezľovým) a natrieme plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30min a ešte teplé pokrájame(naozaj teplé, nie horúce) a pofŕkame čokoládou. Príprava plnky je jednoduchá, všetko sa zmieša aj s nasekanými figami(ja ich meliem v el.robotom a ten to na jemno naseká, moc veľké kúsky tam nemajú byť).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ďatlové (figové) roládky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:1 3/4 šalky polohr.muky (používam šalku 2,5 dcl),1/4 čl sody bikarbony,1/4 čl pr.do pečiva,štipku soli,100 g makkeho masla,100 g jemneho tvarohu,1PL kr.cukru,1 žltok,1/2 vanilk.cukru ĎATLOVA PLNKA: 1 baliček datli (200 g),1/2 šalky vody,1/2 šalky cukru,1/2 šalky nasekanych orechov.FIGOVA PLNKA:1 baliček fig,1/2 šalky medu,2PL pomarančovej štavy,2 čl pomaranč.kory,1/2 čl škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobime cesto:muku,prdopeč,sodu a sol zmiešame v jednej miske a v druhej vymiešame mixerom alebo ručne maslo s cukrom,pridame tvaroh,žltok a vanilku.Vymiešame a postupne pridavame mukovu zmes.Vymiesime na makke nelepive cesto,rozdelime ho na polovice a odložime do chladničky.ĎATLOVA PLNKA:Nakrajane datle dame do hrnca,pridame cukor,vodu a orechy a chvilku povarime.Ešte letne natierame na cesto.FIGOVA PLNKA:Figy rozmixujeme alebo na jemno nakrajame a všetko spolu zmiešame .Najlepšie je to v mixeri,pekne sa to spojí.Cesto vyberieme ,vyvalkame a natrieme plnkou.Zrolujeme a nakrajame na slimačiky.Naukladame na plech (s papierom)a pečieme vo vyhriatej rure asi 10-15 min na 180 st. Upečene poprašime pr.cukrom.Toto množstvo cesta vyda len na jeden druh plnky,ak chcete robit obe ,treba cesto z dvoch davok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2009, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Sviečková z bravčového mäsa s figovo-koňakovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

cca. pre 2 osoby: 4 mäsové medajlónky (sviečkovú si nakrájame na kruhy o hrúbke cca 4-5 cm), soľ, mleté čierne korenie (najlepšie z mlynčeka), 8 natenko nakrájaných plátkov slaninky, špáratká, 1 PL oleja olivového, 8 PL koňaku, 150ml vody, 2 ČL vývaru hovädzieho - alebo kúsok bujónu, 1-2 PL škorbu na zahustenie - radšej menej ako priveľa!, 4 čerstvé figy, 1/3 až 1/2 čili papričky - kto to má rád pikantné - pozor na papričky "ozembuch", 4 ČL tmavého cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

postup dopíšem neskôr

Medajlónky posypať so soľou a čiernym korením. Po bokoch obtočiť slaninku a pripevniť špáratkom.
Olej zohriať v panvici a medajlónky v ňom z každej strany 10 min opekať. (to je veľmi jemné mäso, preto niekedy podľa hrúbky stačí aj menej - pozor nato, čo nám predávajú v obchodoch!).

Po dopečení ich vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu, aby nevychladli. Do výpeku dáme čilipapriku, vlejeme koňak, vodu, vývar, pridáme figy a prudko povaríme pár minút. Zahustíme škrobom, dochutíme cukrom, soľou.

Príloha - opekané zemiaky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2010, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu