. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389
Oblasť: Myjava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.8.2011
Naposledy: 22.7.2014 15:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 105
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

TORTY

Narodeninová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Manželovi k narodeninám - ultra čoko torta s čoko krémom . Bola výborná .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.2.2012, 6:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nikuške k 21. narodeninám


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus - mramorový Plnka - ananásová + banány

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Dezert pre pánov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčový bôčik , soľ , cesnak , mletá paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Pretlačený cesnak + soľ + paprika - zmiešame .
Uvarený , ešte horúci bôčik natrieme cesnakovou hmotou .
Je to naozaj skvelý dezert . Veľmi chutí .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.1.2012, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiakovo - mrkvové pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg okrájaných zemiakov , 400 g mrkvy , 1 kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky + mrkva - uvaríme . Scedíme , rozmixujeme . Pridáme soľ + kyslú smotanu . Vymiešame .
Pyré je veľmi chutné a zdravé .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Sirup z topinambura



POTREBNÉ PRÍSADY

1 dávka - 250 g hľúz topinambura , 250 g prírodného hnedého cukru .

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené hľúzy postrúhame na antikorovom strúhadle - do sklenej nádoby - zasypeme cukrom .
Prikryjeme utierkou - na 2 hodiny .
Hmotu premiestnime do sklenej nádoby - uzatvorime a necháme v chladničke odstáť - 2 dny .
Cez plátno pretlačíme , zahrejeme na bod varu - miešame 10 minút .
Skladujeme v tme a chladu - napr. v chladničke .
Ja som urobila sirup z 1,5 kg hľúz - približne 0,8 l sirupu .
Odpad som nevyhodila - upiekla som klasický koláč s postrúhanými jablkami - pridala som od oka tejto hmoty + hrozienka , oriešky , mandle , marhule - je vynikajúci . Vyčítala som , že túto hmotu je možné pridať do cesta na palacinky alebo lievance ......
( Na vylisovanie som použila mlynček na ríbezľovú šťavu ) .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2012, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Topinambura a jej liečivé účinky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

TOPINAMBUR – biokultúra 21. storočia
Topinambur (Helianthus tuberosus, sladký alebo židovský zemiak, jeruzalemský artičok) je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky 1-5 m. Patrí do čeľade astrovitých, jej nadzemná časť je veľmi podobná slnečnici, na mohutnej, niekedy rozkonárenej stonke rozkvitajú na jeseň žlté kvety. Podzemná časť – hľuzy, sú podobné zemiakom, majú však odlišnú chuť. Pochádza zo Severnej Ameriky, kde aj v súčasnosti v blízkosti Veľkých jazier divé odrody topinambura zaberajú veľké plochy. Prvé hromadné zoznámenie s touto kultúrou nastalo pri tragickej udalosti a je spojené s objavením a osídlením kanadského pobrežia. Počas veľkého sucha v roku 1612 nastal hlad a len hľuzy topinambura zachránili život novousadlíkov. Do Európy, Francúzska, priviezli rastlinu francúzski námorníci v roku 1605. Názov topinambur vznikol podľa indiánskeho kmeňa Tupinamba. Vďaka svojim chuťovým a liečivým účinkom sa táto rastlina rýchlo rozširovala po celej Európe.
Tri tisícročia pozná človek topinambur a oddávna ho lákala unikátna životná sila rastliny, umožňujúca jej prežiť v extrémnych podmienkach vonkajšieho prostredia a dávať oveľa väčšiu úrodu v porovnaní s inými rastlinami.
Súčasnosť objavuje vlastnosti tejto takmer zabudnutej rastliny, ktorá by mala byť súčasťou kuchyne, zaoberajúcej sa zdravou výživou.
Od iných druhov zeleniny sa topinambur odlišuje unikátnym sacharidovým systémom na podstate fruktózy a jej polymérov: fruktooligosacharidov a inulínu.
INULÍN
je jedinečný prírodný polysacharid, ktorý sa skladá z 95% fruktózy.
Okrem inulínu obsahuje topinambur aj ďalšie biologicky aktívne látky, minerálne látky – železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2012, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

České koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice .
Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť .
Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka .
Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníkový stromček


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníkový svietnik pre švagra


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

medovníkové cesto + kvalitná klobása + samozrejme sviečka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.11.2012, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníkový svietnik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý , ale milý .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu