končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
TORTY |
NarodeninováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Manželovi k narodeninám - ultra čoko torta s čoko krémom . Bola výborná . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 6.2.2012, 6:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nikuške k 21. narodeninámPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Korpus - mramorový Plnka - ananásová + banány OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2012, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Dezert pre pánovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčový bôčik , soľ , cesnak , mletá paprika POSTUP PRÍPRAVY Pretlačený cesnak + soľ + paprika - zmiešame . Uvarený , ešte horúci bôčik natrieme cesnakovou hmotou . Je to naozaj skvelý dezert . Veľmi chutí . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 10.1.2012, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zemiakovo - mrkvové pyréPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg okrájaných zemiakov , 400 g mrkvy , 1 kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Očistené zemiaky + mrkva - uvaríme . Scedíme , rozmixujeme . Pridáme soľ + kyslú smotanu . Vymiešame . Pyré je veľmi chutné a zdravé . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Sirup z topinamburaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dávka - 250 g hľúz topinambura , 250 g prírodného hnedého cukru . POSTUP PRÍPRAVY Očistené hľúzy postrúhame na antikorovom strúhadle - do sklenej nádoby - zasypeme cukrom . Prikryjeme utierkou - na 2 hodiny . Hmotu premiestnime do sklenej nádoby - uzatvorime a necháme v chladničke odstáť - 2 dny . Cez plátno pretlačíme , zahrejeme na bod varu - miešame 10 minút . Skladujeme v tme a chladu - napr. v chladničke . Ja som urobila sirup z 1,5 kg hľúz - približne 0,8 l sirupu . Odpad som nevyhodila - upiekla som klasický koláč s postrúhanými jablkami - pridala som od oka tejto hmoty + hrozienka , oriešky , mandle , marhule - je vynikajúci . Vyčítala som , že túto hmotu je možné pridať do cesta na palacinky alebo lievance ...... ( Na vylisovanie som použila mlynček na ríbezľovú šťavu ) . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2012, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Topinambura a jej liečivé účinkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY TOPINAMBUR – biokultúra 21. storočia Topinambur (Helianthus tuberosus, sladký alebo židovský zemiak, jeruzalemský artičok) je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky 1-5 m. Patrí do čeľade astrovitých, jej nadzemná časť je veľmi podobná slnečnici, na mohutnej, niekedy rozkonárenej stonke rozkvitajú na jeseň žlté kvety. Podzemná časť – hľuzy, sú podobné zemiakom, majú však odlišnú chuť. Pochádza zo Severnej Ameriky, kde aj v súčasnosti v blízkosti Veľkých jazier divé odrody topinambura zaberajú veľké plochy. Prvé hromadné zoznámenie s touto kultúrou nastalo pri tragickej udalosti a je spojené s objavením a osídlením kanadského pobrežia. Počas veľkého sucha v roku 1612 nastal hlad a len hľuzy topinambura zachránili život novousadlíkov. Do Európy, Francúzska, priviezli rastlinu francúzski námorníci v roku 1605. Názov topinambur vznikol podľa indiánskeho kmeňa Tupinamba. Vďaka svojim chuťovým a liečivým účinkom sa táto rastlina rýchlo rozširovala po celej Európe. Tri tisícročia pozná človek topinambur a oddávna ho lákala unikátna životná sila rastliny, umožňujúca jej prežiť v extrémnych podmienkach vonkajšieho prostredia a dávať oveľa väčšiu úrodu v porovnaní s inými rastlinami. Súčasnosť objavuje vlastnosti tejto takmer zabudnutej rastliny, ktorá by mala byť súčasťou kuchyne, zaoberajúcej sa zdravou výživou. Od iných druhov zeleniny sa topinambur odlišuje unikátnym sacharidovým systémom na podstate fruktózy a jej polymérov: fruktooligosacharidov a inulínu. INULÍN je jedinečný prírodný polysacharid, ktorý sa skladá z 95% fruktózy. Okrem inulínu obsahuje topinambur aj ďalšie biologicky aktívne látky, minerálne látky – železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2012, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
České koláčePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesto robím od oka - sú to koláče , ktoré mi pripomínajú domov a všetko s ním spoločné . 1 kg hladkej výberovej múky , asi 10 PL kryšt. cukru , kvasnice - väčšie balenie , 3 žĺtka, vanilínový cukor , 0,5 l mlieka - možno aj viac , olej - 1,5 - 2 dl oleja , majolka - zhruba 3- 4 PL - cesto je jemné , soľ . Plnka : 2 tvarohy , žĺtko , hrozienka , citronová kôra , práškový cukor , vanilínový cukor . Posýpka : polohrubá múka + práškový cukor + van. cukor + maslo POSTUP PRÍPRAVY Kvások : vlažné mlieko + cukor + kvasnice . Všetky prísady zmiešame , pridáme kvások - necháme asi 1 hodinu vykysnúť . Z cesta si robím malé gulôčky , do vnútra dám tvaroh , do stredu nahor slivkový lekvár , potriem vajíčkom a posypem posýpkou . Nechám na plechu asi 15 minút a pečiem . Sú výborné . Pečiem ich podľa maminky , ktorá tiež cesto robila vždy len tak od oka . Cesto nesmie byť tuhé ani riedke . Podľa toho aj množstvo mlieka . Želám príjemné pečenie . Je to naozaj pravý česko - moravský recept . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 22.2.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníkový stromčekPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníkový svietnik pre švagraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY medovníkové cesto + kvalitná klobása + samozrejme sviečka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 24.11.2012, 6:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medovníkový svietnikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduchý , ale milý . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |