končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,100 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Výborné lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 5 dcl mlieka, 50 g práškového cukru, 15 g droždia /z kocky/, 2 vajcia, štipka soli, 400 g hladkej múky, tuk na pečenie, lekvár, nutela, tvaroh - na náplň, šľahačka, granko, prípadne čokoláda, ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Receptov na lievance je tu niekoľko, takýto aký robím ja som tu nenašla, možno nejakú maminku inšpiruje. Postup: V polovici mlieka rozmiešať cukor, droždie, soľ, vajcia a múku. Potom priliať zvyšné mlieko a vareškou alebo mixérom vypracovať dosť husté cesto, ktoré necháme jeden a pol hodiny kysnúť.Pečieme dozlatista a plníme džemom, tvarohom alebo nutelou podľa chuti. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 4.1.2013, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
jogurtove lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 4 biele jogurty, 16 lyzic polohrubej muky, 2 vajicka, 2-3 van. cukre, 1 mala lyzicka sody bikarbony POSTUP PRÍPRAVY vsetko spolu vymiesat a na malinkom mnozstve oleja vypekat. naaajlepsie su s cucoried. dzemom a slahackou. obrazkovy postup som dnes nestihla...resp. priznavam - zabudla :-((( ale je to jednoduche a rychle, takze zvladnete lavou zadnou. dobruuu chut :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Gabriela M. (Gabriella) ID 372 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2013, 9:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance zo zakysankyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 slepačie varlatá * 4 polievkové lyžice práškového cukru * 250 g polohrubej múky * 2 kávové lyžičky prášku do pečiva * 500 ml zákysu * štipka soli * 60 g rozpusteného masla * NA OZDOBU: práškový cukor * ovocie * šľahačka * džem POSTUP PRÍPRAVY Dneska mala prísť babulienka a obe krstné mamulienky, tak sme im niečo s Laurinkou rýchlo nachystali pod zub. Panebože, bola to parááááda!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 14.7.2012, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Sladké lekvárové pirohyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto:75O g polohrubej múky, 1 vajce, 2 ČL soli, cca 4 dcl vlažnej vody , lekvár alebo tvaroh na plnku, práškový cukor a roztopené maslo na uvarené pirohy POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zhnetieme , vyvaľkáme, nakrájame na štvorce, kladieme kôpky lekváru alebo tvarohu /zmiešaný s cukrom a žĺtkom/, lepíme pirohy. Varíme vo vode dovtedy, kým nevyplávajú na povrch, scedíme, dáme do misky, posypeme práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. DOBRÚ CHUŤ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Dagmar P. (Dada5) ID 9956 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 6.9.2013, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
karamelovo-škoricove slimaky (super cesto)POTREBNÉ PRÍSADY CESTO:1 3/4 šalky teplej vody,1 1/2 čl droždia,1/2 čl soli,4 vajcia,1/2 šalky tekuteho medu,1/2 šalky rozpusteneho masla,7 šalok hl.muky (kto chce kakaove cesto, moze pridat 1/3 šalky kakaa) KARAMELOVA VRSTVA:6 PL zmaknuteho masla,štipka soli,1/2 šalky hnedeho cukru(moze byt aj biely),pekanove orechy (ja som dala vlašske mlete ale mozu byt rozne) ŠKORICOVA PLNKA:4 PL zmaknuteho masla,1/4 šalky cukru,1PL ml.škorice,1/2 šalky orechov,ak chcete aj hrozienka POSTUP PRÍPRAVY CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Ja som toto robila z polovičnej davky a vyšiel mi taky stredny plech.Ale mozete si urobit cesto z celej a len plnky z polovičnej a za par dni vytiahnut cesto z chladničky a urobit zase niečo ine..ved vyskušajte...Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym nevidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame..Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozotrieme.Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte som zabudla dodat ze po upečení to treba z pekača vybrat,lebo ked ten karamel vychladne ,potom to ide tazko..Ešte jedna rada:maminky vravia ze cesta je straaaaašne vela z plnej davky,tak ak je vas doma menej stači vam robit z polovice.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 22.4.2020, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Krásny ryžový nákypPOTREBNÉ PRÍSADY 175ggulatozrnnej ryze, 500ml mlieka, stipka soli, stipka cukru......25g masla, 3 zltky, 1 vanilkovy cukor, 3 bielky, 50g krystaloveho cukru, citronova kora, 2 jablka, skoricovy cukor, hrozienka, trocha citr. stavy......Helia a struhanka na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY Ryzu si popreplachujeme v teplej vode, a odkvapkanu dame do mlieka so stipkou soli a cukru. Za obcasneho premiesania metlickou si ju pod pokrievkou udusime do makka. Zatial si ocistime jablcka, postruhame nahrubo. Udusenu ryzu odkryjeme, a nechame troska vychladnut- staci tak 5 minut, obcas premiesame. Zatial si vyslahame bielka s cukrom, vymastime formu a vysypeme struhankou. Do ryze vmiesame maslo,postruhanu citronovu koru, zltky a vanilkovy cukor, premiesame a pridame vyslahany sneh. jemne premiesame. Do pripravenej tortovej formy si nalejeme polovicu ryzovej kase, na nu navrstvime jablcka, posypeme hrozienkami, pokvapkame citronovou stavou, pocukrime skoricovym cukrom a zalejeme zvysnou ryzou. Dame do vyhriatej rury a pecieme pri 180st. asi 40 minut do bronzova. Po vybrati pockame asi 5 minut a podavame s kompotom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (50) posledné: 3.4.2012, 19:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
domáce dukátové duchtičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 PL oleja, 1/2 KL soli, 4 PL kryštálového cukru, vrecúško sušeného droždia, olej na buchtičky, "štamperlík" POSTUP PRÍPRAVY Do väčšej misy nasypeme 750 g polohrubej múky, sušené droždie, soľ, kryštálový cukor, premiešame a pridáme teplé mlieko a olej. Mlieko pridávame tak, aby sme dostali cesto, s ktorým sa nám bude dobre pracovať. Cesto miesime dovtedy, pokiaľ sa nezačne odliepať od steny misy. Poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť asi 1 hodinu na teplo mieste. Ak máme málo času, tak si môžeme pomôcť, napr. misku dáme na zakrytú rýchlo varnú kanvicu s horúcou vodou alebo do perín... Po hodinke dáme cesto na tablicu, rozvaľkáme a " štamperlíkom" vykrajujeme buchtičky, ktoré namočíme po stranách v oleji a ukladáme vedľa seba na plech. Na plechu necháme ešte podkysnúť, pokiaľ sa rúra zohreje na 150°C. Pečieme do zlatista. Tieto buchtičky sa ľahúčko oddelia od seba. A ak si opekance na vianoce pečiete sami, tak ich skúste vykrajovať "štamperlíkom" takisto, len ich dajte na plech samostatne. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 22.4.2020, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tip na rýchlu večeru -tvarohové rohlíky.POTREBNÉ PRÍSADY Staršie rožky /tak 3 dňové/, tvaroh, 2 žĺtka, citrónová kôra, vanilínový cukor+ trocha práškového, vajíčko a trocha mlieka na potretie a maslo na vytretie pekáčika. POSTUP PRÍPRAVY Kuk OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 27.1.2015, 7:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Buchty na pare-pečenéPOTREBNÉ PRÍSADY Sú to buchty ktoré robievala moja stará mama je to veľmi starý recept a moje deti hovoria že sú lepšie ako klasické buchty na pare POSTUP PRÍPRAVY - OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Renata D. (reni74) ID 76373 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 23.1.2015, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
DOLKY - LIEVANCE Z JOGURTUPOTREBNÉ PRÍSADY 4 biele jogurty, 2 vajcia,1 vanilkový cukor, 2 lyžičky sódy bikarbóny, 16 polievkových lyžíc polohrubej múky. Džem,práškový cukor, 1biely jogurt, vanilkový cukor. POSTUP PRÍPRAVY Jogurty poriadne rozmiešame s vajíčkami, pridáme 1 sáčok vanilkového cukru, sódu bikarbónu a polohrubú múku a všetko spolu poriadne rozšĺaháme ručným mixérom. Z prichystaného cesta upečieme dolky na panvici. Posypeme práškovým a vanilk. cukrom a podľa chute podávame s džemom alebo taktiež vynikajúce sú s bielym jogurtom s rozmiešaným vanilkovým cukrom. Z tejto dávky je cca 40ks lievancov. Tento recept je naozaj veľmi rýchly a dolky chutia vynikajúco...Prajem dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Andrea P. (panda1977) ID 115385 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 22.11.2012, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 992 (zobrazuje sa 81-90) | << predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,100 ďalšie >> |