. .. .. .. .. .. .
. .

Calzone Gyros - RECEPT 5771

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 6544 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Calzone Gyros


[ recept č. 5771 zo dňa  ]


Calzone Gyros


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500 g múky (hl. a polohr.), 1 dcl teplej vody, 2 dcl piva, 2 PL oleja, 1 PL medu, 2 ČL soli, sáčok sušeného droždia, 1 ČL kypriaceho prášku.
PLNKA: 600 g kuracie prsia, 3 veľké paradajky, 1 konzerva šampiňónov, korenie Gyros, podľa potreby soľ a olej
PRÍLOHA: kyslá smotana, cesnak, soľ, uhorka, čínska kapusta


POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Z uvedených surovín spracujeme cesto. Ja robím v robote čiže dám sypkú časť, premiešam a dolievam tekutiny vrátane medu. Cesto odložíme do pomúčenej misy, jemne posypemem múkou, prikryjeme a dáme na teplé miesto.

PLNKA: Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, polejeme olejom, posypeme korením Gyros (podľa chuti) a odložíme do chladničky. Medzitým dáme do hrnca s vriacou vodou paradajky (šupku predtým narežem do malého krížika). Keď vidíme že sa už šupka oddeľuje, praská vyberieme do studenej vody. Ošúpeme, vyrežeme to škaredé po stonke a nakrájame na kocky. Rozohrejeme si wok, pridáme mäso z chladničky a sprudka opekáme do biela až do červena. Pridáme paradajky a šampiňóny, ak je treba dosolíme, prikryjeme a podusíme.

Z cesta urobíme 4 bochníčky, vyvaľkáme do kruhu alebo do štvorca, naplníme zmesou (tak aby vo woku ostala nejaká šťava). Cesto preložíme na polovicu a okraje zahneme smerom hore. Potrieme olejom (alebo rozšľahaným vajíčkom) dáme na vymastený plech a šupneme do rúry vyhriatej na 220 stupňov na cca 15 min. Po upečení zvyknem potrieť maslom a na chvíľu prikryjem utierkou.

Podávame preliate šťavou a ako prílohu kyslú smotanu zmiešanú s pretlačeným cesnakom a soľou do ktorej sme nadrobno nakrájali uhorku a čínsku kapustu.
<< čerešnovy džem | Calzone Gyros | Tvarohové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (13.3.2009, 15:11)
(pl) (pl) (pl) no toto vyzera fantasticky... (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (jankap81) ID 31387 (27.12.2008, 19:46)
Tento receptik na calzone nema chybu,cesto je super, trosku som dala menej plnky na okraje, lebo som sa bala ze pretecie,ale drzi krasne, je super, uplne ako prave (neda sa porovnat z listkovo-cestovym, to je sice fajn, ale calzone by som to nenazvala). Dala som do plnky pol na pol aj bravcoe masko. Mnamka. (clamp)
Odporuuuuucam.
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (27.11.2008, 7:15)
(Y) (Y) (Y) túto dobrotu som robila včera. Cesto je vynikajúce. Len plnku som dala inú - na masielku som podusila cibuľu, pridala nakrájanú šunku, šampióny a kukuricu z konzervy. Podliala kečupom a troškou vody, ochutila mletým zázvorom a kari korením. Trošku podusila. Do vychladnutého som pridala nastrúhaný syr. Urobila som 8 kusov. Bolo to mňam, mňam (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.6.2008, 17:30)
tak toto vyzerá byť prudko jedlé, dúfam, že aj toto raz vyskúšam popri tých už asi 1000 receptov z MMB čo mám v pláne skúšať ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Miriam D. (Tili) ID 6544, mimibazar.sk/tili (15.6.2008, 18:32)
My sme to spraskali na posedenie. (zajic)
Inak je to inspiracia z Tesca, kde v krabici predavaju takuto zmes na gyros zapeceny v ceste . My to zboznujeme len je to dost draha zalezitost :-$ tak som skusila po domacky a (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu