. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Pre strelca... (2) 22.7.2018, 19:03
včera Ďakovná pre pani učiteľku... (6) 22.7.2018, 19:02
včera Kiahne - liečba nie klasickým púdrom (44) 22.7.2018, 14:12
Srdce k narodeninám (3) 20.7.2018, 13:17
Drip s ovocím (4) 20.7.2018, 13:17
ZAVÁRANÉ UHORKY (18) 19.7.2018, 9:36
jednoduchý kurací perkelt (14) 18.7.2018, 13:47
SUPER BUBLANINA (28) 18.7.2018, 8:17
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 22.7. 20:02 | všechny 579
Celkom: 24.427 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2443 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Banánovo karamelový koláč...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď som ho upiekla po prvý krát, zamilovala som sa do jeho chute... sladký, vláčny, šťavnatý. 1 3/4 šálky hladkej múky, ½ PL kypriaceho prášku, ½ ČL mletej škorice, ¼ ČL soli, ¾ zmäknutého masla, 2/3 šálky trstinového cukru, 2 veľké vajcia, 1 šálka pomáganých banánov, 1 ČL vanilkového extraktu, 2/3 šálky nasekaných karameliek, ½ šálky mletých orechov... KARAMELOVÁ POLEVA: ½ šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1 šálka smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL morskej soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml
V jednej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu... V druhej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, banány a extrakt... prešľaháme. Vmiešame orechy a karamelky. Vylejeme na menší plech /cca 25x25 cm/ vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-35 minút na 175°C. Po vychladnutí polejeme karamelovou polevou.





POLEVA: V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme skaramelizovať, potom pomaly vlejeme smotanu a necháme prevariť. Do hotového vmiešame soľ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodovo rebarborové crumble...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa úplne zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí...

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trubičky s vanilkovým krémom...



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom.

Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.

Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzový granadír



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarená cestovina - fliačky, uvarené zemiaky, bryndza, kyslá smotana, soľ, korenie, kôpor (alebo iná bylinka), kúsok oravskej slaniny - množstvo podľa počtu stravníkov alebo veľkosti apetítu

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame uvarenú cestovinu, uvarené zemiaky, bryndzu rozrobenú s tochou kyslej smotany, ochutíme soľou, korením, posekaným kôprom. Servírujeme ozdobené kúskom opečenej oravskej slaniny. Dobrota.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tekvicová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

(3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

2 porcie : 120-130 g ryže na risotto (Arborio, Carnaroli, Vialonee), 3 PL olivový olej, 1 väčšia šalotka, cca 1-1,5 dl suché biele víno, zeleninový alebo kurací vývar podľa potreby (cca 1/2 - 3/4 litra), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 60-70 g bryndza (alebo podľa chuti), tenký plátok masla, opečená nadrobno pokrájaná sušená šunka alebo oravská slanina, 1 hrsť posekaná zelená časť lahôdkovej cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku (dá sa nahradiť aj klasickou cibuľou, ale šalotka má jemnejšiu chuť), pridáme ryžu (neoplachujeme a určite nanehrádzame iným druhom ryže, nedosiahnete krémový efekt), 2-3 minúty za stáleho miešania opekáme, pridáme víno, miešame pokiaľ sa alkohol neodparí a ryža nevsiahne väčšiu časť vína, za stáleho miešania postupne pridávame vývar až do doby, kedy je ryža uvarená "al dente", teda na skus - zvonku je mäkká ale vo vnútri je pevnejší stred.

Pokiaľ sa ryža varí, osobitne som si na panvici na kvapke oleja opiekla pokrájanú sušenú šunku. Keď je ryža uvarená, pridala som bryndzu a rozmiešala som ju do hladka, následne som pridala opečenú sušenú šunku, plátok masla a nakoniec posekanú zelenú vňať lahôdkovej cibuľky. Ochutila som korením a soľou (so soľou opatrne, treba chutnať - sušená šunka býva niekedy dosť slaná. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkovo citrónový cheesecake...



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 2 šálky podrvených grahamových sušienok, 1⁄3 šálky kryštálového cukru, 1⁄4 ČL soli, 6 PL rozpusteného masla***Náplň: 750g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 300g kryštálového cukru, 3 vajcia, 2 žĺtka, 2 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu, 150 ml citrónovej šťavy, 2 ČL nastrúhanej citrónovej kôry***Poleva:125g čučoriedok, 3 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru predhrejeme na 175 °C. Tortovú formu obalíme alobalom. Rozmixované sušienky zmiešame s cukrom, soľou a maslom a natlačíme na dno tortovej formy. Odložíme bokom. V mixéri si zmiešame tvaroh s cukrom, vajíčkami, žĺtkami, vanilkovým extraktom, pridáme citrónovú kôru, múku a nakoniec šťavu. Náplň vylejeme na korpus a formu položíme na plech, do ktorého nalejeme vodu asi do výšky 2 cm.



Čučoriedky rozmixujeme s cukrom dohladka, prepasírujeme a omáčku špirálovito nalejeme na plnku koláča. Pomocou špáradla vytvoríme mozaiku. Pečieme na 175°C, 1 hodinu 20 minút. Povrch koláča bude v strede akoby ešte nedopečený, ale to je v poriadku. Pootvoríme dvierka a koláč necháme ešte 1 hodinku v rúre chladnúť. Potom vyberieme, necháme vychladnúť, šupneme na pár hodín do chladničky a môžeme podávať.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Malinovo citrónové cookies...



POTREBNÉ PRÍSADY

1⁄2 šálky zmäknutého masla, 1 šálka kryštálového cukru, 1⁄2 ČL vanilkového extraktu, 1 vajíčko, 1⁄4ČL soli, 1⁄4 ČL kypriaceho prášku, štipka sódy bikarbóny, 1⁄2 citróna - šťava a kôra, 11⁄2 šálky hladkej múky, 3⁄4 šálky nasekaných malín

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 175°C, plechy si vystelieme papierom na pečenie. V mixéry si vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme vanilkový extrakt, vajce, citrónovú kôru a šťavu a prešľaháme. Pridáme soľ, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a hladkú múku, premiešame. Nakoniec vmiešame maliny. na plechy nanášame malé kôpky cesta a dáme piecť na 15 minút. Necháme vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej dózičke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinové scones s bielou čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového /trstinového/ cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 200g studeného masla /nakrájame na malé kocky/, 1/2 šálky nasekanej bielej čokolády,3/4 šálky studeného mlieka, 1/2 šálky vychladnutej kyslej smotany, 2 vajcia, 1 1/2 Čl mandľového extraktu, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 šálky čerstvých malín...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Dôležité je mať všetky suroviny vychladené a pracovať s nimi rýchlo... V miske zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, a soľ. Pridáme nasekané maslo. V nádobe si zvlásť zmiešame mlieko, kyslú smotanu, obe esencie a vajcia. Vylejeme do mlieka a varechou rýchlo a krátko spracujeme, aby sa nám maslo nerozpustilo /potrebujeme mať kúsky/: nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu a zľahka aj maliny. Cesto dáme na 1/2 -1 hodinu do chladničky. Potom ho Vyklopíme na papier na pečenie, vytvarujeme polguľu a nakrájame na 8 častí. Pečieme na 200°C, 15-20 minút. Po vychladnutí polejeme bielou čokoládou, pokrájame a podávame napr. na raňajky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.6.2018, 17:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24.427 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2443 ďalšie >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt