
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 902 návštěvníkov)Tortička (potiahnuta cukrikovou hmotou - marshmallows, MMF) + obrázky cukríkov, z ktorých sa to dá robiť[ recept č. 2274 zo dňa 15.9.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Korpus maly: 5vajec, 5PL k. cukru, 5PL pol. muky, 1/2 prdopec, 5PL vlaznej vody, citronova kora*****Korpus vacsi: 6 vajec, 6PL k. cukru, 6PL pol. muky, 1/2 prdopec, 6PL vlaznej vody, cit. kora*****Krem: orieskovy(najdete v recepte na orieskovu tortu u mna v albume)*****Torta je potiahnuta hmotou z penovych cukrikov(postup uvedeny u orieskovej torty u mna v albume): 90g penových cukríkov, maslo na vytretie misky, p. cukor, citronová šťava z polovice citróna*****Ruzicky su vyrobene z penovych cukrikov*****Krem na ozdobenie torty: 1/2l mlieka, 80g GUSTINU, 200g cukru, 1 maslo a 1/2 Hery *********** ODPORÚČAM POUŽIŤ POVAŽSKÝ ALEBO KORUNNÝ CUKOR. Nie je to reklama - ide o ich zloženie, je veľká pravdepodobnosť. že to s nimi výjde.******* ALEBO môžete vyskúšať recept od Bohusa_L, ktorý používa HARIBO DULCIA(mám ich v obr. prílohe, pri ktorej sa recept nachádza) POSTUP PRÍPRAVY Poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do MW( ja mám najvyšší stupeň 4 a dám na 1 min.) - ale radím odsledovať podľa vlastnej MW. Cukríky majú napuchnúť. Potom pridávam postupne p. cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie(je pevna, nerozteka sa, ale nie je tvrdá) Dat na chvíľu do chladničky, aby hmota uplne vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku, ktorou poťahujeme tortu.*****Ostatne Vid obrazkovy postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Upreceny maly korpus. V podstate nie je az taky maly, je len o 4cm mensi v priemere ako ten vacsi. ![]() Uz sa pecie druhy korpus ![]() Tak a tu je uz vytiahnuty z rury ![]() Torta prekrojena na polovicu natreta orieskovym kremom a nakoniec natreta cela kremom, aby sme ju mohli potiahnut. To iste urobime aj u druheho korpusu. ![]() Vymazeme si misku maslom ![]() nasypeme penove cukriky ![]() Pokvapkame limetou alebo citronom ![]() Vytiahnute z MW ![]() Do druhej misy si dame najprv praskovy cukor, na ktory vylejeme hmotu, ktoru taktiez poprasime praskovym cukrom ![]() Rucne alebo mixerom spracujeme hmotu tak, aby sa nam co najmenej lepila a dame nachvilu do chladnicky, aby vychladla. ![]() Vytiahneme z chladnicky, rozvalkame na skrobovej mucke ![]() Potiahneme kazdy korpus zvlast. Takto si hmotu, ale inej farby pripravime na ruzicky ![]() Takto to vyzera poskladane :o))) ![]() zaciname pracovat na ruzickach ![]() ...uz su dve ![]() ...uz su tri ![]() ... uz sa nam to zbiera ![]() ine ozdoby, ak sa nahodou zidu, lebo som este nemala predstavu, co to bude nakoniec ![]() prva neista predstava ![]() a pomaly vysledok, este chybaju gulicky ![]() a zdobime maslovym kremom: Uvarime si krem z mlieka, gustinu a cukru a dame vychladit. Potom primiesame maslo a heru a mozeme zdobit ![]() iny pohlad ![]() ... ![]() Tento jednoduchy postup som nasla niekde na internete, kym nenafotim vlastny postup. Je vhodny hlavne na marcipan a falosny marcipan. U ruziciek z penovych cukrikov postupujeme rovnako, len na zaciatku nie je kuzel, ale zrolovane koliesko. ![]() KED CHCETE BIELU HMOTU NA TORTU, STACI KED TIETO CUKRIKY UMYJETE POD TECUCOU VODOU A POTOM SPRACUJETE PODLA NAVODU A BUDETE MAT BIELU HMOTU NA TORTU.*** RECEPT:2 lyžice vody, 1/2 až 1 lyžičku kyseliny citrónovej, za vlašský orech bieleho tuku (cera), 1 balíček marschmellows - haribo dulcia rubino alebo iné (170g), okolo 500-600g práškového cukru.***Cukríky si umyjeme z ružového cukru, dáme do misky, pridáme 2lyžice vody, biely tuk a kys. citrónovú a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 400g práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 150-200g cukru, aby bola hmota tvárna ale držala tvar. Farbí sa to bežnými potravinárskymi farbami. Pre sýty odtieň odporúčam farbu rozpustiť a pridávať už na začiatku pri rozpúšťaní cukríkov do tých 2 lyžíc vody. Dá sa ňou poťahovať aj robiť ozdoby. Skladovať v sáčku. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami. Pozor na vzduchu dosť rýchlo tuhne takže skladovať v sáčku a vybrať si vždy len také množstvo ktoré spotrebujete. Keď napr. robíte kvietky a vyvaľkali ste si placku tak držať pod fóliou. Keď chcete vaľkať na poťah tak stále podsypávať práškovým cukrom zmiešaným so škrobom aby sa vám to nelepilo. Mne sa na prvý krát nikdy nepodarí vyvaľkať pekná placka a skoro vždy sa mi prilepí, ale keď to zhrčím a vyvaľkám na novo tak je to už lepšie. Niekedy je to OK až na 3krát. *******Pri modelovaní kvietkov a figúrok nepodsypávať ale podmasťovať Cerou. ![]() JOJO cukriky ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť ![]() ďalšie cukríky, z ktorých sa to dá robiť a kopec ďalších OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 158 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
Monika T. (monka191) ID 302447 (3.5.2015, 13:17) |
Príjemný dobrý deň, máte veľmi pekné výrobky. Nechceli by ste sa zapojiť do súťaže o najkrajšiu tortu, zákusok, koláč či dezert a získať fantastický kuchynský robot BOSCH MUM? Neváhajte a bezplatne sa zaregistrujte na stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže "Milujeme sladké".POZOR! Hlasovania v tejto súťaži záčina dnes o 19:00 hod. Ďakujeme S prianím pekného dňa tím www.talentagent.sk ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:31) |
Príjemný dobrý deň. Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natalia M. (nadenam) ID 145963 (2.8.2014, 20:00) |
Daju sa cukriky roztapat aj nejako inak ako v mikrovlnke? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Štefka K. (stefkak1) ID 287536 (1.1.2014, 21:38) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Beáta J. (beata1245) ID 101354 (30.10.2013, 19:20) |
Klobúk dole...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (23.1.2013, 19:55) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana V. (ivana 6941) ID 199833 (11.11.2012, 1:14) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
alena k. (alonka7) ID 252402 (14.9.2012, 22:16) |
dakujem za radu prave toto som potrebovala. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ružena Ž. (roza 333) ID 100208, mimibazar.sk/roza333 (8.9.2012, 10:19) |
Magdalenka musim sa podakovat za super potahovku !!! Priznam sa ze som mala obavy ako to dopadne ale moje ocakavania to splnilo. Vrelo vsetkym odporucam !!! S pozdravom Ruzena |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika G. (Monikaml) ID 109920, mimibazar.sk/monikaml (3.6.2012, 15:02) |
Dobrý deň, chystám sa po prvý krát robiť polevu a chcem sa opýtať ako sa tam pripevnia tie kvietky, hlavne na boky aby to tam držalo. Ďakujem za odpoveď Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (31.8.2012, 21:21) |
Dá sa to prilepiť viacerými spôsobmi: medom,roztopeným cukrikom,vodou, bielkovou polevou. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia B. (Pata1) ID 49979 (11.7.2012, 6:47) |
Ja si urobím cukrovú vodu, tú natriem na bok torty a na to prilepím, ale môžete skúsiť aj zvyšok maslového krému ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela G. (Danielllka) ID 88622 (19.4.2012, 20:28) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa Ivaničová (timkovci) ID 18741 (13.3.2012, 12:40) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana M. (janie-ly) ID 38949 (3.12.2011, 0:53) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=44572 no neviem ci sa podarilo, posudte sami ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (15.11.2011, 10:25) |
Magdalénka chystám tortičku pre malého ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natali F. (druna) ID 217609 (7.11.2011, 12:22) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid Š. (lumpik77) ID 210046 (20.8.2011, 20:12) |
Ďakujem,nevedela som ako na to.Skúšala som hmotu z čokoládou a cukríkmi,ale zle sa s ňou pracovalo,po chvíli som ju musela dať do chladničky.Idem skúsiť túto. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (18.8.2011, 22:53) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dušana K. (Dada16) ID 12831, mimibazar.sk/dada16 (27.7.2011, 18:34) |
Chcela by som sa opytat z cim lepite tie ozdoby aby drzali a jak dlho to nechavate uschnut. Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva V. (evita.v) ID 194451 (18.7.2011, 12:26) |
Chcela by som len upozorniť, že tento týždeň je v lidli americký týždeň. Majú tam veľký balík bielych marschmallov na opekanie. Sú krásne snehobiele a je z nich super poťahová hmota. Už som ju odskúšala. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária T. (Marikax) ID 16632, mimibazar.sk/marikax (29.6.2011, 17:03) |
chystám sa robiť tortičku, ale neviem sa dočítať kolko práškového cukru dať k tým cukríkom ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia B. (Pata1) ID 49979 (14.7.2011, 16:06) |
práve to robím, už asi tretí krát. Závisí to koľko citróna tam pôjde. Ja som dala viac, skoro z dvoch citrónov a treba mi viac ako 1 kg cukru. Musí však byť preosiaty, najlepšie 2-3x. Ak sa dá 1 citrón, treba asi 700 g cukru..... jednoducho pridávať, pokiaľ sa neprestane lepiť na suchý prst. Mne to takto funguje. ![]() ![]() A potom to treba vaľkať na škrobovej múčke. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 158 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |