![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
ČLENSTVO | INZERENTI | HODNOTENIE | KOMENTÁRE | DISKUSIE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BÝVANIE | RECEPTY | VTIPY | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Prava cinska ostrokysla (73) 23.2.2021, 12:26 osie hniezda - škoricové (5) 23.2.2021, 12:08 Kysnuté osie hniezda z medového cesta (52) 23.2.2021, 12:07 Kysnuté rožky z tvarohového cesta....také nekúpite :) (46) 23.2.2021, 12:04 Fantastické šišky (5) 20.2.2021, 18:09 Najúžasnejšie nadýchané kysnute cesto - škoricové hniezda (21) 20.2.2021, 16:42 UDĚLEJTE SI VLASTNÍ VYKLADACÍ KARTY :)))))) (32) 17.2.2021, 19:47 Tradičné kysnuté koláče (34) 15.2.2021, 16:14 Fazuľková mliečna (7) 15.2.2021, 6:19 Plnené zemiakové pampúšiky alebo ako využiť zvyšky pyré (4) 14.2.2021, 16:04 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 24.423 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2443 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
MuffinyPOTREBNÉ PRÍSADY uroviny Cesto: 250 g múka polohrubá 100 g cukor kryštálový 2 ks vajcia 100 ml olej 1 téglik smotana kyslá 1 bal. prášok do pečiva kypriaci 2 bal. cukor vanilínový soľ POSTUP PRÍPRAVY Postup 1 Muku spolu s kypriacim praskom a cukrom premiesame v hlbokej miske. Pridame vajicka, olej, kyslu smotanu a stipku soli. Rucnym mixerom vymiesame vlacne, jemne cesto. Mozme pridat aj 1-2 PL preosiateho kakaa pre krajsiu farbu a lepsiu chut. 2 Pripravime si formu na muffiny, ktoru vystelieme papierovymi kosickami. Je to podla mna lepsie, ako formu vymastit a vysypat mukou. Na spodok kosickov nalejeme asi lyzicu cesta, pridame nejake ovocie (cerstve, mrazene, kondenzovane), alebo na kusky polamanu cokoladu. Niekedy zvyknem dat cokoladu s lekvarom. Je to prijemna sladko-kysla kombinacia :) Nakoniec kosiky naplnime zvyskom cesta. 3 Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | zuzana ch. (brenda6) ID 27240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť. Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť. Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame. V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu. Pred podávaním vyberieme bobkový list. Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
![]() Cuketovo-pohánkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 350g nastrúhanej cukety (alebo tekvice) 300g práškového cukru (ja používam trstinový) 2 vajcia 3dcl oleja 250g hladká pohánková múka (alebo polohruba klasická alebo špaldová) 1 prášok do pečiva 1 vanilka alebo esencia (nemusí byť) 2 PL kakaa 1 ČL škorice hrozienka ak máme a chceme tak môžu byť aj oriešky Lekvár (voliteľné - nemusí byť: kokos alebo čokoláda) POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám originál z normálnej polohrubej múky.rnPosledné roky som ho robievala zo špaldovej ale keďže muž teraz nemôže pšenicu, tak používam pohánkovú. Tú som ale zohnala len hladkú (na chuti to ale nič neubralo). A keďže je teraz cuketová sezóna tak ho spolu s muffinami robievam často.rnrnPostup je veľmi jednoduchý. rnStačí všetko zmiešať dokopy, vyliať na plech s papierom a piecť pri 180°C (ja používam klasický ohrev) a piecť cca 45 minút - treba skontrolovať špajlou v strede či sa to nelepí. Cukete to dlhšie trvá, hlavne keď je šťavnatá.rnPo upečení potrieme lekvárom (aký máme, taký dáme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína P. (Brenduska) ID 304093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Kakaová roláda s mascarpone krémom a ovocím BEZ MÚKYPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 70 g práškového cukru, 1 pol. lyžica kakaa, štipka soli. Krém: 250 g mascarpone, 2 pol. lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, ovocie podľa fantázie POSTUP PRÍPRAVY Rozdelíme žĺtka a bielka, do žĺtiek pridáme cukor a vymixujeme do penista, pridáme kakao a vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli. Na papier na pečenie vylejeme cesto a pečieme pri 200 stupňoch 10 min. Po upečení dáme cesto na mokrú utierku a pomaly stiahneme papier na pečenie. Hned zrolujeme a čakáme kým úplne vychladne. Krém: všetko vymiešame, natrieme na cestom poukladáme ľubovoľné ovocie, zvinieme a necháme v chlade aspon 3 hod. Na koniec posypeme práškovým cukrom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Vynikajúci trojfarebný cheescake :)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote. Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy. V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte. Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
![]() Maďarský guľáš s karlovarskou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks. POSTUP PRÍPRAVY Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou. Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Kysnutý pletenec/babka/ s medvedím cesnakom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g masla, 230 ml mlieka, 21 g droždia, 375 g hladkej muky 00, 1 lyžička cukru, 1,5 ČL soli, 1 vajce, medvedí cesnak, olivový olej, hrsť sušených rajčiat, syr /parmezan, grana padano, gran moravia -co chladnička dala/ POSTUP PRÍPRAVY Droždie posypať lyžičkou cukru a drevenou vareškou rozmiešať na kašičku, priliať polovicu mlieka izbovej teploty, zamiešať, prikryť utierkou a nechať vzísť kvások.Rozpustiť maslo, primiešať mlieko, vajce a vzniknutú zmes naliať do misy s múkou a soľou. Priliať aj kvások a vymiesiť hladké cesto. Nechať 20 minút odpočinúť.Zatiaľ si rozmixovať medvedi cesnak /asi 2 hrste/ s 2PL olivového oleja a sušenými paradajkami. Nakoniec pridať postrúhaný syr /množstvo podľa chute/.Cesto rozvaľkať na obdĺžnik, potrieť pripravenou zmesouv /može sa ešte posypať syrom/, stočiť do štrúdle a tú prekrojiť na polovicu, s tým ze koniec sa nedokrojí. Dve vzniknuté ćasti zapliesť a uložit do formy na chlebíček/vymazanej maslom a vysypanej strúhankou/rnCesta je celkom dosť, Ak máte formu 30cm dlhú tak to bude akurát a ak máte menšiu, môžete cesto rozdeliť ako ja.Nechať kusnúť asi 45-60minút.Piecť na 170C asi 40 minut. Tento chlieb je výborný podávať so syrom alebo len tak sám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.5.2020, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Skoricove osie hniezda od KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto:7 gramov sušeného droždia (alebo ½ kocky cerstveho), 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 3 PL cukru, 1 vanil. cukor, 1/4 hrnčeka oleja, 1/2 lyžičky soli, 1 vajíčko, 500 g hladkej múky (t.j. 2,5 hrnceka), ******Na náplň: 3/4 hrnčeka cukru, 3 lyžice mletej škorice, 125 g zmäknutého masla / margarinu na pečenie (cize 1/2 hery) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Droždie rozmiešame v teplom mlieku. Vo väčšej miske si zmiešame cukor, soľ, a múku. Všetko dobre premiešame a do celej zmesi pridáme droždie s mliekom, vajíčko a olej. Misku prekryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a necháme ho odpočívať 1,5 hodiny. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5 milimetrov. Na cesto natrieme náplň, ktorú sme si pripravili, kým cesto odpočívalo. Cesto zrolujeme a nakrájame na asi 3 centimetrové slimáky. Pečieme približne 20 minút na teplote 180°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie sotéPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia 500g, 2 cibule ,väčšia plechovka šampionov ,pohár zaváranej kápie ,kyslé uhorky ,soľ ,mleté čierne korenie ,smotana ,kečup ,vývar alebo bujon POSTUP PRÍPRAVY cibuľu nakrájame na kocky, kuracie prsia nakrájame na slížiky,uhorky na kocky,kapia je nakrájaná,šampióny sú tiež.Takže cibuľu orestujeme na oleji,potom pridáme kuracie prsia ,pridáme soľ a mčk, a dusíme cca 15 min.potom pridáme šampióny ,kapiu ,uhorky a kečup-zamiešame a podusíme chvíľu.Potom podlejeme vývarom alebo vodou a dam tam kocku bujónu.Necháme prevariť a pridáme smotanu.Znova prevaríme a hotovo.Podávame s ryžou.Ryžu robievam v trúbe a je výborná.Na jeden pohár ryže dávam pohár a pol vody. Ryžu orestujem na oleji a osolenú vodu dám variť zvlášť.Ked sa voda varí ,zalejem ryžu a dám do nej cibuľu napichanú klynčekami,aby pekne vonala a vložíme do trúby .Dávam na 250 st. - 18 minút .Ked je hotová ,vždy ju premiešam a ostane pekne nadýchaná.Cibuľu pred tým samozrejme vyberiem.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lukas M. (luik) ID 332742 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
![]() Prudko žravé cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 1/2 balíka cestovín, 2 kuracie prsia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, sušené oregano alebo bazalka, 1 smotana (na šľahanie alebo na varenie), 80 - 100 g Nivy, 3-4 ružičky brokolice POSTUP PRÍPRAVY Nasekáme cibuľu a necháme na oleji speniť. Pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia a necháme opekať asi 10 minút. Pridáme cesnak, bazalku alebo oregano, soľ a korenie podľa chuti. Zalejeme smotanou a necháme povariť. Do bublajúcej smotany pridáme nastrúhanú Nivu a necháme zhustnúť. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a varíme cca 4 minúty. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na tanier dáme porciu cestovín, pár ružičiek brokolice a prelejeme omáčkou s mäsom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 24.423 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2443 ďalšie >> |