. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Lahodné šunkafleky (42) 20.9.2017, 18:09
včera Svadobná vintage torta... (1) 20.9.2017, 12:07
***KÁVOVO-SALKOVÉ POKUŠENIE*** (123) 19.9.2017, 19:43
PIKANT (1) 18.9.2017, 21:57
DOLCE DI MELE ALLA VALDOSTANA (5) 18.9.2017, 17:09
Lístkové kvetinky (30) 17.9.2017, 14:11
Blesková bublanina (hrnčeková) (93) 16.9.2017, 11:14
90-dnova rozlisovacia dieta (59569) 14.9.2017, 9:38
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 20.9. 18:09 | všechny 520
Celkom: 24.369 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2437 ďalšie >>

NÁTIERKY

Zeleninovo-syrová nátierka...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g varenej zeleniny - mrkva, kaleráb, zeler /môže byť aj z mäsovej polievky/, 200g eidamu, 3 vajcia uvarené natvrdo, 150g majonézy, 100ml smotany na varenie, 40g masla, soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Syr najemno nastrúhame, zeleninu a vajíčka takisto, pridáme do misky s maslom a rozmiešame. Pridáme majonézu, premiešame a prilejeme smotanu a osolíme. Premiešame a necháme v chlade odstáť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka zo suchého hrachu...



POTREBNÉ PRÍSADY

slovenská klasika, ktorá má toľko podôb, že sa asi ani v jednej rodine nevarí rovnako...Ja má skoro expresnú verziu - hrach nenamáčam :-) Potrebujeme: 1 šálku suchého hrachu, 3 bobkové listy, olej, 2 PL hladkej múky, soľ, kocku mäsového vývaru, 2-3 nožičky párkov /alebo inej údeniny nakrájanej na kocky, kolieska/, 1 strúčik cesnaku, majoránka...

POSTUP PRÍPRAVY

Ako som vyššie písala, hrach nenamáčam a pekne zmäkne aj tak. Takže do hrnčeka nasypem suchý hrach, viac krát ho prepláchnem pod tečúcou vodou, pridám 2 šálky vody a bobkový list. Dám variť. Počas toho zberám lyžicou penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Varím asi 1 hodinku, niekedy 1 1/2 hodinky. Do druhého hrnca si dám rozohriať olej, prisypem múku, osmažím, za stáleho miešania prilievam vodu a prihodím bujónovú kocku. a povarím za občasného miešania. Bobkový list vyberiem a hrach rozmixujem ponorným mixérom a vlejem do hrnca s vývarom. Osolím, pridám na kolieska nakrájané párky, prelisovaný cesnak, podľa potreby a hustoty dolejem vodu a privediem k varu. Odstavím, nasypem majoránku a podávam s čerstvým chlebíkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónový minicheescake...♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 12 kúskov potrebujeme: 100g keksov /ja som použila rozmixovaný suchý korpus, ktorý mi vystal/ 50g masla 400g krémového syra /mascarpone, ricotta, lučina/ 110g kryštálového cukru 2 vajcia 2 žĺtka 1 PL citrónovej šťavy ¼ ČL citrónového extraktu kôra z ½ citróna NA POLEVU: 100g kyslej smotany a ½ PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a teplotu zmížime na 160°C, pečieme približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vajíčková tlačenka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptov na túto dobrôtku je veľmi veľa a mnohé sú aj veľmi podobné. Ja robievam dlhé roky tento môj a celá rodina sa naň teší. Vždy, keď sa mi nechce babrať na oslavu s chlebíčkami alebo si to žiada zmenu, tak príde na rad a hneď z dupľovanej dávky, aby sa každému ušlo dosť. Recept je na jednu dávku - jeden srnčí chrbát alebo formu biskupského chlebíčka. Ja som ju už nalievala aj do silikónových foriem na mufiny a vyklopila.

POSTUP PRÍPRAVY

4 vajcia uvarené natvrdo, 1 uvarená mrkva /môže byť aj z polievky/, 2 sladkokyslé uhorky, 1/2 konzervy sterilizovanej kukurice, 100g šunky, 1 ČL kryštálového cukru, 1,5 PL želatíny, 1 PL vegety, 250ml majolenky.




Vodu si zahrejme nasypeme do nej vegetu a želatínu, ktorú necháme rozpustiť. Vajíčka, mrkvu, uhorky a šunku nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuricu, zalejeme rozpustenou želatínou, pridáme cukor, majolenku a premiešame. Vlejeme do vhodnej formy vystlanej potravinárskou fóliou alebo mikroténovým sáčkom. Dáme chladiť. Ja si ju pripravím večer a na druhý deň ráno vyklopím a pokrájam na plátky. Podávam s čerstvým pečivom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Prekladané oškvarkové pagáčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 125g tuku /Hera, Palmarín/, 1 PL octu, 1 PL kryštálového cukru, 1 PL soli, 2 vajcia, 1 kocka droždia, 100ml mlieka, 300ml cmaru... mleté oškvarky, vajce na potretie, soľ, semiačka na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si nasypeme obe múky, urobíme jamku, do ktorej pridáme rozpustený tuk. soľ, ocot, vlažný cmar. Zasypeme múkou, rozmrvíme droždie, zasypeme cukrom, zalejeme vlažným mliekom /stále pracujem v jednej miske :-)/ a zamiesime cesto, ktoré sa nelepí, netrhá... Prenesieme ho na pomúčenú dosku, rozvaľkáme natenko, potrieme oškvarkami, osolíme, preložíme tak, že vrchný roh preložíme do stredu, spodný preložíme naň, zľava preložíme do stredu a sprava podsunieme pod cesto do stredu /snažila som sa nakresliť/.
Potom necháme 20 minút prikryté kysnúť a znovu rozvaľkáme natenko, pomažeme oškvarkami, osolíme a preložíme tak ako prvý krát a necháme kysnúť ďalších 20 minút. Po tretí krát cesto rozvaľkáme, potrieme oškvarkami, osolíme a poprekladáme, necháme kysnúť 20 minút. Nakoniec cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 1 cm, potrieme vajíčkom, povykrajujeme pagáčiky, ktoré preložíme na plech /ja používam papier na pečenie/ necháme podkysnúť 10 minút a posypeme sezamom. Pečieme na 180°C, asi 15 minút do zlata.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ČO DOM DAL

Pečené zemiaky s bryndzou, slaninou a cibuľou



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, slanina, cibuľa, 1 kyslá smotana , bryndza

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky sú umyjeme (ja ich nešúpem) a nakrájame na malé kúsky alebo len na polovičky, dáme na plech osolíme okoreníme polejeme olejom a pečieme do mäkka. Na panvici si spražíme slaninku, na druhej cibuľku, množstvo závisí od vás. V miske si zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Upečené zemiaky dáme na tanier, navrch slaninku, cibuľku a bryndzu zmiešanú s kyslou smotanou. Je to fantastické jedlo a chuť veľmi závisí aj od kvality a chute bryndze.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Zdravšia nízkosacharidová pizza bez múky a lepku s brokolicovo-syrovým cestom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto 250 g mozzarella 1 ks brokolica 3 ks vajce obloha 200 g mozzarela 100 g syr Niva 150 g Prosciutto 100 g šunka/slanina 125 g olivy Paradajková omáčka rajčiakový pretlak cesnak bazalka

POSTUP PRÍPRAVY

Cely postup si mozes ceknut vo videjku:

https://www.youtube.com/watch?v=3nYwzgSN96c

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marian Ch. (mukimarian) ID 327708 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čili pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracina na pive s pórom



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, 2 väčšie póry, lahôdková cibuľka, obyčajná cibuľa (stačí jedna malá), 2 plechovky piva, paradajkový pretlak, soľ, MČK, chilli

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rožky...



POTREBNÉ PRÍSADY

a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24.369 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2437 ďalšie >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku