. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Magdalena L. (meggienka) ID 798
mimibazar.sk/meggienka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.9.2005
Naposledy: 30.8.2020 17:51
Aktualizácia: 29.8.2020 16:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 269
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 88
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 88 (zobrazuje sa 81-88)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9

MÚČNIKY, POHÁRE

Jadranske rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 150-200g p. cukru, 200g hladkej muky, 1 prdopec, 2-3PL kakaa, 0,8dcl oleja, 250ml vlaznej vody, citron. kora*****Plnka: 1/2l mlieka, 2 zlate klasy, 1 zltko(nemusi byt),200g p. cukru, 1maslo(250g), prazene lieskove oriesky****Slahacka***struhana cokolada

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto si upecieme nasledovne: Cukor si rozdelime na polovice. S jednou polovicou vyslahame zltka a s druhou bielka. Zmiesame obe masy, pridame muku, prdopec, cit. koru, vlaznu vodu, olej a kakao. Masu vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech.

Krem: V mlieku uvarime zlate klasy s cukrom na husty puding. Medzi tym si este pripravime prazene mlete lieskove oriesky, ktore vmiesame do horuceho kremu. Toto dame vychladnut a ked je krem studeny vmiesame don maslo. Krem natierame na studeny plat. Na krem natrieme este slahackovu vrstvu vyslahanu z praskovych slahaciek a nakoniec posypene struhanou cokoladou alebo struhanymi orieskami, kto ako ma rad.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (33) posledné: 19.8.2016, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza)

POSTUP PRÍPRAVY

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (273) posledné: 3.5.2015, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Meninková oriešková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: najlepšie osvedčený podľa sebaPlnka: oriešková: 1/2l mlieka, 2 zlaté klasy, cukor podľa chuti( ja dávam 6 vanilkových cukrov a nie je presladená), oriešky(podľa toho aké máme, ale najlepšie sú lieskové opražené), 1/2 hery a 1/2 masla alebo 1 celé maslo( kto ako chce a má skadom v chladničke)Poťah: 90g penových cukríkov, maslo, p. cukor, citronRuža: hladká múka, p. cukor, maslo, farbivoOvocie: želatínové

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: v 1/2 l mlieka si rozmiešame 2 zlaté klasy, pridáme cukor a uvaríme hustý krém, za horúca vmiešame mleté opražené lieskové oriešky a po vychladnutí vmiešame heru s maslom.

Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.

Všetko som nefotila, lebo som mala pocit, že sa mi torta vôbec nepodarí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 69 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Španielska Sangria pre Alexandru P.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 citron, 1 limetka, 1 pomaranč, 355 ml rumu (kubánského - nemusí byť :o))))), 100 g cukru, 0,75 l suchého červeného vína a 235 ml pomarančového džúsu + veeeeeľa ľadu

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie, víno, rum a džús dobre vychladíme. Citron, limentku a pomaranč nakrájame na tenké kolieska, dáme do skleneného džbánu, zalejeme rumom a zasypeme cukrom. Dáme na 2 hodiny luhovať a chladiť do chladničky. Tesne pred podavanim ovocie jemne rozpučíme, zalejeme a zmiešame s vínom a pomarančovým džusom. Podľa chuti môžeme dosladiť. A samozrejme nesmieme zabudnúť na ľad.

NA ZDRAVIE....

A jeden receptík z netu, ktorý mám uložený v PC, ale má veľa alkoholu, tak som ho ešte neskúšala:

1,5 l vína Sangria
0,2 l koňaku

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrovo-bylinkové pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 125g hl. muky, 1/2 bal, prdopeč, 90g masla alebo Hery, štipka soli, 90g nastrúhaného syra, 3 žľtka, 2KL vody, 1 vejce na potretie, semienka alebo korenie na posypanie( mak, sezam, paprika, rasca,...)


Syrovy krem: 45s masla, štipka soli, štipka korenia, 45g nastrúhaného syra, 100g nadrobno nakrájanej šunky, zväzok jemne nakrájanej pažítky, a kto chce cesnačik.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Múku zmiešame s kypriacim práškom, pridáme zmäknuté maslo, soľ, nastrúhaný syr, žĺtka a vodu. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré potom necháme 1/2 hodiny odležať v chladničke. Vychladnuté cesto vyvaľkáme na doske na hrúbku asi 3 mm. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary (vždy zdvojene na spodný a horný diel), ktoré ukladáme na vymastený plech.

2. Pečivo potrieme rozšľahaným vajíčkom a podľa chuti posypeme korením alebo semienkami. Dáme piecť do predhriatej rúry:

Elektrická rúra: 170 °C (stredná časť)
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: 2-3 stupeň
Doba pečenia: cca 10-12 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Dvojfarebna ovocna torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 3PL kryšt. cukru, 5PL poloh. muky, 1 KL PRDOPEČ,2-3PL kakaa, džem, mandarinkyFarebna zelatina: 1 salko, jahodovy džem, marhuľový dťem, 2 farebné želatiny alebo číre.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: 3 bielka vyšľaháme s cukrom a troškou soli do tuhého snehu, potom pridáme žĺtka, prdopeč, muku a kakao a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na tortu a pecieme pri 180 stupnoch.
Plnka: Uvarime si zelatinu s ktorou mame najlepšie skusenosti(uvarime osobitne vo 2 hrncoch alebo v jednom a potom zelatinu rozdelíme na 2 časti).....Ostatne uvidíte v obrazkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 17.6.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Výborný GULÁŠ bez varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptik som našla na nete a trošku som si ho aj upravila.
1 kg bravčového pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2ČL guláš. korenia, 3ČL sl. papriky, 3PL solamylu, soľ, korenie, feferonka, 2-3PL plnotuč. horčice, cesnakovy prašok, 2 kocky masoxu alebo gulašového bujónu, 1l vody.

Príloha: knedlík, halušky alebo ako ja chlieb :o))

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu, cesnak a mäso si nakrájame a všetko premiešame s ingredienciami. Kocky masoxu rozpustíme v malom množstve teplej vody a doplníme ho do množstva 1l, ktorým zalejeme premiešane mäso. Všetko dáme do pekáča a prikryjeme alobalom alebo do sklenej (simaxovej) misy. Pečieme 1,5 hodiny pri 250 stupňoch. Po celý čas pečenia nedolievame vodu, nemiešame a nedaváme dolu alobal alebo vrchnák z misy.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 318 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (166) posledné: 9.8.2017, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

90-dnova rozlisovacia dieta



POTREBNÉ PRÍSADY

Tato 4 dnova dieta trva 90 dni.Moze sa schudnut od 18-25 kg ,urobi sa kompletne latkova vymena a kila nepojdu spät. Kto si len chce upravit svoju vahu 3-5 kil,kludne moze skoncit skor ,alebo ju nemusi az tak striktne dodrzat.
V kazdom pripade treba dodrzat nasledovnost dni.
Dieta sa zacina bielkovinovym dnom ,pokracuje zeleninovym,cez sacharidovy az k ovocnemu. Potom znova zaciname bielkovinovym dnom.
Pocas celej diety, treba raz do mesiaca drzat pitny den a to za ovocnym dnom a potom zaciname znova 1. dnom.
Kavu a caj bez cukru si mozete dat bez obmedzenia.
JA SOM TUTO DIETU DRZALA BEZ KNIHY, ALE DODRZIAVALA SOM ROZPIS, KTORY JE NIZSIE ZVEREJNENY. SCHUDLA SOM 10KG, PRITOM SOM DIETU DRZALA STRIKTNE CCA 1,5 MESIACA A POTOM SOM TO TROSKU FLAKALA, ALE TO LEN PRETO, ZE UZ SOM MALA DOSIAHNUTU VAHU, KTORU SOM SI STANOVILA, ALE NAPRIEK TOMU SOM CHCELA DOKONCIT 90 DNI. Z TOHO CELKOVY UBYTOK 10KG. ODPORUCAM SA NEVAZIT KAZDY DEN, ALE STACI 2X ZA MESIAC. (NAPR. K 15-TEMU A K 30-TEMU). aK MA NIEKTO KONKRETNE N MNA OTAZKY, NAPISTE MI ODKAZ....

POSTUP PRÍPRAVY

RANAJKY SU POCAS 90 DNI STALE ROVNAKE
To znamena : 2kusy jablk ,alebo 2 ks hrusiek, alebo 2 kusy pomarancov ,alebo mandariniek, alebo kiwi alebo broskyn. Proste 2 kusy hocijakeho ovocia OKREM bananu - ale ja som jedla aj banan, velakrat mi zachranil zivot :o))

1.DEN bielkovinovy
ranajky : 2 kusy ovocia
obed : varene alebo pecene maso /3 kusy/ , 1 krajec chcleba, salat v akomkolvek mnozstve. Po obede sa musi vypit 2 dc vyvaru bez cestovin.
Namiesto masa sa moze pouzit vajce : 3 kusy bud uvarene alebo upecene.
Mlieko a syr sa moze papat len v tento den.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 399 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (59572) posledné: 8.6.2020, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 88 (zobrazuje sa 81-88)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu