. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,190 ďalšie >>

TORTY

Karamelový cheesecake - delikatesa!



POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.3.2013, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svieža a rýchla torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus rozrezaný na 2 časti, piškóty, 2 šľahačky, 2 malé ovocné jogurty, 1 stužovač šľah, 100g čokolády na varenie, ovocie alebo kompót, čokoláda na poliatie, džem

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme parížsku šľahačku z 1 šlahačky a 100g čoko, necháme najlepšie cez noc vychladiť a vyšľaháme. Druhý krém: vyšlaháme spolu druhú šlahačku, 2 jogurty a stužovač. Korpus natrieme džemom, natrieme naň parížsku šlahačku, poukladáme piškoty namočené v šťave z kompotu alebo v riedkom džeme, na piškóty natrieme časť ovocného krému, poukladáme ovocie, zvyšnú časť krému a priložíme druhý korpus, ktorý sme zo spodnej časti natreli džemom. Necháme zaťažené v chlade aspoň 2 hodinky, polejeme čokoládou. Najlepšia je torta odležaná tých 24hodín, chute krásne prejdú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

PIŠINGER



POTREBNÉ PRÍSADY

Tortové oblátky, čokoláda, mleté orechy, maslo, šľahačková smotana, Granko, marcipán

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci rozpustíme 250 gramov masla, 300 gramov horkej čokolády, 2,5 deci šľahačkovej smotany, 50 gramov Granka a 50 gramov mletých orechov. Po vychladnutí stuhnutým krémom ponatierame postupne všetky oblátky a celú tortu. Vrch torty môžme skrášliť ozdobami z marcipánu. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 27.10.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Falošná BOLERO torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut a pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.8.2015, 7:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svieža ovocná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g cukor kryštál,1 dcl voda, 4 ks vajcia,1 dcl olej, 200g hladká múka,1 ks vanilkový cukor,1 ks prášok do pečiva Krém: 1 mascarpone,1-2 šľahačkové smotany, cukor(podľa uváženia) Ovocná náplň :balenie mrazeného ovocia (maliny,jahody,čučoriedky),1 van.cukor, 1 želatína(číra v prášku) čerstvé ovocie na ozdobu(jahody,maliny,čučoriedky)

POSTUP PRÍPRAVY

1.CESTO
Štyri žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto. Pridáme vodu a olej a dobre premiešame. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (ja dávam trošku menej ako jeden). Nakoniec zľahka vmiešame sneh zo štyroch bielkov. Pečiem na 180 stupňoch (elektrická rúra). Čas presne neviem, po pol hodine pozerám, ak sa mi zdá zvrchu už pekne zafarbené, pichnem do stredu drevenou spajdlou, keď je suchá, cesto je hotové, ak sa obalí cestom, treba ešte nechať. POZOR!! Neotvárať rúru príliš skoro, aby cesto nespľaslo. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí treba prekrojiť na polovicu.

2. Na prvú polovicu najprv dáme horúce maliny(alebo iné mrazené ovocie). Tie pripravíme tak ze si dáme mrazené maliny do panvice spolu s 1 vanilkovým cukrom,miešame to až kým to nie je úplne rozmrazené a nakoniec zmiešame želé v prásku s cca pol hrnčeka vody a prilejeme do panvice k malinám. Miešame až kým nevznikne hustejšia zmes(pozor nie úplne hustá). Natrieme to na korpus. Necháme vychladnúť. Zatiaľ si urobíme krém.

3.KRÉM
Vyšľaháme si smotany, pridáme k nim mascarpone a cukor a všetko spolu dobre premiešame na tuhší krém.My sme raz do krému pridali aj nadrobno posekanú mätu aby to bolo sviežejšie. Krém dáme na ovocnú zmes(nie celý aby nám ostalo aj na vrch).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Barbora V. (Bbara) ID 268882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2014, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Korytnačka pre synáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

NA KOLAC - 1 šálka celého maku, 2 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky kryštálového cukru, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 3 vajcia, 1 prášok do pečiva. NA KREM - 500 ml mlieka, 1 celý zlatý klas (40g), 3 veľké lyžice kryštálového cukru, 125 g masla, 1 tvaroh. NA OZDOBU - várová čokoláda, pár zrniečok maku, 4 ks kiwi.

POSTUP PRÍPRAVY

KOLAC - všetko v mise zmiešame a dáme upiecť na pečúcom papieri na plechu. KREM - z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý krém - dáme vychladnúť. Potom vyšľaháme s maslom a tvarohom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Kristína K. (28Tinka) ID 73056 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.3.2013, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninova, bezlepkova



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 kusy pudingovy prasok cokoladovy (Dr. Oetker je urcite bezlepkovy ostatne znacky som nepozerala), 5 vajec, 5 PL krystal cukor, 5 PL olej, 0.5 balenia kypriaceho prasku do peciva, 2 PL vlaznej vody PLNKA: 2 kusy puding bananovy, 500 ml mlieka, 125 g masla, 2 PL cukor praskovy, 2-3 kusy bananov, FONDANT S MARSHMALLOW: 180g masrshmallow cukrikov, 2 PL vody, cera (asi vo velkosti vlasskeho orecha), cca 600 g praskoveho cukru. (ak chcete fondant farebny treba pridat potravinarske farbivo, alebo ak ho chcete nejak duchutit tak pridat aromu, ja som k tejto torte pridala rumovu aromu do ruzoveho fondantu)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv zacneme plnkou: v 500 ml mlieka si uvarime 2 bananove pudingy, nechame poriadne vychladnut, obcas pomiesame aby sa nam na vrchu nespravila kozka, 125g masla si vyslahame s 2PL praskoveho cukru, ked budeme mat pudingovu cast poriadne studenu tak do nej vmixujeme maslovu cast, plnka je tak pripravena

KORPUS: oddelime si bielka od zltok, bielka si vyslahame a dame bokom, slahame si zltka splu s 2 PL vlaznej vody, pridame 5 PL krystal cukru a slahame do peny, postupne pridavame a slahame 5 PL oleja, nakoniec vmiesame 4 cokoladove pudingove prasky a 0.5 balenia kypraceho prasku. Na koniec uz iba rucne zlahka vmiesame bielka. Pecieme v rure 20 minut na 170 stupnov a potom dalsich 15 - 20 min. na 150 stupnov, treba to sledovat kazda rura pecie inak.
Korpus si po upeceni nechame trochu vychladnut ale este teply ho prektojime na pol, stale krajam hrubou nitkou.
Ked bude korpus uz chladny mozeme zacat nanasat plnku, takze 1/3 plny nanesieme na spodny plat a poukladame na kruzky naukladane banany, dalsia 1/3 plnky na vrch bananov, polozime vrchny plat a na celu torkty aj po stranach natrieme zvysok plnky.

FONDANT: http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html pouzila som tento fondant z marshmallow, nebudem tu vsetko zbytocne opisovat, je to tam krasne napisane a podla tych rad sa mi krasne lahucko pracovalo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2013, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Želatínová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

roláda : 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL hrubej múky,tuk a múka na vysypanie papiera na plechu. Plnka: 2 PL, želatíny, 1,5 dcl vody,5 žltkov, 5 PL práškového cukru, 1,5 dcl mlieka,4 PL kryštál. cukru 2 smotany na šlahanie a ovocie...ja som dala lesnú zmes...

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP: zo 6 vajec s spravíme piškotové cesto a na veľkom plechu vyloženom papierom,ktorý vymastíme a vysypeme múkou,upečieme roládu.Cesto ešte za horúca zvinieme aj z papierom a po vychladnutí odstránime papier a naplníme pikantným džemom.Necháme chvíl postáť a pokrájame na 2-3 mm roládky ktrými vyložíme misu...
PLNKA : Pred prípravou necháme želatínu nabobnať.Žltky s práš. cukrom vymiešame. Mlieko z kryš. cukrom a vanilkou uvaríme a do horuceho postupne pridávame vyšlahané žltky. Postupne pridáme želatínu a miešame až kým sa nerozpustí a necháme vychladnúť.Ked začne masa hustnúť vyšlaháme si šlahačky a jemne pidáme žltkovú vychladnutú masu a jemne vymiešame vznikne jemný nadýchaný krem.Misu si vyložiť roladkami a dáme zmes šlahačky a do toho ovocie a naplníme celú misu..vrch tiež zakrijeme roladkami a dáme stuhnúť aspon na 8 hodín... Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Erika P. (Erika(Tamarka)) ID 58545 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.2.2013, 21:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

jahodovo čokoládová



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajíčka, 240g práškového cukru, 150ml oleja, 100ml horúcej vody, 200g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4PL kakaa. Krém: Zeesan jahoda pripravený podľa návodu na obale. Je to ochutený stužovač šľahačky, kúpený v cukrárskych potrebách. Čokoládová poleva: 1 čokoláda na varenie, 50g Hery. Ruže: kúpená čokoládová modelovacia hmota. (Ak nemáte Zeesan, nevadí, odporúčam trasený krém: 1 šľahačka, 1 jemný tvaroh, 1 vymixovaný jahodový kompót aj so šťavou, 2 Créme Olé.)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame žĺtka s polovicou cukru, potom pridáme olej a vodu. Múku pomiešame s kakaom a práškom do pečiva a primiešame k žĺtkom. Nakoniec pridáme tuhý sneh, do ktorého sme prišľahali druhú časť cukru. Pečieme vo vymastenej a vymúčenej forme pri 180 stupňoch asi 50 minút, záleží od trúby. Po vychladnutí 2x prerezať a naplniť krémom. Trochu krému treba natrieť aj na povrch naplnenej torty a nechať dobre schladiť. Potom poliať čokoládovou polevou a ozdobiť podľa fantázie. Dobrú chuť! :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva L. (Akve) ID 92234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 10.1.2013, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

pernikova torta



POTREBNÉ PRÍSADY

typicka vianocna zalezitost. krasne vonia a este lepsie chuti :) suroviny v postupe.....

POSTUP PRÍPRAVY

korpus: oddelime tri vajcia - bielka od zltkov. bielka vyslahame do tuha, zaslahame 125g kryst. cukru a opatrne aj tie tri zltka. primiesame 50g hladkej muky, 1,5čl PDP, 1/2čl pernikoveho korenia, 20g kakaa, 50g skrobovej mucky. vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a asi 15 minut pecieme na 250.
krem: 2 platky zelatiny (podla navodu na obale), 1/2 kila tvarohu, rum, 4PL medu, 200ml slahacky vyslahat s jednym vanilkovym cukrom a cca 100g pomrvenych pernikov v cokolade. vsetko zmiesat.
korpus rozrezat, natret dzemom a dat veeeelku kopu kremu. vrchny diel narezat ku stredu aby pekne drzal na kreme. potom este celu tortu potriet zvysnym kremom. torticka nie je vobec narocna na pripravu, robila som ju prvykrat a som nadmieru spokojna. krasne pernikovo vonia, na vianoce ako stvorena :) dobru chut a nebojte sa tej koooopy ingrediencii :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.12.2012, 6:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu