. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Čučoriedkové kocky. (29) 17.7.2019, 23:10
Krstinová krémová do ružova (1) 17.7.2019, 21:32
Skalický trdelník (29) 13.7.2019, 21:06
výborná pomaly pečená kačica (24) 13.7.2019, 16:25
Detská k 1. narodeninám (4) 13.7.2019, 15:45
Svadobná s hortenziou (3) 13.7.2019, 15:45
Krémová brokolicová polievka (190) 13.7.2019, 14:59
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 21.7. 18:06 | všechny 304
Celkom: 24.464 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2447 ďalšie >>

CUKROVINKY

Čokoládové mega - muffiny od KiRi



POTREBNÉ PRÍSADY

2 šálky hladkej (univerzálnej) múky, 1 šálka kryštálového cukru, 3 PL kopcom kakao, 100 g čokolády nasekanej na kúsky (čoko-čipsy), 1 prášok do pečiva (15 g), 1 ČL zarovnaná – sódy bikarbóny, 1 vanilínový cukor, 1 vajíčko, 1/3 šálky oleja, ½ šálky mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 220 °C. Mokré ingrediencie zmiešame spolu v miske a suché v druhej miske. Až potom ich dobre premiešame. Cesto má byť polotuhé, nie tekuté. Malo by pripomínať zmrzlinu. Naplníme košíčky do trištvrte. Vložíme do rúry a teplotu znížime na 180°C. Pečieme 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kandizovaný zázvor - podľa KiRi



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g čerstvého zázvoru, 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 4 PL citrónovej šťavy, cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Korene zázvoru očistíme a nakrájame na plátky hrubé 2 mm. Zalejeme vodou, zasypeme cukrom, pridáme citrónovú šťavu a povaríme 1 hodinu. Sirup zlejeme cez sitko a uchovávame v chladničke. Je skvelý na bolesť hrdla a žalúdočné ťažkosti...alebo s vodou ako teplý čaj, alebo studenou ako malinovka. Uvarený zázvor v sitku postláčame, aby sme z neho dostali čo najviac tekutiny, ale nerozpučiť! Rozložiť na taniere, či plech a nechať obschnúť do druhého dňa. Potom obaliť v cukre, buď kryštálovom, alebo práškovom (nie je povinné).

Možnosť 2.: Menej štipľavá verzia: Zázvor zalej vodou, povar 20 minút a vodu zlej do pohára – je to silný, výborný čaj. Nalej novú vodu, znovu povar 20 minút a opäť zlej do pohára. Znovu daj novú vodu, pridaj cukor a povar 20 minút. Ďalej postupuj ako v prvej časti receptu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slaná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

toastový chlieb (2 bal. svetlý a 1 bal. celozrnný), pomazánkové maslo (bez príchute 4x200 g, s cesnakovou príchuťou 2x200 g), syr v črievku 2x, cesnak a papriková pomazánka na ochutenie, syr na strúhanie 200 g, plátky syra, šunky, zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

pri foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 29.5.2019, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

BROWNIES od KiRi...číra dokonalosť.



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g horkej čokolády, 250 g masla / Hery alebo cokolvek ako Hera, 2 PL kakaa, 3 veľké alebo 4 malé vajcia, 1 šálka kryštálového cukru, ½ šálky hladkej / polohrubej múky,

POSTUP PRÍPRAVY

Upozorňujem, že ide o NAJLEPŠÍ a najobľúbenejší koláčik v mojej rodine a je vysoko návykový.
Na dno malej hranatej formy alebo pekáčika dáme alobal / papier na pečenie, ktorý prečnieva pre - lepšie vyberanie. Ja používam silikónový plech s rozmermi 20 x 23 x 4 cm – ten vykladať netreba ničím. Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli...alebo v mikrovlnke 5 minút na 350 W a rozmiešame dohladka. Vajcia šľaháme elektrickým šľahačom tak dlho až zosvetlia, potom zašľaháme cukor až je zmes hustá a lesklá... Opatrne ju zmiešame s čokoládou a pridáme múku zmiešanú s kakaom a všetko jemne vymiešame dohladka. Vlejeme do formy. Pečieme asi 45-55 min na teplote 150°C - tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý. Najprv brownies necháme vychladnúť vo forme a potom v chladničke. Najľahšie sa totiž krája vychladený. Pokrájame na 20 - 24 štvorcov.rn Dá sa skladovať v chladničke asi mesiac... ale to sa nikdy nestane…musíte ho strašne dobre schovať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.4.2019, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Jogurtové pečivo paleo



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g tučného jogurtu (řeckého či smetanového s 10 % tuku) 4 vejce M 5 g soli (1 zarovnaná lžička) 80 g zlatého lněného semínka (5 plných lžic) 20 g psyllia (2 vrchovaté lžíce) 50 g směsi semínek a ořechů (např. dýňová, slunečnicová, pekany) 10 g vinného kamene (2 plné lžičky) nebo 5 g prášku do pečiva (bez lepku a fosfátů)

POSTUP PRÍPRAVY

recept si ukladam, aby som ho mala poruke
https://paleosnadno.cz/recept/jogurtove-pecivo/

aj s mensimi upravami.
peciem ako zemlicky, cca 8ks,
zmeny:
- pouzivam obycajny lan
- nedavam do cesta semienka

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.4.2019, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na formu s priemerom 20 cm - kokosové cesto : 3 bielky, 80 g práškový cukor, 80 g kokosová múčka, 25 g hladká múka, 1/2 prášok do pečiva, štipka soli čokoládový krém : 3 žĺtky, 85 g práškový cukor, 35 g horká čokoláda (aspoň 50%), 1 ČL vanilkový extrakt, 1 PL kakao, 85 g maslo poleva : 70 ml smotana na šľahanie, 70 g horká čokoláda zdobenie : biela vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, zašľaháme cukor a varechou vmiešame kokosovú múčku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (dno). Pečieme v rúre vzohriatej na 180°C do ružova (cca 15-17 minút, treba sledovať, keď sa vrch sfarbí do ružova vyberieme von z rúry, korpus by mal byť hotový - vyskúšame špajľou). Korpus necháme vychladnúť.
Na krém šľaháme nad parou žĺtky s cukrom, vanilkovým extraktom a čokoládou (ja som postupne hádzala kocky čokolády) do zhustnutia - ja som šľahala asi 20-25 minút, aby sa žĺtky dostatočne tepelne spracovali. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a následne po častiach zmiešame s vychladnutou čokoládovou zmesou a kakaom (ja som vymiešala maslo s kakaom a pridávala som ho do čokoládovej zmesi). Ja som dala viac čokolády a zmes bola príliš hustá, musela som pridať ešte kondenzované mlieko v tube (Jesienka), aby som dostala krémovú konzistenciu. Plnku natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť. Ako polevu som použila ganache zo sladkej smotany a čokolády - smotanu som zahriala po bod varu a zaliala som ňou polámanú čokoládu (použila som aj na polevu aj do krému 52% čokoládu z Lidl), nechala som 2 minúty postáť a vymiešala som do hladka. Naliala som na vychladený koláč a nechala v chladničke stuhnúť. Dekorovala som bielou čokoládou, mätovými lístkami a jedlými kvietkami. Pri servírovaní som posypala červeným kokosom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.4.2019, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zemiaková kaša s kuraťom na chilli- paradajkovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny omáčka s kuraťom : 4 kuracie prsia, Chilli omáčka - sladká, paradajkový pretlak, 2 zeleninové bujóny cibuľa soľ, korenie, olej Kaša : (Kto má rád, môže byť príloha aj ryža. ) zemiaky, mlieko, maslo, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si do hrnca olej. Do tejto omáčky nedávame veľa oleja, len trochu. Na troche oleja opražíme jednu cibuľu. Kým sa praží cibuľa, zatiaľ si kuracie prsia nakrájame na kratšie pásiky a potom ich pridáme do opraženej cibuľe a premiešame, kuracie prsia necháme chvíľu pražiť, tak že ich premiešavame, a až potom pridáme 2 kocky zeleninový bujón, korenie a soľ, a podlejeme trochu vodou, a znovu necháme pražiť a miešame. Aby sa nám tie chute vsiakli do mäsa. Čiže nejaký čas to kura iba tak, ako keby restujeme, a až potom pridáme viac vody, a necháme variť asi takú polhodinu aj viac. Ak sa nám voda odparí, môžeme ešte pridať. Po tej polhodine pridáme jednu celú tubu hustého pretlaku, dochutíme sladkou chilli omáčkou. Premiešame všetko, a pridáme aj trochu cukor. Pomery, koľko čoho záleží, ako to máte, radi, teda aké pikantné to chcete mať, a tiež cukor treba opatrne pridať, aby omáčka nebola príliš sladká, lebo aj chilli omáčka je sladká. My to máme radi so sladkou, lebo pretlak je dosť kyslý, tak to zmierni chuť. Ale zas dá sa použiť aj chilli hot- veľmi štipľavá. :-) Všetko treba ochutnať pri varení a dochutiť ako komu vyhovuje. Keď sme pridali všetko, tak podľa hustoty pridáme ešte vodu, ak sa odparila, keďže pretlak je hustý, aby nám to neprihorelo. Ku koncu varenia, keď je kura hotové, zvyknem nechať odpariť vodu, a zostane hustejšia omáčka.
Kašu spravíme : Načistíme zemiaky, pokrájame a dáme variť do hrnca s vodou, keď sú uvarené zemiaky, scedíme vodu, a do horúcich zemiakov vložíme maslo, necháme chvíľu postáť, maslo sa nám rozpustí, pridáme mlieko, soľ podľa chuti a vymiešame kašu. Buď ručným pučiakom, alebo mixérom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové guľky, orechové guľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosové čokoládové guľky z BB pudingu (orechové čokoládové guľky z BB pudingu) - Suroviny : 2 krabice BB puding, 1 hera (môže byť aj maslo, odporúčam maslo také menej tuhé.) 200 g práškový cukor trochu mlieka, alebo šťava z kompótu, rum ( rumová esencia) strúhaný kokos (pomleté orechy)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu dobre vymiešame. Tvarujeme guľky a obaľujeme v kokose.
Tip : Môžme pridať do stredu nejaké ovocie, napríklad višňu. Do zmesi môžme pridať aj orechy.

Takéto isté guľky sú dobré, ak do zmesi podľa postupu pridáme pomleté orechy a viacej rumu, ale už mlieko veľmi nepridávame iba ak treba. A obalíme ich v pomletých orechoch do ktorých zamiešame práškový cukor, aby neboli horké.

Pri výrobe guliek mi zostalo väčšie množstvo kokosu, tak som ešte k nemu pridala sušené mlieko, čo som mala doma, cukor práškový, maslo, sušienky podrvené (rich tea biscuit), trochu namočení v mlieku, ale nie úplne rozmočené, trochu piškóty, ale tie mäkké, ktoré zvyknú byť aj zo želé, to som dala z nich dole. Vznikla mi mäkká hmota, ktorú som dala zachladiť do mrazničky, asi na polhodinu, alebo aj viac, a potom som z toho vytvarovala guličky a obalila ich v kokose. Boli tiež vynikajúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krtkov koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubá múka, 400 g kryštálový cukor, 4PL kakao, 2 a pol KL prášok do pečiva, 4dcl mlieko, 4 vajcia, 4PL olej Plnka : 5 bánánov, horká čokoláda, vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone (môže byť aj hustá šľahačka - double cream), 250 ml grécky jogurt, alebo kyslá smotana Puding: 3 zlaté klasy, 500 ml mlieko,8 lyžíc cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy :
Cesto : Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko. Potom pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech a dáme piecť. Necháme koláč vychladnúť. Na vychladnutom koláči urobíme mriežku nožom, nie úplne po okraj, a vyberiem rukami cesto, nie až na dno, ale tak aby sme vedeli poklásť na koláč polky banánov a to všetko pokryť plnkov, lebo vrch koláča posypeme rozmrveným cestom. A môžme pofŕkať rozpustenou čokoládou. Ale nemusíme.
Plnka :
Vymiešame ponorným mixérom tvaroch, mascarpone, grécky jogurt, alebo kyslú smotanu, vanilkový cukor. Potom uvaríme puding z 500 ml mlieka a 3 zlatých klasov a cukru. Necháme ho vychladnúť. Buď neustálym miešaním na chladnom mieste. Alebo rajničku s pudingom namočíme do studenej vody. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, ktorý na puding pritlačíme, aby doľahol a nevytvorila sa nám koža. Vychladnutý puding postupne po lyžiciach zašľaháme do vymixovanej hmoty z tvarohu, jogurtu a kyslej smotany. Nakoniec nastrúhame horkú čokoládu do plnky. Plnku si môžme ešte dosladiť, podľa toho, ako kto, aké sladké má rád. Ale aj nemusí, je dobrá aj tak.
Robila som inú variantu aj s kakaovou plnkou ( namiesto zlatých klasov, som dala čokoládové pudingy a ešte do celej plnky kakao a troch rum,), a namiesto banánov som dala marhule.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2019, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninová torta bez vajec a mlieka



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 450 g hladkej múky,400 g kryštálového cukru, 45 g kakaa, 1 PDP (alebo 2 ČL sódy bicarbony), 30 ml octu, 500 ml horúcej vody, 175 ml oleja Krém: 300 ml ryžového mlieka, 1 vanilkový puding vegan, 2 PL cukru; 150 g HERA bezlaktózová, 100 g práškového cukru + 250 g gaštanového pyré

POSTUP PRÍPRAVY

Pri požiadavke na takúto tortu som sa trocha obávala. Nemala som s tým skúsenosť, nevedela som, ako sa takýto korpus bude „správať“. Preto som sa dala do študovania internetových receptov. Veľa dobrých inšpirácií som našla na stránkach pre vegánov, nie všetky recepty sú ale vhodné na vyššiu poťahovanú tortu.

Prvý pokus nebol úspešný. Zvolila som svetlý korpus na spôsob punčových rezov, ale torta bola ťažká, nedala sa pekne krájať, rezy boli mokré a kašovité. No čo Vám poviem, celá skončila po pridaní ďalších surovín v punčových guľkách (tie boli mňam). Tak som dala druhý pokus, tentokrát s kakaovým korpusom a vyšlo to neporovnateľne lepšie. Tak poďme na to:

Rúru si predhrejeme na 180 st.
Korpus: samostatne zmiešame suché a tekuté prísady. Potom vymiešame ručne do kašovitej jednoliatej zmesi. Vylejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie - ja som piekla v dvoch formách priemeru cca 18 cm cm, je to tak lepšie, korpus sa rovnomerne prepečie. Vložíme do vyhriatej rúry na 20 minút, potom stiahneme na 160 st. a dopekáme cca 35 minút – podľa toho, ako pečie Vaša rúra, skúsime špáradlom, či je korpus v strede prepečený.
Po upečení necháme 10 minút vychladnúť vo forme, následne z formy vyberieme a dáme na mriežku až do úplného vychladnutia.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.3.2019, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24.464 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2447 ďalšie >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt