
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
CHUŤOVKY |
![]() ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY (Ak máte stroj - pekáreň na chlieb, napíšte, pridám recept.) Ďakujem za záujem, tu je recept: 350 ml mlieka (niekedy dávam 300 ml mlieka a 50 ml acidka), 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu (môže byť aj jablčný, no ja dávam obyč), 2 lyžice oleja (môže byť aj olivový, dávam taký, ktorý mi práve padne do ruky :), 350 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky (kupujem v Kauflande), 50 g ražnej múky (tiež z Kauflandu), 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, ľanové semienka, rasca, bazalka, oregano, majorán (podľa toho, komu čo chutí) ---- Pekáreň zn. Bifinett (z Lidlu - to je zároveň "recept" pre Eriku :), program základný, na 1 kg chleba, tmavá kôrka. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávam do nádoby presne v takom poradí ako sú uvedené. Mlieko zvyčajne zohrievam, ale nie je to nutné. Semienka a bylinky možno dať hneď na začiatku alebo po pípnutí, ja dávam asi 2 lyžice slnečnice, 1 lyžicu ľanu, 1 lyžičku (niekedy aj menej ) rasce, asi 1-2 lyžičky byliniek (najčastejšie bazalku a oregano). Cesto vždy obzriem (lebo niektoré suroviny už dávam od oka :), ak sa mi zdá, že je príliš tuhé, prilejem trocha mlieka, celkovo je chlieb lepší keď je cesto tak stredne husté :). Po poslednom miesení vyberám háky, po upečení hneď vyberám nádobu z pece, po asi 10-15 minútach sa chlebík dá v pohode vyklopiť z nádoby. Zabalený v čistej utierke ho na mriežke nechám vychladnúť, vychladnutý ho nakrájam (to nemusíte, len môj manžel to nerád robí :)) a dám do mikroténového sáčku. Zjeme ho za 2-3 dni, ale ak nie, tak na 4. deň je už tvrdší. Pekáreň mám vyše roka, vyskúšala som viacero receptov, dospela som k tomuto, chutí nám najviac. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 6.11.2009, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() LokšePOTREBNÉ PRÍSADY (Prosím, ak niektorá viete ako sa pripravujú zemiakové lokše, také aké sa predávajú k husacine na práve prebiehajúcich vinobraniach ..... Ďakujem.) POSTUP PRÍPRAVY Tak som použila Ankin recept, konkrétne u mňa 700 g zemiakov (váha uvarených a ošúpaných) a 140 g hladkej múky. Nemala som správny šmalec, tak som ho nahradila kompromisom: nahriatá bravčová masť + olivový olej + jeden strúčik pretlačeného cesnaku). Chutili tak ako majú :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 13.9.2013, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |