končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,36 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Pečené pstruhy.POTREBNÉ PRÍSADY Pstruhy,maslo,citrón,soľ,červenú papriku,zemiaky,korenie na pečené zemiaky. POSTUP PRÍPRAVY Umyté pstruhy nasolíme a zvrchu aj opaprikujeme.Do vnútra dáme plátky masla a koliečko citrónu.Väčšie zemiaky riadne umyjeme a dáme na 10 minút do mikrovlnky.Len tak na sucho bez vody.Potom zemiaky prekrojíme a pokoreníme korením na pečené zemiaky.Poukladáme na plech vedľa pstruhov,trošilinku podlejeme olejom a málinko aj vodou.Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 180°C asi 20 minút. Pstruhy sú fakt vynikajúce,aj keď niesú pokorenené korením na ryby.To korenie kazí celkovú chuť rybieho mäska.Dúfam,že Vám bude chutiť tak ako nám včetne nášho malého dvojročného synčeka.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 19.12.2016, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos so smaženými fazulovými strukmi a holandskou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 filety z lososa * maslo *korenie na ryby * sol OMACKA: 5 zltkov * 300 ml studeneho masoveho vyvaru * stava z 1/2 citrona *100 g masla * sol, * korenie fazulove struky... POSTUP PRÍPRAVY Najprv si teda pripravime omacku,ktora priznam sa ma trosku potrapila..kedze som asi dala viac ako 300 ml vyvaru,nechcela mi zhustnut...nakoniec som je teda musela "poslovenstit",kedze som ju musela zahustit solamylom...ale nakoniec vsetko dobre dopadlo,kedze chutovo bola uzasna:) Takze,do mensieho hrnca si rozklepneme zltky,a metlickou ich rozslahame..potom hrniec postavime do dalsieho hrnca s teplou vodou,a do zltkou postupne zaslahavame studeny vyvar,takto musime vydrzat aspon 10 minut,pricom vodu v hrnci stale zahrievame,ale iba pod bod varu...Potom hrniec dame bokom,zmes osolime,okorenime bielym korenim,a prilejeme cittronovu stavu..nakonec este zaslahame studene maslo,pokrajane na kocky..omacka by mala pekne zhustnut..ak sa tak nestane,tak pomoze asi uz len stary dobry solamyl:) Fazulove struky si umyjeme,a rozkrajame na polovicky,vlozime na 5 minut do vriacej osolenej vody..scedime,a nechame vychladnut...odoberieme si jedno bielko z tych kt,nam zostali pri omacke,a vyslahame do tuha..primiesame k nemu solamyl,sol, a struhany kokos..ja som davala tak od oka..a takto obalene ich smazime na oleji do zlata...ale kludne ich mozete obalit aj v trojobale(muka ,vajce,struhanka),urcite budu chutne aj tak:) Filety z lososa si oplachneme studenou vodou,pokvapkame citronovou stavou,osolime a posypeme korenim na ryby...potom zlahka opecieme na masle.. A je to... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 6.7.2009, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
...rybacia polievka z Bali...POTREBNÉ PRÍSADY asi 450 g mrazenej zeleniny "Bali" od Findus (no mozete pouzit akukolvek cerstvu ci mrazenu zeleninu, ja som dala: mrkvu, cukinu, por, zltu papriku) * 2 PL oleja * 1 PL cervenej kari pasty (postaci aj kari korenie + chilli) * 5 dl rybacieho bujonu * 4 dl kokosoveho mlieka * ca 60 g nudli * 400 g ryby (napr. tresky, kocky file, losos) * 2 PL rybej omacky * limeta * sol POSTUP PRÍPRAVY A opat receptik z reklamneho letaku a opat vynikajuci! Neviem naco tolko vrazam do kucharskych kniziek ked najlepsiu inspiraciu mam pod nosom a zadarmo :)... Polievocka je vyborna a naozaj stoji za vyskusanie, aj ked vas mozno odradia specialne ingrediencie. Ja som zlozenie polievky tiez prisposobila tomu, co som mala prave doma. Zaklad je ryba a nejaka ta zelenina. S ostatnym sa da s troskou fantazie pekne improvizovat. Ozaj, a ci je polievka naozaj z Bali overene nemam, nazov asi najlepsie vyhovoval reklame na "Bali" zeleninu. No azijsky smrnc veru nezaprie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Eva H. (Evitchka) ID 26145 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.2.2011, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Mediteriánska rybaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 2 filety z bielej ryby (pangas,treska),paradajky v konzerve alebo čerstve,1 paprika farebna mäsita,ml.červena paprika,sol,korenie,pizza korenie,pár čiernych olív,1 cibula, 3-4 stručky cesnaku,zemiaky,bageta alebo chlieb,chilli paprička (nemusí byt),citron na ozdobu (nemusí byt) POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 29.10.2011, 10:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Treska (losos) v bylinkovo - horčicovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie tresky (cca 600g), 1 PL cit. šťavy, bylinky podľa chuti cca 3 -4 PL lyžice ( petržlen, tymián, kôpor, šalvia, pažítka, bazalka...),100 ml smotany, 5 PL zeleninového vývaru, 2 PL horčice, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Rýchla rybka s vôňou byliniek...:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 1.7.2012, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Fašírky z krabích tyčiniekPOTREBNÉ PRÍSADY 375 g krabích tyčiniek 150 g tvrdého syra 1 cibuľa 1 PL sójovej omáčky štipka soli a korenia 1 PL bieleho jogurtu 1 PL plnotučnej horčice 2 vajcia 2 PL hladkej múky štipka sladkej papriky strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Krabie tyčinky nasekáme nadrobno, pridáme postrúhaný syr, nasekanú cibuľu a všetky ostatné prísady. Poriadne zamiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke. Z hmoty potom tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme na oleji. Tento receptík mám z nejaké časopisu s receptami a tak nám doma všetkým zachutili, že sme ich museli pridať do nášho menu :) Chutia dobre čerstvo vypražené aj za studena. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana Š. (adris) ID 106340 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.8.2014, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Cestoviny s krevetami (Tagliatelle s krevetovou omackou)POTREBNÉ PRÍSADY * 300 - 400 g mrazenych alebo chladenych malych kreviet (predvarene, osupane) * 50 g masla * polovica citrona * 500 ml paradajkoveho pyre (passata) * 250 - 300 ml smotany na slahanie * 3 strucky cesnaku * sol * cierne korenie * petrzlenova vnat (susena ale cerstva je najlepsia) * 500 g cestovin Tagliatelle * Syr Parmezan na postruhanie na vrch POSTUP PRÍPRAVY Vo woku (alebo hrnci) si roztopime 50g masla, pridame 300 - 400 g kreviet (ja pouzivam mrazene), miesame a pockame kym sa nam rozmrazia a tym pustia trochu stavy, jemne posolime a vytlacime polovicu citrona, nechame este 2 min. povarit, nemusime dlhsie lebo krevetky su uz predvarene. Pridame 500 ml. paradajkoveho pyre (passaty) a pomiesame, pockame kym zovrie a pridame 250 - 300 ml. smotany na slahanie. Povarime asi 5 min. a dochutime ciernym korenim, solou a petrzlenovou vnatou. Na koniec este pretlacime 3 strucky cesnaku a mozeme odstavit, omacka je pripravena. Podavame s cestovinami Tagliatelle a postruhanym Parmezanom a navrch este mozeme opat ozdobit a dochutit cerstvymi listkami petrzlenu. Dobru chut! Je to vyborne! Prvy krat som sa velmi bala takejto kombinacie s krevetami ale uz vyse 2 rokov to pravidelne varim a oblizujeme sa vsetci. :) Dufam ze Vam bude chutit. Tesim sa na komentare. :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 18.5.2012, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Šalát SURIMIPOTREBNÉ PRÍSADY 200g krabích tyčiniek, 150-200g šunky, 1 plechovka kukurice, stredne veľká cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, majonéza, biely jogurt alebo kyslá smotana. POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na malé kocky, dáme do misy a zasolíme. Šunku (ja dávam kuraciu, je taká jemnejšia) nakrájame na tenke rezance, rozmrazené krabie tyčinky prekrojíme pozdĺžne na dve časti a potom nakrájame na kocky, pridáme do misy. Kukuricu scedíme a tiež prisypeme k ostatným ingredienciám. Prilejeme majolku a asi polovicu smotany alebo jogurtu, vyberte si (ja dávam smotanu). Nakoniec už len ochutíme čiernym korením, troškou vegety, prípadne prisolíme - podľa chuti. Dáme do chladničky. Podávame na bagete alebo pečive nakrájanom na kolieska, ako jednohubky ;-) HOTOVO!!! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Mária K. (mary1304) ID 29073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 29.1.2014, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos so zelenou fazuľkou ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Filety z lososa * mrazená zelená fazuľka * cesnak * olej * bylinky * mlieko * soľ POSTUP PRÍPRAVY Vyskúšajte tento skvelý recept. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2010, 22:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Dusený losos so smotanovou omáčkou a šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY losos * citrón * soľ * maslo * šľahačková a kyslá smotana * čerstvé šampiňóny * cibuľa * petržlenová vňať * mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Lahôdka za všetky prachy! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.8.2009, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 356 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,36 ďalšie >> |