končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,190 ďalšie >> |
TORTY |
Kitty s postupom korpusu a ovocnou varenou plnkou s práškového džúsu (Tang, Bolero...)POTREBNÉ PRÍSADY Na požiadanie mamičiek, pridávam celý postup od korpusu až po poťahovaciu hmotu (tá bude nafotená asi neskôr). Na 1 korpus, budeme ich potrebovať dva: 6 vajec 6 PL kryštál.cukru 6 PL polohrubej múky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1dcl oleja Na plnku na tortu ( potrebujeme viac plnky) budeme potrebovať: 3 celé vajíčka 300g kryštál.cukru 200ml mlieka 1 sáčok práškového džúsu podľa vlastnej chuti ( Tang, alebo Bolero ) 2 Hery Ak chcete menej plnky, tak dáme len 2 vajíčka, 200g cukru, 150 ml mlieka a pol sáčika džúsu a len 1 Heru Na poťahovaciu hmotu: 200g sušeného mlieka 300g práškového cukru 2PL pšeničného sirupu 2-4PL vody, začneme s dvomi a ak sa nám zdá príliš suchá, pridávame, ale veeeeeľmi opatrne POSTUP PRÍPRAVY Postup je nafotený. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 19.4.2010, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
futbalová lopta s fotopostupomPOTREBNÉ PRÍSADY geometrické znalosti POSTUP PRÍPRAVY jedna rada nad zlato: strana 5-uholníkov a 6-uholníkov je 1/15 obvodu lopty, potom to sadne ako uliate! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Eva L. (Akve) ID 92234 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 18.5.2011, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slnečnice + fotopostupPOTREBNÉ PRÍSADY wi (alebo iná modelovacia hmota) , kostice,vykrajovátko v tvare lístku, gelovky, malé nožničky POSTUP PRÍPRAVY môj zjednodušený postup ako na slnečnicu, aby vyzerala prirodzene... viac v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (43) posledné: 21.8.2011, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slana tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Toastove chlebiky, maslo, bambino, alebo natierkove maslo, horcica, bylinky, cesnak, rozne druhy salamu, sunka, tvrdy syr, syrove platky, vajicka na tvrdo uvarene, paradajky, paprika cervena, zelena a zlta, olivy cierne a zelene, kridla vcielky su z redkovky a hocico dalsie podla chuti. POSTUP PRÍPRAVY Najvacsia vyhoda je ze netreba zhanat gulaty chlieb a dlabat ho a krajat pekne rovno... Toastove chlebiky natri slanou plnkou ktora moze byt jednoducho z natierkoveho masla alebo z akejkolvek oblubenej pomazanky, kludne aj z domacej pecenovej natierky a podobne. Zdobenie je na fantazii, jedine co mozem poradit je, ze tvrdy syr je dobre mat cerstvy, ak je len trosku obsuseny tak sa bude lamat a nebude sa z neho dat urobit ruzicka, ale ani to nevadi, sprav z neho pasiky ako tycinky alebo nieco podobne. Cim viac druhov syra, zeleniny a salamu tym to bude krajsie. Pomazanku som natrela aj na boky a obsypala, resp. poplacala som to postruhanym tvrdym syrom. Ak nezozenies cervenu papriku tak pre krajsi efekt mozes zdobit kecupom alebo dijonskou horcicou. V postupe pripravy dam este blizsie foto. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.2.2012, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Moja prvá Barbie tortaPOTREBNÉ PRÍSADY mramorova torta plnena coko slahackou a marcipan. Mramorova torta: mramorova torta podla dagmar ID 28133 - 250g hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4 vejce, 240g cukru moučka, 150ml oleje, 100ml vroucí vody, kakao. Na krém: 2 šlehačky, 2 čokolády na vaření, ztužovač šlehačky POSTUP PRÍPRAVY bielka vyslahame s polovicou cukru, hned nato vyslahame zltka so zvysnym cukrom, pridame postupne vsetky suroviny, nakoniec sneh. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) miriam v. (mirocka1) ID 18717 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 6.1.2013, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)POTREBNÉ PRÍSADY Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm. POSTUP PRÍPRAVY Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585. A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov. Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme. Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Prababkina orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 korpusy piškótové, orechový krém: 4 vajcia 16 dkg mletých orechov 16 dkg pr.cukru 16 dkg masla (pravého, nie náhražka !!!) 1 vanilka POSTUP PRÍPRAVY Toto je torta môjho detstva......pekávala ju najprv prababka, potom babka, teraz mamina ....a raz budem ja svojim vnúčatám.....: Upečieme si 3 piškótové korpusy. Myslím, že každý vie ako.....moja starká robievala aj cesto orechové. Ak bolo málo orechov, tak kakaové ako teraz na fotke. Krém: Vymiešame si do peny cukre so žĺtkami a maslom. Bielka vyšľaháme zvlášť a pridáme k žltkovemu krému. Nakoniec opatrne primiešame orechy. Takže na žiadosť pridávam aj recept na korpus: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 8.4.2017, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vanilkovo-smotanová torta na letné dniPOTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 4 vajcia, 4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice domáceho vanilkového cukru, 1 lyžica kakaa, 1-2 lyžice vlažnej vody, 1 lyžička vanilkového extraktu, 1 prášok do pečiva, džem na potretie korpusu, PLNKA: 1 smotana na šľahanie, 2 pochúťkové smotany, 5-6 lyžíc domáceho vanilkového cukru, 1 vanilková tobolka (vanilkový struk), 1 stužovač šľahačky (Dr. Oetker Smeta-fix), ovocie podľa chuti (banán, mandarinky, čučoriedky, jahody), POLEVA: 1 červené tortové želé (Dr. Oetker), 250 ml vody, 2-3 lyžice cukru POSTUP PRÍPRAVY KORPUS: 1. Predhrejeme si rúru na 170 °C. 2. Z bielkov vyšľaháme sneh. 3. Žĺtka zmiešame s múkou a cukrom, k tomu potom pridáme kakao, vodu, vanilkový extrakt a prášok do pečiva. Všetko spolu dobre premiešame. Potom do tej hmoty postupne a zľahka vmiešavame sneh. 4. Zmes vylejeme do tortovej formy (priemer 26cm) a pečieme na 170 °C cca 20 minút. 5. Po upečení a miernom vychladnutí korpus potrieme džemom. PLNKA: Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (57) posledné: 29.1.2015, 19:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Myška Minnie I. (VIŠŇOVO-ČOKOLÁDOVÁ torta)POTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus: 12 vajec, 470g kryšt.cukru, 2,5 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 3 bal.prášku do pečiva, 2 bal.vanilk.cukru, 600g polohrubej múky, 35g kakaa, štipka soli. * Čokoládová plnka: 6 vajec, 260g kryšt.cukru, 35g kakaa, 100g čokolády na varenie, 280g masla, 150g margarínu. * Okrem toho: 1 pohár (750ml) zaváraných a vykôstkovaných višní aj so šťavou, višňový džem, poťahová hmota K2 a WI. POSTUP PRÍPRAVY Toto je tortička na želanie pre malú 1-ročnú slečnu a tentokrát som sa rozhodla, že sa s vami podelím aj o môj recept. Hmotnosť torty: 4,8 kg. Spodný korpus je zo 7 vajec a vrchný korpus z 5 vajec, jednotlivé suroviny si treba prepočítať alebo prispôsobiť vašej forme. Postup: bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme poriadne dotuha. Potom postupne zašľaháme žĺtka, olej a mlieko. Múku premiešame s práškom do pečiva a opatrne vmiešame (už ručne, aby sa sneh „nerozsekal“) do vyšľahanej zmesi. Potom rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame preosiate kakao. Kakaové a bledé cesto striedavo po lyžiciach vlievame do pripravenej formy (vymastenej a vysypanej múkou, ja dávam na dno aj papier na pečenie). Pečieme pri 180˚C, cca 40-50 min (závisí od typu rúry). Na plnku vyšľaháme v kovovej mise celé vajcia s cukrom, potom položíme na hrniec s horúcou vodou (vodu necháme stále variť), pridáme kakao a polámanú čokoládu a šľaháme nad parou do zhustnutia asi 20min. Necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo a margarín vyšľaháme do peny a potom postupne zašľaháme vychladnutú čokoládovú zmes. Vychladnuté korpusy prekrojíme (spodný na tri časti, vrchný na dve), polejeme šťavou z višní, potrieme višňovým džemom a čokoládovou plnkou a poukladáme polovičky odkvapkaných višní (mierne vtlačíme dovnútra alebo ešte potrieme trochou plnky, aby ďalší korpus dobre držal). Postup pri ďalších vrstvách zopakujeme. Obidve tortičky (korpusy) potrieme zvyšnou plnkou a každú zvlášť potiahneme poťahovou hmotou (môžete použiť domácu cukríkovú, pravý marcipán, mliečny marcipán alebo kupovanú K2 a WI... ako ste zvyknutí). Položíme ich na seba („prilepíme“ trochou plnky), príp. ešte vystužíme špajľami, aby sa vrchný korpus nezošmykol a ozdobíme podľa fantázie :-))). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 23.5.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slané prsia s postupom a s prekvapenímPOTREBNÉ PRÍSADY Toastový chlieb, saláma, šunka, ľubovoľná zelenina, syr, ľubovoľné pomazánky, plastové poldecáky z potravín, ďalšie šikovné ruky vašich rodinných príslušníkov POSTUP PRÍPRAVY :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Andrea O. (AďaO.) ID 5041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 19.5.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,190 ďalšie >> |