. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 110 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

POLIEVKY

polievka z jedlých gaštanov



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg jedlých gaštanov (ja som mala z konzervy predvarené), 100g cibule, 100g oravskej slaniny, 15g údeného salámu, 1/2 l zeleninového vývaru - príp. viac - podľa potreby, 200 ml šľahačkovej smotany, bobkový list, klinček (y), 1/2 škoricovej tyčinky (ja som dala len mletú).

POSTUP PRÍPRAVY

Gaštany 15 min variť, aby sa dali oľúpať. Nie všetky naraz vybrať, ale pojednom, lebo po vychladnutí za zle šúpu. To je najhoršia časť, ale sa vyplatí.

Cibuľu na oleji opiecť, pred dopečením pridať slaninu, salám a j to opiecť. Pridať gaštany, zeleninový vývar, škoricovú tyčinku, bobkový list a variť 30 minút. Potom prepasírovať, či rozmixovať na krémovitú konzistenciu (predtým ale VYBRAŤ ŠKORICU A BOB.LIST!!!!).

Následne pridať šľahačkovú smotanu, pár minút nechať povariť a podávať!!!!!!!

jedna z mojich najobľuubenejších...CHUŤ JE AKO BÁSEŇ, ODPORÚČAM VEĽMI!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta C. (Anet_007) ID 67403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slávnostné gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 4 vajcia - 6 PL kryštálového cukru * cesto je na malý plech!!!! - 100 ml oleja * na klasický plech dvojitá dávka cesta!!! - 6 PL polohrubej múky - 1 PL kakaa - 1 prášok do pečiva Plnka - 1 Zlatý klas - 300 ml mlieka - 125 g rastlinného tuku - 125 g masla - 3 PL práškového cukru - 250 g gaštanové pyré Karamelová šľahačka - 4 PL kryštálového cukru - 300 ml mlieka - 2 šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do predohriatej rúry.
Zo zlatého klasu a mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Spolu vymiešame rastlinný tuk, maslo, práškový cukor a gaštanové pyré. Do zmesi vmiešame puding.
Na ozdobenie pripravíme karamelovú šľahačku. Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme. Zalejeme studeným mliekom a miešame, kým sa karamel celkom nerozpustí a necháme vychladnúť. Do mlieka dáme šľahačky a poriadne vymiešame. Šľahačku dáme na plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana H. (1janulka1) ID 24542 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

150 g varených gaštanov, 280 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor. Čokoládová poleva: 70 g práškového cukru, 2 lyčice vody, 50 g čokolády varíme do zhustnutia.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené pretlačené gaštany zmiešame s práškovým aj vanilkovým cukrom. Na doske vyvaľkáme a povykrajujeme hviezdičky. Plech vymastíme rozpusteným maslom, hviezdičky naň poukladáme a upečieme. Upečené pospájame lekvárom po dve a polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Renata V. (renkalienka) ID 9372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Gaštanová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g gaštanovej masy, 80g masla, 100g vanilky, 1 dcl mlieka, 1 PL rumu. Plnka: 100g čokolády, 100g práškového cukru, 100g masla. 4okoládu rozpustiť, zmiešať s cukrom, chladnúce vyšľahať s maslom.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesiť, dať na čistú vlhkú utierku, rozotrieť, natrieť plnkou, zrolovať, potrieť plnkou, dať do chladu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renata V. (renkalienka) ID 9372 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

GAŠTANOVÉ KOCKY s karamelovou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškóta: 4 vajcia, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 dl oleja, 1 PL kakaa, 1 kypriaci prášok do pečiva. Plnka: 100g masla, 3-4 PL práškového cukru, 1 kocka (250g) gaštanového pyré, 1 Zlatý klas, 2,5 dl mlieka. Šľahačka: 4 PL kryštálového cukru, 3 dl mlieka, 2 práškové šľahačky, 1 stužovač šľahačky (namiesto mlieka a práškovej šľahačky môžeme použiť aj 3 dl šľahačkovej smotany). Uvedené množstvo je na malý plech (25x35cm).

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, kakao, múku a prášok do pečiva. Vymiešané cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme cca 20min. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame maslo, cukor a gaštanové pyré. Spojíme s pudingom a premiešame. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus. Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom, povaríme a necháme vychladnúť. Potom zmiešame so šľahačkami, stužovačom a dotuha vyšľaháme. Hotovou šľahačkou potrieme zákusok, ozdobíme podľa vlastnej fantázie...ja som len posypala kakaom.

Recept je veľmi jednoduchý, rýchly, bez váženia surovín... :-) a kocky fantastické pre tých, ktorí milujú gaštany a karamel............. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2017, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Gaštanové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto-4vajcia,6lyžíc kryštálového cukru,100ml oleja,6lyžíc polohrubej múky,1lyžica kakaa,1prášok do pečiva Plnka-1zlatý klas,300ml mlieka,125g rastlinného tuku,125g masla,3lyžice práškového cukru,250g gaštanové pyré Šľahačka-4lyžice kryštálového cukru,300ml mlieka,2šľahačky v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vymiešame do penista,postupne pridávame olej,múku,kakao a prášok do pečiva.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k vymiešaným žĺtkam.Upečieme na plechu vystlaným papierom.Zo Zlatého klasu a z mlieka uvaríme hustú kašu a necháme ju vychladnúť.Spolu vymiešame tuk,maslo,pyré a cukor.Po vychladnutí kaše pridáme k vymiešanej maslovej hmote.Do hrnca dáme cukor a na miernom ohni ho skaramelizujeme.Zalejeme studeným mliekom a miešame,kým sa karamel celkom nerozpustí.Karamel necháme vychladnúť a zamiešame doň práškové šľahačky a dobre vyšľaháme.Na upečené cesto natrieme krém a na krém šľahačku.Prajem príjemné maškrtenie je naozaj vynikajúci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

katka k. (katy30) ID 84570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Valentínske gaštanové srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g hladkej múky, 80g práškového cukru, 1žĺtko, 100g margarínu, 100g gaštanového pyré, 2PL rumu. Ozdoba: práškový a vanilkový cukor, alebo čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a odložíme na hodinu do chladničky. Vychladnuté vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm a povykrajujeme srdiečka. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre 170 C upečieme. Čas pečenia 10 až 12 minút. Teplé obalíme v práškovom a vanilkovom cukre alebo vychladnuté máčame v čokoládovej poleve a ozdobíme. Dávka je asi na 30-35 kusov, ja som robila dve dávky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.8.2016, 22:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Nebeské rezy s gaštanovým pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO : 200 g polohrubej múky,150 g práškového cukru,4 vajcia,10 lyžíc oleja,10 lyžíc horúcej vody,pol prášku do počiva. KREM : 7,5 dl mlieka,3 vanilkové pudingy,150 g cukru,2 kyslé smotany,1 balík piškot,káva,2 balenia gaštanové pyré

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO : žltky vymiešame s cukrom pridáme olej vodu múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov.Pečeme na plechu vymastenom a vysypanom múkou.Vychladnuté potreme lekvárom ja som dala višnový.
KREM : V mlieku rozmiešame puding aj cukor a uvaríme.Po vychladnutí vmiešame kyslú smotanu a gaštanové pyré.
Na cesto natreme trocha plnky nato poukladáme piškoty namáčane v káve.Potom nato dáme zvyšní krém a navrch ešte vyšlahanú šlahačku.Posypeme čokoládou alebo čím chcete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Kristína P. (kristina0183) ID 18761 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.11.2014, 19:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanové pletence



POTREBNÉ PRÍSADY

200g gaštanového pyré; 50g práškového cukru; 100g hladkej múky; 100g masla; 2 polievkové lyžice rumu; štipka soli; 2 žĺtky; kryštálový a vanilkový cukor na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

1; Na doske zmiešame gaštanové pyré s cukrom, múkou, maslom, rumom, jedným žĺtkom a so soľou. Vymiešame cesto zabalíme do fólie a na hodinu dáme do chladničky.
2; Z vychladeného cesta odkrajujeme rovnako veľké kúsky, ktoré dlaňou vyvaľkáme na šúlance dlhé asi 10 cm a hrubé 0,5 cm. Každý preložíme v polovici a zatočíme.
3; Pletenec potrieme žĺtkom a v rúre vyhriatej na 175 C pečieme asi 15 až 20 minút. Ešte teplé pletence obalíme v zmesi kryštálového a vanilínového cukru.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katarína *. (kacena1) ID 3623 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.12.2008, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

GAŠTANOVÉ GUĽOČKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: ½ kg gaštanového pyré (2 kocky), 150 g detských piškót, 150 g práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 125 g masla, 1 balíček olúpaných mandlí na ozdobenie, pár kvapiek rumu, Poleva: 100 g čokolády, 40 g stuženého tuku, 1 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Gaštanové pyré zmiešajte s pomletými detskými piškótami a maslom. Pridajte práškový a vanilkový cukor. Hmotu odložte do chladu asi na 2 hodiny.
Rukami tvarujte guľôčky s priemerom asi 2,5 cm a ukladajte na mastný papier na pečenie.
Pripravenou polevou oblievajte každú guľôčku tak, že malou lyžičkou nalejte polevu zvrchu, aby nerovnomerne stekala. Spodná časť ostane bez polevy. Na vrch každej guľôčky vložte olúpanú mandľu. Servírujte v malých papierových košíčkoch.
MALÝCH GUĽôČOK SME TENTO ROK NAROBILI 58 KUSOV!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.2.2010, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 110 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu