končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 272 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,28 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
MARHULOVY DZEM*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY * POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 7.7.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ALMA PAPRIKA*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY alma paprika,deko,soľ,cukor,ocot,voda POSTUP PRÍPRAVY nálev robím taký istý ako pri uhorkách,len na vrch dávam za lyžičku oleja a sterilizujem 10-15 minút od bodu varu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (14) posledné: 2.7.2012, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BARANIE ROHY*****POTREBNÉ PRÍSADY baranie rohy,deko,ocot cukor,soľ,voda,olej POSTUP PRÍPRAVY Nálev dávam taký istý ako pri uhorkách,len nakoniec do každého pohára pridám asi za lyžičku stolového oleja.Sterilizujem 15 minút od bodu varu. Sú výborné ako príloha. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 12.8.2018, 17:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KURIATKA V OCTOVOM NALEVE*****POTREBNÉ PRÍSADY kuriatka,deko,cukor,ocot,voda,mrkva,cibuľa,kôpor POSTUP PRÍPRAVY Kuriatka očistíme,oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode.Do pohárikov dáme trocha kôpru,mrkvy a cibule,pridáme kuriatka,troška potlačíme a zalejeme nálevom.Zaviečkujeme a sterilizujeme pol hodiny. Nálev som robila podľa toho,čo je na obale od DEKA,len som pridala 8 pl kryštálového cukru. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.7.2010, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
CICEROVO_KUSKUSOVY SALAT _SO ZELENINOU*****POTREBNÉ PRÍSADY kuskus,bujon,cícer,paradajky,paprika,uhorka,cibuľka,paprika,soľ,olej,ocot POSTUP PRÍPRAVY Cícer uvaríme,kuskus upravíme podľa návodu,zeleninu pokrájame.Ochutíme octom,olejom a soľou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2010, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KURIATKA V SLANOM NALEVE*****POTREBNÉ PRÍSADY Kuriatka,soľ,voda POSTUP PRÍPRAVY Kuriatka očistíme,poriadne opláchneme,väčšie napárame,malé necháme vcelku.Naplníme do pohárov,troška potlačíme.Na horčicový pohár dáme 1čl kopcovitú soli,zalejeme studenou vodou ,zaviečkujeme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu. Hotové vyberieme z hrnca,dotiahneme viečko,ak je treba,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. Používame do polievok a pod mäso,len menej solíme. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.7.2010, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CELOZRNNE ZEMLE A BOCHNICKY*****SO SEMIACKOMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladká múka špeciál,20 dg tmavá celozrnná múka,20 dg grahamová múka,2 pl soľ,a čl cukor,2 pl celá rasca,2 pl sezamové semiačko,1 kocka droždia,3 stredné zemiaky, vlažná voda podľa potreby na posypanie:sezam,tekvicové a slnečnicové semiačko,ľanové semiačko POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme vo vode.Necháme trocha vychladnúť.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,cukor,rascu a sezam,rozmrvíme droždie.Do zmesi cez sitko scedíme vodu zo zemiakov a pretrieme uvarené zemiaky.Poriadne premiesime,aby vzniklo hustejšie cesto.Zo špeciál múky si necháme asi 15-20 dg bokom,tú použijeme pri robení bochníčkov na podsýpanie.Vodu tiež pridáme podľa potreby.Cesto necháme 2 hodiny kysnúť.Hotové cesto preklopíme na dosku,ktorú sme vysypali múkou a rozdelíme.Mne vyšlo 16 žemlí a 8 bochníkov.Vytvarované dáme na plech vyložený papierom na pečenie -3 plechy-necháme podkysnúť(10 minút),potrieme studenou vodou,posypeme semiačkom a dalších 10 minút cesto odpočíva.Vkladáme do vyhriatej rúry.Pečieme pri 200 st-10 minút,potom znížime na 170 a dopekáme asi 5-7 minút. Ja upečené prikryjem mokrou vyžmýkanou utierkou,aby troška zmäkli. Dodám aj foto,ak sa mi podarí z mobilu,lebo mám pokazenú kartu z foťaku. Ale vraj sú výborné-pochvala od polovičky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 27.6.2010, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
BYCIE ZLAZY_NA BELEHRADSKY SPOSOB*****POTREBNÉ PRÍSADY Byčie žľazy,cibuľa,paprika,paradajky,kečup,olej,soľ,mleté čierne korenie,červená paprika,cesnak,chilli paprička,voda-vývar POSTUP PRÍPRAVY Byčie žľazy rozkrojíme,vykrojíme prieduchy a sparíme vriacou vodou. Prekrojíme na polovice a pokrájame na plátky.Cibuľu nakrájame na drobno,speníme na oleji,pridáme plátky žliaz a červenú papriku a orestujeme.Papriku pokrájame na rezance,paradajky na plátky,pridáme k orestovanému základu,osolíme a okoreníme,šupneme 2-3 lyžice kečupu.Podlejeme vriacou vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka.Môžeme dochutiť cesnakom,prípadne chilli papričkou.Sťavu zredukujeme,nezahusťujeme múkou. Podávame s čerstvým chlebom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 27.6.2010, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
MATOVY SIRUP*****POTREBNÉ PRÍSADY Mäta,kryštálový cukor,kyselina citronová POSTUP PRÍPRAVY Do 5 litrového pohára dáme oplachnutú mätu-celé stonky-a zalejeme prevarenou vychladnutou vodou.Necháme vylúhovať 24 hodín.5 kg cukru zalejeme 2 l vody a necháme zovrieť.Miešame,kým sa cukor nerozpustí.Mätový výluh precedíme,pridáme cukrový roztok a 100 gr kyseliny citronovej.Zohrejeme a plníme do čistých fliaš. Pre istotu som sterilizovala 20 minút od bodu varu. Mne z tohto množstva vyšlo 7 litrov sirupu krásnej zlatistej farby a mätovej chute. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.9.2015, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
KVASAK_NA HORUCE LETO_MOJEJ BABKY*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uhorky,kôpor,soľ,voda,konček čierneho chleba POSTUP PRÍPRAVY Do 5 litrovej fľaše dáme umyté, prekrojené uhorky,vložíme umytý kôpor-nešetríme,zalejeme prevarenou vychladenou vodou,pridáme toľko soli,aby sme cítili,že je voda slaná.Nakoniec vložíme konček čierneho chleba-starší podporí kvasenie.Zakryjeme servítkou a dáme vykvasiť na okno.Trvá to asi 5-7 dní,záleží od teploty.Uhoriek stačí 4-5 kusov,kôpor má byť aj s kvetom,nielen vniatka. Po vykvasení odložíme do pivnice alebo chladničky .Precedený a vychladený je výborný na zahasenie smädu. Babka ho robievala do súdka na kapustu a mávala ho v pivnici.Bol to taký dedinský nápoj bohov,slaný a s vôňou kôpru. Ach ,tá moja sentimentalita. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2010, 0:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 272 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,28 ďalšie >> |