Jana B. (livia123) ID 4682 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Orechové rožteky:))))
[ recept č. 39882 zo dňa 11.5.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 100 ml mlieka, 20 g droždia, 20 g kryštálového cukru, 350 g polohrubej múky, 1/2 čl soli, 150 g masla ( hery), 1 vajce . Plnka: 50 g kryštalového cukru, 2 PL medu, 1 balíček vanilkového cukru,1 čl citr. šťavy, 1 PL rumu, 200 ml vody, 200 g pomletých vlašských orechov, štipku škorice, cca 2 PL strúhanky.
POSTUP PRÍPRAVY
Do vlažného mlieka s cukrom rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme soľ, zmäknuté maslo (heru), vajce, vykysnuté droždie a vypracujeme hladké cesto ( ak sa vám príliš lepí na ruky, pridajte ešte trošku múky). Necháme kysnúť asi 1 hodinku. Do hrnca si dáme vodu povariť s cukrom a medom. Cca 5 minút. Po odstavení pridáme ostatné ingrediencie určené na plnku ( ak sa vám zdá plnka riedka, dotvorte ju strúhankou). Necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát , nakrájame na štvorčeky, na každý dáme lyžičku plnky. Štvorček zrolujeme a ohneme do tvaru polmesiaca. Rožteky potrieme rozšľahaným vajíčkom, pokladieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť:))) |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.5.2011, 15:14) |
idem na ne,mňamky,mňam.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (12.5.2011, 11:03) |
už aj si ho idem vytlačiť....slinky sa mi zbiehajú...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.5.2011, 20:35) |
Janka veľmi sa ti vydarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana B. (livia123) ID 4682 (11.5.2011, 21:50) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |