. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Jana B. (livia123) ID 4682
mimibazar.sk/livia123
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.6.2006
Naposledy: 2.1.2024 0:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 80
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-tvarohový koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 180 g cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, citr. kôra, vanilk. cukor, 200 g polohr. múky, 1 pdp Krém: 33% šľahačka, stužovač šľahačky, 1 odtučnený tvaroh, citr. šťava, cukor, vanilk. cukor, malinový džem, maliny ( aj mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: 4 žltka vymiešame so 180 g cukru, pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, 200 g poloh. múky, 1 práš. do pečiva, 1 vanil. cukor, citr. kôru, sneh zo 4 vajec. Pečieme pri 170 st., až chytí cesto farbu a nelepí sa na špajlu.
Krém: vyšľaháme jednu 33% šľahačku so stužovačom, pridáme jeden odtučnený tvaroh ( lidl), cukor, vanilk. cukor podľa chuti, lyžicu malin. džemu a za hrsť malín ( lidl), citr. šťavu.
Korpus potrieme malinovým džemom, navrtsvíme plnku, posypeme nastrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové rožteky:))))



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 100 ml mlieka, 20 g droždia, 20 g kryštálového cukru, 350 g polohrubej múky, 1/2 čl soli, 150 g masla ( hery), 1 vajce . Plnka: 50 g kryštalového cukru, 2 PL medu, 1 balíček vanilkového cukru,1 čl citr. šťavy, 1 PL rumu, 200 ml vody, 200 g pomletých vlašských orechov, štipku škorice, cca 2 PL strúhanky.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme soľ, zmäknuté maslo (heru), vajce, vykysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto ( ak sa vám príliš lepí na ruky, pridajte ešte trošku múky). Necháme kysnúť asi 1 hodinku.
Do hrnca si dáme vodu povariť s cukrom a medom. Cca 5 minút. Po odstavení pridáme ostatné ingrediencie určené na plnku ( ak sa vám zdá plnka riedka, dotvorte ju strúhankou). Necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát , nakrájame na štvorčeky, na každý dáme lyžičku plnky. Štvorček zrolujeme a ohneme do tvaru polmesiaca. Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom, pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 25 minút.
Dobrú chuť:)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 25.9.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na prírodný spôsob.



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, cibuľa, vegeta, červené korenie, čierne korenie, olej, hladká múka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibuľu nahrubo nakrájanú, pridáme kuracie prsíčka a poopekáme. Pridáme podľa chuti vegetu, štipku čierneho korenia a č.papriky, zaprášime múkou a podlejeme vodou tak, aby prekryli prsíčka. Mäsko podusíme domäkka. Keď sú prsíčka mäkké, vyberieme ich a zvyšok šťavy rozmixujeme. Podávame s dusenou ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.11.2010, 11:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík od Marty G. (Egreska) ID 53992


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ďakujem, ozaj skvelý a jednoduchý receptík na chlebík. Pre lenivých :))))ako ja , chlebík za vás vymieša pekárnička.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja som dala pšenično-ražnú múku a namiesto rasce ľanové semienko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2010, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Vianočný karamelový likér.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 salko ( varené 2 hodiny ), 2 ks karamelového pudingu (prášok), 1 liter mlieka, cukor, rum...

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa návodu na sáčku uvaríme karamelový puding ( 1 liter). Vychladnutý puding zmixujeme spolu so salkom a pridáme rum ( množstvo rumu si pridajte podľa vlastnej chuti, to isté odporúčam s cukrom pri varení pudingu). Likér necháme dobre vychladiť a potom .........nedáte si pokoj pokiaľ bude likér vo fľaši ( osobná každovianočná skúsenosť:)))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.11.2009, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Horúce jabĺčko:)))



POTREBNÉ PRÍSADY

7 dcl jablkového džusu, 3 dcl vody, zmes korenia na varené víno, cukor/med.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme jablkový džús, vodu a korenie. Privedieme do varu, povaríme asi 1 minútku, odstavíme a necháme chvíľku korenie vylúhovať. Nápoj si doslaďte podľa chuti cukrom alebo medom. A dospelákom odporúčam riadnu kvapku rumu:))))Spojíte príjemné s užitočným, vy si pochutíte a váš byt prevoniate:)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.12.2010, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Banánový kokteil inak:))))



POTREBNÉ PRÍSADY

2 dcl dobre vychladeného mlieka, 1 banán, 1 lyžička arašidového masla, 2 lyžičky nutely ( ak nemáte po ruke nutelu, môžete ju nahradiť lyžičkou horkého kakaa a lyžičkou kryšt. cukru).

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu dobre vymixujeme a podávame vo vysokom pohári s hrubšou slamkou. Mňam:)))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 3.4.2010, 17:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Francúzsky slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g polohr. múky, 130 g nakrájaného masla, 100 g hnedého cukru, 1 čl oleja, 1 väčšie vajce alebo 2 malé vajcia. Plnka: 3 pl nasucho opraženej strúhanky, 700 g sliviek, 4 pl hnedého cukru, 50 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, masla, cukru, oleja a vajca vypracujeme cesto a necháme ho 20 minút odpočívať ( cesto je mastnejšie a konzistenciou mäkšie). Okrúhlu formu na koláč (moja má priemer 28 cm) vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme cesto (nevaľkáme, len dáme do stredu formy a rukou utľapkáme).
Posypeme strúhankou a pokladieme štvrtinky sliviek šupkou nadol. Na slivky položíme tenké plátky masla a posypeme hnedým cukrom. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme tortu cca 30 minút, kým sa slivky nepokryjú karamelom. Cesto chutí ako maslový keksík. Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.7.2009, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Čučoriedkový koláčik...



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 200 g prášk. cukru, 200 g polohr. muky, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, vanilkový cukor, prášok do pečiva, citr. kôra, 1 PL kakaa, cca 200 g čučoriedok.

POSTUP PRÍPRAVY

Žltka vymiešame s preosiatým práškovým cukrom, postupne pridávame teplú vodu a olej. Do tejto masy zamiešame múku, prášok do pečiva, citr. kôru, vanilkový cukor a vyšľahané bielka. 2/3 masy vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zbytku, teda 1/3 masy dáme kakao a pofrkáme prvé cesto, ktoré už máme na plechu. Navrch rozsypeme čučoriedky trochu obalené hladkou múkou, aby nám neklesli na spodok koláča. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na miernom ohni cca 20 minút. Koláčik je ľahučký, šťavnatý a nie je presladený. Prajem dobrú chuť. ( čučoriedky možno nahradiť aj iným ovocím)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie mäso na mandarínkach....



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g morčacieho príp. kuracieho mäska, 1 cibuľu, 1 konzervu mandarínok, 250 ml smotany na varenie, karí korenie, soľ, hl. múku, olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky alebo rezančeky pokrájané mäsko. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme karí korenie ( ja dávam dve kopcovité čajové lyžičky) a soľ. Podlejeme vodou a dusíme domäkka ( cca pol hodiny). Po udusení mäska pridáme na zahustenie smotanu s dvoma lyžicami hl.múky. Potom do omáčky vložíme scedené mandarínky, mierne zamiešame, aby sa úplne nerozpadli a omáčku odstavíme. Omáčka má byť chuťovo slano-sladká, ale pokiaľ máte radi sladšie, doporučujem omáčku dochutiť šťavou z mandarínok. Podávame s ryžou. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2009, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu