. .. .. .. .. .. .
. .

Špenátové pirohy so syrovo-šampiňónovou omáčkou - RECEPT 49442

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 90530 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Špenátové pirohy so syrovo-šampiňónovou omáčkou


[ recept č. 49442 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: Na cesto: 750g hrubej múky (môžeme zmiešať s pohánkovou ½ na ½) 1 vajce asi 2 dl vody štipka soli Na plnku: 1 balenie listového špenátu 2 mesiačiky cesnaku olej 1 cibuľu, štipka soli Na omáčku: Olej 1 cibuľu 1 syr Niva + karička v črievku (Bambinko a pod.) asi 1 – 2 dl mlieka 1 konzerva šampiňónov (malá)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Zo surovín na cesto umiesime cesto. Vodu prilievame opatrne. Ak už má správnu konzistenciu, nemusíme priliať všetku vodu, ak je riedke prisypeme múku. Dobre ho vypracujeme. Na doske vyvaľkáme asi na hrúbku 1 mm. Na polovicu kladieme kôpky plnky, preklopíme druhou polovicou, popritláčame a ostrôžkou narežeme úhľadné pirohy. Varíme v osolenej vode po vyplávaní asi 4 minúty. Zlejeme, opláchneme a na tanieri polejeme omáčkou.
Plnka: Na oleji popražíme nadrobno pokrájanú cibuľku. Vložíme mrazený špenát a dusíme, kým sa úplne nerozmrazí za stáleho miešania. Podusíme ešte asi 5 minút a pridáme pretlačený cesnak. Ešte chvíľu dusíme a osolíme. Dáme vychladnúť. Vychladnutý kladieme na rozvaľkané cesto.
Omáčka: Na oleji podusíme cibuľku, nasypeme podrvený syr Niva a miešame, kým sa nerozpustí. Potom vložíme tavený syr a mlieko (môže byť aj smotana na varenie) a miešame, kým sa úplne nerozpustí a nie sú hrudky. Môžeme aj premixovať tyčovým mixérom. Na záver vložíme nadrobno pokrájané scedené šampiňóny. Ešte chvíľu povaríme. Omáčkou polejeme uvarené pirohy.
Dobrú chuť.
<< svieži koláčik - ovocný | Špenátové pirohy so syrovo-šampiňónovou omáčkou | Traktor s postupom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu