končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Špenátové pirohy so syrovo-šampiňónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: Na cesto: 750g hrubej múky (môžeme zmiešať s pohánkovou ½ na ½) 1 vajce asi 2 dl vody štipka soli Na plnku: 1 balenie listového špenátu 2 mesiačiky cesnaku olej 1 cibuľu, štipka soli Na omáčku: Olej 1 cibuľu 1 syr Niva + karička v črievku (Bambinko a pod.) asi 1 – 2 dl mlieka 1 konzerva šampiňónov (malá) POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: Zo surovín na cesto umiesime cesto. Vodu prilievame opatrne. Ak už má správnu konzistenciu, nemusíme priliať všetku vodu, ak je riedke prisypeme múku. Dobre ho vypracujeme. Na doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 mm. Na polovicu kladieme kôpky plnky, preklopíme druhou polovicou, popritláčame a ostrôžkou narežeme úhľadné pirohy. Varíme v osolenej vode po vyplávaní asi 4 minúty. Zlejeme, opláchneme a na tanieri polejeme omáčkou. Plnka: Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľku. Vložíme mrazený špenát a dusíme, kým sa úplne nerozmrazí za stáleho miešania. Podusíme ešte asi 5 minút a pridáme pretlačený cesnak. Ešte chvíľu dusíme a osolíme. Dáme vychladnúť. Vychladnutý kladieme na rozvaľkané cesto. Omáčka: Na oleji podusíme cibuľku, nasypeme podrvený syr Niva a miešame, kým sa nerozpustí. Potom vložíme tavený syr a mlieko (môže byť aj smotana na varenie) a miešame, kým sa úplne nerozpustí a nie sú hrudky. Môžeme aj premixovať tyčovým mixérom. Na záver vložíme nadrobno pokrájané scedené šampiňóny. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou polejeme uvarené pirohy. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Bulharský šalát ako z BillyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dag diétnej salámy, zaváraná kapia - 15 dag, 1 cibuľa, lečo - 350 ml, 4 PL kečupu, 1 PL worčestru, 1/2 čl octu, 1-2 PL cukru, 1 konzerva zaváraných šampiňónov, 1 PL oleja, 1 čili paprička ( pre tých, čo majú radi pikantné - nemusí byť), soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 PL horčice. POSTUP PRÍPRAVY Salámu, kapiu a šampiňóny nakrájeme na rezančeky, lečo s kečupom asi 20 minút podusíme a prepasírujeme. dáme vychladnúť. Vychladnuté prepasírované lečo zmiešame s ostatnými surovinami a pridáme narezanú salámu, kapiu a šampiňóny. Premiešame a dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky, aby sa chute spojili. U nás má šalát veľký úspech, dúfam, že bude chutiť aj Vám. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 29.5.2016, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |