. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,115 ďalšie >>

POLIEVKY

Cesnaková od pána Pohlreicha.



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PL hladkej muky,4 PL masla,800ml kur.vyvar,200ml smotany,100g cesnaku + 2 struciky,soľ,biele korenie,muškátový oriešok.

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som vyskúšala.Je mňamková.Na budúce varím z dvojitej dávky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 17.10.2013, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Šampiónová polievka-vynikajúca



POTREBNÉ PRÍSADY

250g čerstvých šampiónov , cca 60g masla , 1 cibuľa , 1lyžica hladkej múky , 1,5 l vody alebo vývaru , 250ml sladkej smotany , 1 žĺtok , 1 kocka Maggi zeleninového bujónu, vegeta , čierne korenie , soľ , petržleňová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci najprv orestujeme nakrájanú cibuľu na masle,pridáme šampióny nakrájané na plátky a veľa petržleňovej vňate.Všetko ochutíme troškou soli a mletým čiernym korením.Šampióny podlejeme trochou vody a podusíme.Keď sa všetka voda odparí už to máme dostatočne podusené .Podlejeme vývarom alebo vodou pridáme kocku Maggi. Povaríme do zmäknutia šampiónov prípadne ak je treba dochutíme vegetou.V 3/4 smotany rozhabarkujeme múku a vlejeme do polievky . Prevaríme a odstavíme s ohňa. Vo zvyšnej smotane rozhabarkujeme žĺtok a vlejeme do polievky nesmie už vrieť a ani potom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Katarína P. (mamušík) ID 37209 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.1.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

*♥*Moja brokolicová polievka*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 brokolica stredne veľká, 1 bujón kocka (slepačí), 1 čL vegety, podľa chuti soľ, 250 ml šľahačkovej smotany, 5 - 6 ks cesnak. strúčikov, 1/4 čL mletého čierneho korenia, 1 vajce, krupica detská podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu očistíme, z hlúbika stiahneme vrchnú šupu, dobre poumývame a dáme variť. Vody dáme len toľko, aby brokolica bola zaliata. Keď voda vrie, pridáme soľ a bujón. Brokolicu uvaríme len tak, aby zmäkla, nie aby bola rozvarená. Odoberieme niekoľko ružičiek brokolice a odložíme ju nabok. Zvyšnú brokolicu rozmixujeme v hrnci ponorným mixérom a dáme opäť variť. Do vriacej polievky vlejeme zátrepku zo smotany a múky, čím polievku zahustíme. Musíme dať pozor aby nám teraz polievka nevykypela. Pridáme korenie, vegetu a povaríme. Ak by sme chceli polievku redšiu, môžeme pridať príslušné množstvo prevarenej horúcej vody a úmerne k tomu i dochutiť vegetou, korením. Nakoniec pridáme prelisovaný cesnak (množstvo podľa chuti).

V hrnčeku rozšľaháme vajco a pridáme asi 2 PL krupice, dobre premiešame. Množstvo krupice závisí od veľkosti vajíčka, takže ak bolo vajíčko väčšie, treba pridať aj krupicu, ale neprežeňme to. Je dôležité nechať zmes postáť aspoň 10 minút, pretože ako krupica nabobtnáva, zmes hustne. Z tejto zmesi tvoríme halušky a hádžeme ich do vriacej vody. Ak by zmes bola príliš hustá, halušky by boli veľmi tvrdé. A naopak, ak by bola riedka, rozvarili by sa.

Pri servírovaní vložíme do polievky halušky i ružičky odloženej brokolice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 26.6.2018, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla syrová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 l vody * 2 staršie rohlíky al. žemľa * 4 trojuholníčky taveného syra * bylinková soľ * petržlenová sušená vňať * petržlenová čerstvá vňať * chlieb osmahnutý na oleji

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je veľmi jednoduchý, čiže z toho vyplýva, že aj príprava je jednoduchá. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.2.2008, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

biela kapusta * soľ * mletá rasca * voda * olej * cibuľa * hladká múka * paradajky vo vlastnej šťave * sladká paprika * bobkový list * (cukor)

POSTUP PRÍPRAVY

Kapusta v kombinácii s paradajkami je skvelá.
Je to ďalší recept, čo sa u nás v rodine traduje z generácie na generáciu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2014, 8:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninovo-krupková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina - zemiaky, mrkva, petrzlen, zeler, krupy, cesnak, cibula, sol, majoranka

POSTUP PRÍPRAVY

Krupky preberieme, premyjeme a namocime na hodinku-dve do vody (priznam sa, nemam vela skusenosti s varenim krupov, ale robim to takto a je to fajn :-)
Na troche oleja spenime nadrobno nakrajanu cibulu, pridame nakrajanu mrkvu a cesnak, chvilu spolu poprazime, pridame trosku mletej cervenej papriky a cierneho korenia a za staleho miesania este trochu prazime. Zalejeme vriacou vodou, pridame zvysnu nakrajanu zeleninu a scedene krupy. Osolime, príp. ochutime domácou vegetou a varime do zmaknutia. Ja som mala aj uvareny mrazeny cicer, tak som tam dala aj ten. Pred koncom varenia mozeme pridat este pretlaceny cesnak a polievku trochu zahustime hladkou mukou rozhabarkovanou vo vode (muky davam vacsinou len malinko, aby nebola polievka vodova :-) prip. ked nechcem vobec, odoberiem cast uvarenej zeleniny a tu rozmixujem a vratim do polievky). Do odstavenej polievky pridame susenu majoranku.
Polievka je syta a fakt dobra

Orientacne mnozstvo na asi 3-4l hrniec: 3 zemiaky, 3 mrkvy, 1 petrzlen, asi 1/4 zeleru, 2 hrste krupov, 1/2cibule, 4 struciky cesnaku, (1PL hladkej muky)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.1.2013, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sobášnica



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g farebnej fazule /ja používam tak 300 g a je toho dosť/
500 g kyslej kapusty
4 zemiaky
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
250 ml smotany na varenie
Olej
6 zrniečok celeho čierneho korenia
Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode.
Potom ju dáme variť s celým čiernym korením domäkka.
V daľších hrncoch si uvaríme zvlášť prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť očistené zemiaky pokrájané na kocky.
Keď je fazuľa už mäkká, pridáme k nej scedené uvarené zemiaky a uvarenú kapustu.
Dochutíme roztlačeným cesnakom a soľou.
Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na oleji do sklovita. Hotovú ju pridáme ku kapustovej zmesi.
V smotane si rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do zmesi a necháme povariť.
Ak je malo slané, tak ešte dosolíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina K. (MataK) ID 8031 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 5.3.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Hlavne tekvicu, dyňu alebo akokoľvek to voláte. Ja som mala goliášku a použila som tak 1/4 :o), 3 mrkvy, môže byť aj petržlen, 1 cibuľa, 1 kávová lyžička curry (kari korenia), 1/4 kávovej lyžičky mletého zázvoru, soľ , štipka mletého korenia, 2 cm prúžok masla (nie margarín), 2 dcl smotany-tekutej, a na ochutenie môže byť aj Kurbiskernoil čiže tekvicový olej

POSTUP PRÍPRAVY

v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 28.2.2018, 13:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

rýchla fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,konzerva fazule v paradajkovej omáčke,hl.múka,olej,bobkový list,2 nové korenia,cukor,soľ,ocot

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky osolíme a dáme variť spolu s bobkovým listom a korením.Kým sa nám uvaria spravíme si záprašku,ktorú zalejeme mliekom.Keď sú zemiaky už mäkké pridáme fazuľu a vlejeme záprašku.Podľa chuti osladíme a prilejeme ocot /ja dávam 4 kávové lyžičky cukru a 2 octu/
Je naozaj rýchla a veľmi dobrá!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Alena K. (AJKA77) ID 12317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.11.2016, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z pečenej mrkvy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mrkvy * 340 g cervenej cibule * 3 PL olivoveho oleja * sol * cierne korenie * rasca *1,5 litra zeleninoveho vyvaru * 1 salka smotany na varenie *petrzlenova vnat na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku neobvyklý postup prípravy polievky,ale aspoň v nej objavíte opäť kúsok nových chutí:)Oplatí sa:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 24.2.2011, 7:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu