končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená kukuricaPOTREBNÉ PRÍSADY Kukurica, maslo, soľ, alobal POSTUP PRÍPRAVY Odkedy som skúsila tento recept tak kukuricu už nevarím. Rúru dám vyhriať na 200 stupňov. Každú kukuricu zlomíme na polovicu. Ak je na nej šúpolie tak prerežeme a necháme, ak nie je, nevadí aj tak bude vynikajúca. Každý kúsok so šúpolím zabalíme do alobalu. Poukladáme do suchého pekáča. Vložíme do rúry a pečieme 30 minúť. Po uplynutí pol hodinky kukuričky otočíme a pečieme ďalších 30 minút. Hotové rozbalíme na každú dáme plátok masla a osolíme. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 31.8.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie maso s mrkvou a žemľovou knedľou - pečeňová a žlčníková diéta (bez tuku a bez žĺtka)POTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie chudé zadné 500 g (uvarené z polievky), na dusenú mrkvu: 2 veľké mrkvy, 1 PL hladkej múky, 1/4 malej cibule, soľ, na knedľu: 1 starší vodový rožok, 200 ml nízkotučného mlieka, 200 g hrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 2 bielky, soľ, maslo na vymastenie, šálky. POSTUP PRÍPRAVY Vhodné pri diéte bez tukov (povolené minimum masla resp. oleja pridať do hotového pokrmu a nevariť) a bez žĺtka (bielok sa neobmedzuje). Hovadzie maso si uvarím vopred, pridám zeleninu, soľ a mám zároveň polievku. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle, vložime do suchého hrnca a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a poprášime lyžicou múky. Ešte chvíľu opražíme a keď sa začne múka lepiť na hrniec zalejeme vodou, tak aby bola mrkva ponorená. Osolíme, prikryjeme a dusíme do makka. Suchý rožok si pokrájame na malé kocky a dáme do misky s mliekom, múkou a práškom do pečiva a spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Šálky vymastíme kúskom masla naplníme do 3/4 cestom, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme prikryté cca 30-35 minút. Po uvarení vyklopíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2017, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jednoduchá rýchla čínaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kuracie prsia, 2 vajíčka, solamyl, sojová omáčka, korenie na jemnú čínu, sáčok so zeleninou z instantnej čínskej polievky Vifon - kuracia (nemusí byť, ale dodá super chuť), chilli červený olej (ten tiež nie nutný ale tiež robí chuť), obyčajný olej, konzerva šampiňónov, 2 mrkvy, 1/2 mladého kalerábu, kúsok zeleru veľký asi ako pol mrkvy, mladá cibuľka (môže byť pór ale ten my nemáme radi) POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na prúžky, dáme do nádoby, pridáme vajíčka, solamyl, korenie na čínu podľa chuti, prisypeme 1/2 sáčku zeleniny z čínskej polievky, pokvapkáme sojovkou a chilli olejom. Dobre premiešame a necháme postáť. Zatiaľ si zeleninu nakrájame na tenké prúžky cca 3 cm dlhé, cibuľku/pór na kolieska. Na panvici poriadne rozohrejeme olej a pridáme mäso aj s marinádou, sprudka opekáme do červena a oddeľujeme jednotlivé kúsky od seba. opečené maso vyberieme a udržujeme v teple (hrniec s pokrievkou). Pridáme do panvice ešte trochu oleja, rozohrejeme ho a vložíme zeleninu (bez cibuľky a šampiňónov) a opražíme cca 3 minúty pričom zeleninu premiešavame (nemá byť uvarená skor chrumkavá), posypeme korením na čínu a zeleninou v sáčku (všetko podľa chuti), pokvapkáme sojovkou a chilli olejom, nakoniec pridáme cibuľku a šampiňóny a ešte krátko opražíme, podlejeme vodou (cca 1/2 šálky prevarenej horúcej) a pridáme vo vode rozmočený solamyl (cca 1 ČL) a krátko povaríme. Podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Trasená banánová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajíčka, 5 lyžíc polohrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru, 1 PDP, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 2 šľahačkové smotany (ja som dala RAJO), 2 vanilkové alebo čokoládové pudingy Dr. Oetker Olé, 1 dcl mlieka Na ozdobenie: nastrúhaná varová čokoláda, 2 banány, ovocie podľa chuti a sezóny POSTUP PRÍPRAVY Túto tortu som robila na malú oslavu. Chcela som niečo rýchle, banánové. Pozdával sa mi "trasený" krém ale nepasoval mi k banánom kompót. Tak som experimentovala bez neho. Cesto: Vyšľaháme 4 bielky s pár kvapkami citrónovej šťavy (šťava nemusí byť), vyšľaháme cukor so žĺtkami a 3 lyžicami vody. Pridáme striedavo múku premiešanú s práškom do pečiva a sneh. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Upečieme vo vyhriatej rúre, cca 18 minút pri 200 stupňoch ale každá rúra je iná. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí prerežeme a naplníme plnkou na ktorú nakrájame banány, zas plnka, prikryjeme vrchnou časťou. Pomažeme zvyšnou plnkou vrch a boky. Posypeme strúhanou čokoládou a ozdobíme ovocím. Ja som dala jahody a marhule, banány som nedávala lebo na vzduchu stmavnú. Plnka: Do misy nasypeme pudingy, vlejeme dobre vychladené šľahačkové smotany a mlieko. Ručným šľahačom vyšľaháme, ak je krém príliš hustý prilejeme mlieko a šľaháme do požadovanej hustoty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.6.2009, 7:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pečené kura pre začiatočníkov.POTREBNÉ PRÍSADY 2-3 ks kuracie prsia bez kosti, 1-2 ks kuracie stehná, olej, grilovacie korenie Kotányi (môžete dať aj iné napr. Provensálske), sójová omáčka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia rozdelíme na 3 časti a jemne vyklepeme, stehná rozdelíme v kĺbe. Na spodok malej okrúhlej misy z jenského skla nalejeme trochu oleja, posypeme grilovacím korením, soľou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Kuracie prsia a stehná postupne poriadne namáčame v tejto zmesi a ukladáme tak aby spodok tvorili kuracie prsia a na vrchu boli stehná s kožou. Stehná ešte jemne posypeme grilovacím korením a osolíme. Podlejeme 1 dcl vody, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 220-230 stupňov. Zapneme minútky na 45 minút a ideme preč, kurča si nevšímame. Po zazvonení vyberieme a kúsky len polejeme šťavou (nepodlievame vodou!). Znovu priklopíme a šupneme do rúry na ďalších 20 minút (kto chce môže si ho pripiecť odokryté). Dlho som hľadala spôsob ako sa dopracovať k dobrému kuriatku bez námahy a takto pripravené mäsko je naozaj mäkké, šťavnaté, jemné, výborne chutí a bez veľkej námahy. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 7.11.2011, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Babkina cibuľa (pre milovníkov cibule)POTREBNÉ PRÍSADY Na jednu porciu: maslo (alebo olej), 2 veľké cibule, 1 vajíčko, soľ POSTUP PRÍPRAVY Na masle si krátko opražíme na kocky pokrájanú cibuľu. Mierne osolíme podlejeme troškou vody a prikryté necháme 10 minút podusiť. Zamiešame vajíčko, necháme stuhnúť a odstavíme zo šporáka. K tomu si dáme čerstvý chlebík. Môžeme ozdobiť kečupom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.11.2008, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lístkové kvetinkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY lístkové cesto, džem/lekvár, vajíčko na potretie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 17.9.2017, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
Calzone GyrosPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 500 g múky (hl. a polohr.), 1 dcl teplej vody, 2 dcl piva, 2 PL oleja, 1 PL medu, 2 ČL soli, sáčok sušeného droždia, 1 ČL kypriaceho prášku. PLNKA: 600 g kuracie prsia, 3 veľké paradajky, 1 konzerva šampiňónov, korenie Gyros, podľa potreby soľ a olej PRÍLOHA: kyslá smotana, cesnak, soľ, uhorka, čínska kapusta POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja robím v robote čiže dám sypkú časť, premiešam a dolievam tekutiny vrátane medu. Cesto odložíme do pomúčenej misy, jemne posypemem múkou, prikryjeme a dáme na teplé miesto. PLNKA: Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, polejeme olejom, posypeme korením Gyros (podľa chuti) a odložíme do chladničky. Medzitým dáme do hrnca s vriacou vodou paradajky (šupku predtým narežem do malého krížika). Keď vidíme že sa už šupka oddeľuje, praská vyberieme do studenej vody. Ošúpeme, vyrežeme to škaredé po stonke a nakrájame na kocky. Rozohrejeme si wok, pridáme mäso z chladničky a sprudka opekáme do biela až do červena. Pridáme paradajky a šampiňóny, ak je treba dosolíme, prikryjeme a podusíme. Z cesta urobíme 4 bochníčky, vyvaľkáme do kruhu alebo do štvorca, naplníme zmesou (tak aby vo woku ostala nejaká šťava). Cesto preložíme na polovicu a okraje zahneme smerom hore. Potrieme olejom (alebo rozšľahaným vajíčkom) dáme na vymastený plech a šupneme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15 min. Po upečení zvyknem potrieť maslom a na chvíľu prikryjem utierkou. Podávame preliate šťavou a ako prílohu kyslú smotanu zmiešanú s pretlačeným cesnakom a soľou do ktorej sme nadrobno nakrájali uhorku a čínsku kapustu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 13.3.2009, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčový pre lenivých - základ podľa Eva T. (Evulqa)POTREBNÉ PRÍSADY 2/3 prísad na cesto podľa uvedeného receptu. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3958 POSTUP PRÍPRAVY Nechcelo sa mi babrať s 3 cestami tak som si to zjednodušila. Z prísad urobíme žlté cesto, 2/3 z neho dáme na plech vystlaný papierom. Do zvyšnej 1/3 pridáme červené potrav. farbivo a ružové cesto rozotrieme na žlté cesto. Upečieme. Cesto rozdelíme pozdĺžne na 3 časti a spojíme ako v základnom recepte (popichať, poliať, namazať). Ako polevu som použila hotovú punčovú polevu z prášku. Robila som ho dcére na meniny a úspech preveľký. Ďakujem Evke za recept. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 15.6.2008, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
La CucarachaPOTREBNÉ PRÍSADY Keby som len vedela ... POSTUP PRÍPRAVY Baby ak poznáte tento druh pizze (Prešovčanky určite) nemáte náhodou recept na toto cesto? Ja také dobré, nie je to klasické kysnuté ani to "krehké". My tú pizzu tak ľúbime a odsťahovali sme sa preč :(((. Tu si objednávame z vychválených pizzerií ale nie je to ono. Prosím prosím receptík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 7.2.2008, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |